עסקים בעיר ניו יורק מפסידים לקוחות והכנסות בזמן שיותר ויותר אנשים עובדים מרחוק. העובדים המגיעים למנהטן מוציאים 12.4 מיליארד דולר פחות בשנה מהתקופה שלפני המגיפה, על פי דו"ח של בלומברג, המצטט נתונים של כלכלן אוניברסיטת סטנפורד ניקולס בלום, העומד בראש צוות המחקר WFH.
שלוש שנים לאחר פרוץ המגיפה, קיים עדיין ויכוח מתמשך סביב מודל העבודה המרוחק מול העבודה במשרד. אנשים שעובדים מהבית מעידים כי הם פרודוקטיביים יותר ונהנים מאיזון טוב יותר בין עבודה לחיים האישיים. בינתיים, מנהלים מדור ה"בייבי בומרס" (ילידי 1946 עד 1964), כמו מנכ"ל גולדמן זקס, דיוויד סולומון ומנכ"ל ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דימון, אפשרו בחוסר רצון לעבוד מרחוק, אך מעדיפים שהעובדים שלהם יחזרו למשרדים. בשנת 2021, סולומון אמר על עבודה מרחוק, "זו סטייה שאנחנו הולכים לתקן בהקדם האפשרי".
למרות שהעבודה מרחוק מאפשרת איזון טוב יותר בין העבודה לחיים האישיים ומאפשרת לעובדים לבלות זמן רב יותר עם משפחותיהם – המודל ההיברידי משפיע לרעה על ערים גדולות, כמו מנהטן. מסעדות, ברים, מועדונים, חדרי כושר, מספרות, מכוני יופי, חנויות בגדים, הצגות בברודווי, אולמות ספורט וקונצרטים יראו ירידה קשה בהכנסות אם המגמה הביתית תמשך.
ה-Partnership for New York City הוא ארגון ללא מטרות רווח המורכב מקבוצה של כשלוש מאות מנכ"לים ("שותפים") של חברות ההשקעות והיזמות המובילות בניו יורק. לפי הארגון, נכון לסוף ינואר 2023, כ-50% מעובדי המשרדים במנהטן עובדים מהמשרד ביום חול ממוצע. מספר זה עלה מ-49% בספטמבר 2022. פחות מ-10% מהעובדים עובדים מהמשרד חמישה ימים בשבוע. מספר העובדים המרוחקים לחלוטין ירד מ-16% בספטמבר 2022 ל-10% בינואר האחרון. הארגון צופה כי שיעורי החזרה למשרד יגיעו בסופו של דבר ל-56%.
ניתוח הסקר של כלכלן אוניברסיטת סטנפורד, ניקולס בלום, מצביע על כך שהעובדים בעיר ניו יורק מוציאים כמעט 5,000 דולר פחות לאדם באזורים הסמוכים למשרדיהם: החל מארוחת בוקר, הזמנת ארוחת צהריים למשרד או הוצאת לקוחות לארוחות ערב והופעות. נתון זה מסמל את ההפסד הגבוה ביותר לעובד בכל עיר גדולה בארצות הברית.
כאשר העסקים בירידה, גם ההכנסות ממסים צונחות. כתוצאה מכך, העירייה תצטרך לקצץ בשירותים העירוניים. המשמעות היא גיוס מופחת של שוטרים, כבאים, עובדי תברואה, נהגי תחבורה ציבורית, אחיות ומורים.
בשנה שעברה, ראש עיריית ניו יורק, אריק אדמס, נפגש עם 100 מנכ"לים, במאמץ "להחזיר את העובדים שלהם למשרד כדי לעורר את כלכלת העיר". "אנחנו לא יכולים לשלוח מסרים סותרים", אמר אדמס, על ידי דחיית החזרה לעבודה במשרדים. אדמס הסביר כי הכלכלה המקומית תלויה באנשים המגיעים לניו יורק.
"רואה החשבון שמגיע למשרד שלו בבנק בכל בוקר, מזין את המערכת הפיננסית שלנו. הוא הולך למכבסה כדי לנקות את החליפות שלו, הוא הולך למסעדה, הוא מזמין נוסעים עסקיים להתארח בעיר (והם מהווים כ-70% מתפוסת המלונות שלנו) הוא קונה נקניקייה ברחוב – הוא חלק מהכלכלה של העיר".
כשהאדם הממוצע מגיע למנהטן, רואה רחובות ריקים, חנויות סגורות ושהמסעדה האהובה עליו נעלמה, הוא עשוי להחליט לא לחזור שוב. יש תמריץ גדול לפוליטיקאים, בעלי בתים, מנהלי תאגידים ובעלי עסקים לגרום לאנשים לחזור לניו יורק. ללא המוני עובדים הנוסעים לניו יורק – מסעדות, ברים, חדרי כושר וחנויות עלולים להיאלץ לסגור את דלתותיהם.
עיר ריקה יותר גם עלולה ליצור ואקום שבו פשיעה, אלימות ושימוש גלוי בסמים מחמירים. בשנה שעברה, ניו יורק ראתה עלייה מדאיגה בפשיעה ואלימות. בכירים בוול סטריט אמרו לבנקאים צעירים יותר לחזור למשרד, אבל להישאר ערניים וזהירים יותר בזמן הנסיעה. Bank of America יעץ לבנקאים, סוחרים ואנשי צוות האחרים שלו לשמור על פרופיל נמוך. על ידי הימנעות מלבוש מנקר עיניים, ענידת תכשיטים יקרים או הצגה בולטת של הלוגו של הבנק, יש סיכוי גדול יותר שהם יימנעו מתוקף אפשרי.