כשנה בלבד לאחר שיצא מן הצללים והשלים גיוס סיד גדול, מודיע היום (ד׳) סטארט-אפ הסייבר Astrix Security על סבב גיוס נוסף (A) בהיקף של כ-25 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי נערך בהובלת קרן ההון סיכון CRV והשתתפו בו גם המשקיעים הקיימים קרן בסמר (Bessemer Venture Partners) וקרן F2 Venture Capital. בסמר ו-F2 הובילו את סבב הגיוס הקודם במסגרתו השלימה אסטריקס גיוס של כ-15 מיליון דולר – מה שמביא את סך הגיוסים של החברה מאז הקמתה לכמעט 40 מיליון דולר תוך שנה.
קצב ההתפתחות המהיר של הסטארט-אפ הצעיר נחשב די חריג, בעיקר באקלים המשברי הנוכחי של ההייטק הישראלי – גם בהשוואה לחברות אחרות בענף הסייבר, המתאפיין מטבעו בקצב גידול מהיר. גם הגיוס הנוכחי בולט נוכח האווירה השלילית הקיימת היום – במיוחד כשמביטים בנתוני השנה הנוכחית המציגים ירידה דרמטית בהיקף ההשקעות.
רק לאחרונה פרסמה חברת המחקר IVC את נתוני השקעות ההון סיכון בישראל, המסמנים נפילה בהיקפי הגיוסים של החברות הישראליות. ברבעון הראשון של השנה הצליחו החברות לגיס 1.7 מיליארד דולר בלבד, הנתון הנמוך ביותר בארבע השנים האחרונות – ירידה חדה של 70% לעומת הרבעון המקביל ב-2022 וירידה של 20% לעומת הרבעון הקודם.
בגלל ה-AI: מורכבות איומי הסייבר גדלה
כספי הגיוס בסבב האחרון מיועדים על ידי החברה להשקעה ב״המשך חדשנות מוצרית וטכנולוגיות והרחבת הפריסה בשוק תוך גיוס עובדים בכל המחלקות״. את סטארט-אפ הסייבר ההגנתי המספק פתרונות הגנה למערכות ארגוניות, הקימו אלון ג'קסון המנכ״ל ועידן גור סמנכ״ל הטכנולוגיות, במאי 2021. כיום מעסיקה אסטריקס 30 עובדים, מרביתם במרכז הפיתוח בתל אביב והשאר ברחבי ארה"ב.
לדברי החברה פתרון האבטחה שפתחו שם הוא הראשון שמתמקד באבטחת חיבורי אפליקציות – זאת בניגוד לפתרונות הקיימים המתמקדים בחיבורי המשתמשים. הפלטפורמה של אסטריקס מספקת לחברות הפועלות בענן שקיפות מלאה של כל האפליקציות הפנימיות ואלו של צד שלישי המחוברות למערכות הארגון. המערכת מנתחת באופן קבוע דפוסים מיוחדים על מנת לזהות חריגות שעלולות להצביע על פירצות וחולשות אבטחה וכן מנטרת ומתקנת באופן אוטומטי הרשאות מיותרות.
בסטארט-אפ הסייבר ההגנתי מתריעים מפני התגברות האיומים החיצוניים שגדלו לאחרונה באופן דרמטי נוכח ההטמעה המהירה של שילוב טכנולוגיות בינה מלאכותית בשימושים היומיומיים. לטענתם הסביבה הארגונית הפכה כיום לתלויה ברשת עצומה של אפליקציות חיצוניות כאשר לעיתים קרובות עובדים מחברים יישומים חיצוניים בלי ידיעת צוותי האבטחה הפנימיים. לאור זאת בשנים האחרונות התרבו המתקפות על ארגונים באמצעות יישומי צד שלישי, זאת באמצעות ניצול חולשות אבטחה. באסטריקס מתריעים כי המורכבות של אותם שירותים חיצוניים גדלה בקצב מהיר עוד יותר – בשל גידול חד של 1500% בשירותים מבוססים בינה מלאכותית יצירתית, בתוך שנה אחת.
אלון ג'קסון ועידן גור – בוגרי תכנית המצוינות של אמ"ן – הקימו את אסטריקס לאחר שירות ארוך בתפקידי פיקוד בכירים ב-8200 ושורה של תפקידי מפתח בסקטור הסייבר. "הקמנו את החברה כדי לסגור פער אבטחה משמעותי, על ידי מתן אפשרות לצוותי האבטחה להרחיב את ניהול הגישה וזיהוי האיומים החיצוניים״, ציין ג׳קסון מנכ״ל החברה. ״אנחנו נרגשים לראות את האימוץ המהיר של הטכנולוגיה על ידי אנשי האבטחה ואת הדרך שבה היכולות של אסטריקס הופכות חיוניות בניהול האבטחה היומיומי של הארגונים ומצפים להמשיך ולהרחיב את היכולות והשותפויות שלנו", הוסיף.
מאז הקמתה רשמה החברה של ג׳קסון וגור צמיחה מהירה. בין לקוחותיה החדשים כיום נמנות חברות מובילות כמו חברת הפינטק הישראלית ראפיד (Rapyd), חברת שירותי התיירות והמלונאות הבינ״ל אגודה (Agoda) וכן חברות מובילות נוספות כמו Bloomreach, Priceline ו-Figm. לאחרונה אף נבחרה כאחת מעשר החברות המובילות בעולם בכנס ה-RSA Innovation Sandbox, כנס הסייבר הנחשב כיום לאחד הגדולים והיוקרתיים בעולם.