נוסף להובלת בריטניה במהלך מלחמת העולם השנייה, היה המלך ג'ורג' השישי אב מסור וחובב סוסים מושבע, שלו אורוות, אולמות רכיבה וסוסים רבים. בהתאם לזאת, הוא דאג לכך שבנותיו, אליזבת ומרגרט, יתיישבו במהרה על האוכף. בת שלוש בלבד, נצפתה הנסיכה אליזבת רכובה על גבי פוני – והשאר היסטוריה, כמו שאומרים. בהתאם למקובל, בהמת הרכיבה האישית הראשונה שלה הייתה פוני אפורה ורגועה מזן שטלנד העונה לשם פני, שאביה נתן לה כשמלאו לה ארבע שנים.
המלך ג'ורג' השישי היה דוגמה חיה לקלישאה על פיה מרוצי סוסים הם ספורט המלכים. הוא רכש והרביע במהלך חייו סוסי מרוצים רבים ועם מותו בשנת 1952, ירשה המלכה הבלתי־נלאית אליזבת גם את העסק המרשים שלו: סוסי ההרבעה המלכותיים בסנדרינגהם, נורפוק, ואורוות המלך המלאות בסוסי מרוץ, ציד ורכיבה. כך החלה המלכה הטרייה את דרכה המרשימה בת שבעת העשורים בענף הסוסים.
עד כמה הייתה תשוקתה לתחום חזקה? למרות נגיף הקורונה ועל אף שבריריותה, המלכה מעולם לא פספסה את מופע הסוסים המלכותי בווינדזור, מאז החלו לקיימו בשנת 1943 – כולל זה שנערך במאי האחרון. באמצע שנות ה־80' של המאה הקודמת החלה המלכה לשלוח סוסות לקנטקי, ארצות הברית, לצורך הרבעה על ידי סוסים גזעיים, שנחשבו כמהירים יותר ממקביליהם הבריטיים.
במהלך שנות ה־80' וה־90' אפשר היה למצוא לצד המלכה את איש החברה הגבוהה, לורד הנרי הרברט, המכונה "פורצ'י". למרות הרמיזות במסך הקטן, בחיים האמיתיים היה פורצ'י חבר קרוב משכבר הימים – לא יותר. הוא הלך לעולמו לפני 20 שנה. שעה שהונה של משפחת הרברט מנה כמה מאות מיליוני שטרלינג (בתקופה שבה לפאונד הייתה משמעות אחרת מאשר לדולר), הפך פורצ'י למנהל המרוצים (שלא בתשלום) של המלכה. בין היתר היה זה הוא שדחף והנדס את המהלך של הרבעת הסוסים בקנטקי.
מוסר העבודה הגבוה שהפגינה המלכה אליזבת כראש הממלכה המאוחדת, בא לידי ביטוי גם ביחסה לסוסיה. בשנה שעברה, בהיותה בת 95, התחננו רופאיה שלכל הפחות תפסיק לרכוב בעצמה. היא לא הייתה מוכנה לשמוע על כך.
למעשה, אם זה היה תלוי באליזבת השנייה, היא לא הייתה מפסיקה דבר משלל פעילותיה – ובוודאי שלא את המרוצים. יומיים לאחר מות המלכה, אחד המתחרים שלה, סוס מרוצים העונה לשם וסט ניוטון, זכה במקום הראשון במרוץ בפימליקו, בולטימור. המלכה ומנהלי המרוצים מטעמה בבריטניה ובארה"ב המשיכו לרשום את סוסיה למרוצים עד ליומה האחרון. זו מסירות.
בזמן שדאגה לשידוכים לסוסותיה, התאהבה המלכה באזור בלוגראס שבקנטקי, שאומרים על מימיו ומדשאותיו העשירים במינרליים, כי הם האחראיים לעוצמתם של סוסי המרוצים המקומיים מגזע ת'ורוברד. היא זכתה לקבלת פנים חמה מאוד כשהגיעה לבקר שם בשנת 1984. מאז ועד היום מתקיים במסלול המרוצים בקינלנד, לקסינגטון, מרוץ מיוחד הנושא את שם המלכה הבריטית. בסך הכול המלכה טיפחה והרבתה עשרות סוסות בקנטקי, וביקרה שם חמש פעמים.
הלוחשת לסוסים
בזכות חושיה העסקיים החדים, תרמה המלכה אליזבת רבות לספורט האהוב עליה, אבל גם הפכה אותו למשתלם. הסוסים שלה זכו בכל התחרויות הבריטיות הקלאסיות והיא עצמה זכתה להיכלל בהיכל התהילה הבריטי למרוצים. משנת 1988 ועד לשנת 2022, הניבו סוסי המלכה (בתחרויות בכל הרמות והקטגוריות) כ־10 מיליון דולר.
הסוסים שלה השתתפו ב־3,441 מרוצים ב־35 השנים האחרונות וזכו ב־566 מהם, אחוז זכיות מרשים של 16.4%. על פי גוף מחקר בריטי שהציג את הסטטיסטיקות הללו, השנה המצליחה ביותר בהיסטוריה של אורוות המלכה הייתה דווקא שנת 2021, עם זכיות ב־36 מרוצים מתוך 166. אחוז זכיות גבוה של 21.6%. גם בחודשים הראשונים של 2022 המשיכה המלכה לרשום הישגים נאים, תוך שהיא מוכיחה שמרוצי הסוסים בהחלט מתאימים להיקרא "הספורט של המלכות".