כ-50% מהסטארט-אפים נעלמים תוך חמש שנים, לפי נתוני הלשכה לסטטיסטיקה של העבודה בארה"ב. כשאי הוודאות הזו מרחפת מעל ראשם של העובדים, לא פשוט להעניק להם הרגשה של תמיכה, מעורבות והשראה.
החברות בדירוג השנתי של פורבס הצליחו להגיע להישגים אלו למרות התקופה המאתגרת. חברות בתחום האנרגיה, המפתחות פתרונות ברי-קיימא לצריכת חשמל, חולשות על המקומות הראשונים ברשימה, בעוד שמגוון רחב של תעשיות – הרבה מעבר למגזרי הטכנולוגיה והתוכנה המסורתיים מככבות גם הן בדירוג.
"אנחנו רואים שעובדים, במיוחד עובדים צעירים יותר, רוצים לעבוד עם חברות בשלבי הפיתוח", אומר תומס ויק, מנהל אזורי של חברת כוח האדם הטכנולוגית Robert Half. "הם רוצים להתחיל עם סטארט-אפ בשלב מוקדם ולראות אותו גדל, לעומת הצטרפות לחברה שכבר עברה מחזורי חיים רבים".
בשיתוף עם חברת המחקרים Statista, דירוג America's Best Startup Employers 2023 מבוסס על ידי הערכה של 2,600 מעסיקים בארה"ב המחזיקים בלפחות 50 עובדים, ובהתבסס על שלושה קריטריונים: מוניטין המעסיק – ניתוח מבוסס אלגוריתם המופק מערוצי מדיה כגון אתרי חדשות, בלוגים ורשתות חברתיות, שביעות רצון העובדים – הנמדדת באמצעות שימור עובדים וביקורות וצמיחת החברה – הערכות מקיפות על הטראפיק באתר, קצב הגידול במספר העובדים ומקומות עבודה פנויים.
אנרגיה טובה
במקום הראשון בדירוג לשנת 2023 ניתן למצוא את הסטראט-אפ האמריקני, Commonwealth Fusion, שנוסד ב-2018 במטרה להפיק אנרגיה מהיתוך גרעיני. החברה שהספיקה לגייס 2 מיליארד דולר, ממוקמת בקיימברידג', מסצ'וסטס, והיא ספין-אוף של המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס.
Our Next Energy (המכונה ONE) קיימת שלוש שנים והספיקה לגייס הון סיכון בשווי 390 מיליון דולר. הסטארט-אפ, שמטרתו להכפיל את טווח הסוללות של כלי רכב חשמליים, זינק ברשימה למקום השלישי.
מייסד ומנכ"ל One, מוג'יב איג'אז, הסביר כי עובדים נמשכים להזדמנות לשנות את העולם לטובה. "מה שאנחנו רואים הוא שהעובדים שמגיעים ל-ONE רוצים ללכת איתנו באומץ אחרי המטרה הזו", אמר איג'אז. "הם באמת נמצאים איתנו במסלול לשנות את העתיד".
הסטראט-אפ Span, המוערך ב-500 מיליון דולר ומתמחה בלוחות חשמל לבית חכם, הגיע למקום החמישי ברשימה. למרות שכל אחד מהסטארט-אפים הללו מתמקד בהיבט אחר של אנרגיה נקייה, כולם פועלים לצמצום טביעת הרגל הפחמנית שלנו, הגבלת שינויי אקלים והשפעה משמעותית על הפלנטה.
נוכחות ישראלית
במקום השמיני בדירוג, נמצא הסטארט-אפ Tomorrow.io, המפתח טכנולוגיות חיזוי מזג אוויר. החברה הוקמה ב-2016 בבוסטון על ידי איתי זלוטניק, רעי גופר ושמעון אלקבץ. VAST Data הישראלית מדורגת במקום ה-16 ברשימה. הסטארט-אפ עוסק בפתרונות אחסון מבוססי פלאש ומעסיק מעל 200 עובדים במטה בניו יורק ובמרכזי פיתוח בתל אביב וחיפה. ואסט הוקמה ב-2016 על-ידי רנן חלק, שחר פיינבליט וג'ף דנוורת.
במקום ה-36 בדירוג נמצא Noname Security, סטארט-אפ ישראלי המתמחה באבטחת ממשקי תוכנה (API). החברה הוקמה ב-2020 על ידי עוז גולן (CEO) ושי לוי (CTO), שהכירו במהלך שירותם הצבאי ביחידת 8200. החברה מעסיקה כיום למעלה מ-250 עובדים בישראל, ארצות הברית ומדינות אירופה ואסיה. Salt Security מדורגת במקום ה-80 מתוך 500 הסטארט-אפים ברשימה. חברת התוכנה הישראלית, העוסקת באבטחת ממשקי תכנות יישומים (API), הוקמה ב-2015 על ידי רועי אליהו ומייקל ניקוסיה. מטה החברה שוכן במגדלי אלון בתל אביב.
במקום ה-81 מדורגת Deel של בוגר Under30, אלכס בואזיז. בואזיז הקים את דיל ב-2019 יחד עם שואו וואנג, שותפתו לספסל הלימודים ב־MIT. ובתוך פחות מארבע שנים הפכה DEEL לחברה גלובלית עם מאות עובדים הפרוסים בעשרות מדינות, אלפי לקוחות, הכנסות של עשרות מיליוני דולרים ותג מחיר נוצץ ומחייב של יותר מ־5 מיליארד דולר.
Demostack הישראלית מדורגת במקום ה-101. הסטארט-אפ, שמפתח מערכת המאפשרת ליצור מערכות דמו למכירה מרחוק, הוקם ב-2020 על ידי יהונתן פרידמן, אהרון בר חכים וגלעד אבידן. במקום ה-157 ברשימת הענק מופיעה חברת הסייבר הישראלית, Island, המפתחת דפדפן ארגוני מאובטח. החברה הוקמה על ידי דן אמיגה, אשר מוכר כאחד ממשקיעי הסייבר הפרטיים המוצלחים בישראל, ומייקל פיי, לשעבר מנכ"ל סימנטק העולמית. החברה מונה כיום כ-150 עובדים בטקסס ובישראל.
Ermetic מדורגת במקום ה-215. החברה הוקמה ב-2019 על ידי שי מורג, סיון קריגסמן, מיכאל דולינסקי ואריק גומנובסקי. הפלטפורמה של ERMETIC ממפה ומנטרת אוטומטית את הנכסים הדיגיטליים של הארגון – וסותמת אוטומטית פרצות שעלולות לסכן את הארגון.
Gong נמצאת במקום ה-243 בדירוג. חברת הבינה המלאכותית שנוסדה על ידי עמית בן דוב, יצרה פתרון בינה מלאכותית המיועד למערכות ניהול של לקוחות עבור אנשי מכירות. החברה גייסה עד כה 584 מיליון דולר ובכך הפכה לאחת מחברות הטכנולוגיה הפרטיות עם השווי הגבוה ביותר.
RapidAPI מדורגת במקום ה-306. החברה הישראלית הוקמה ב-2015 על ידי אידו ג'ינו כאשר היה בן 17 בלבד ומיקי חסלבסקי. החברה מציעה מרקטפלייס של APIs למפתחי אפליקציות ואתרי אינטרנט. במקום ה-317 נמצאת Vim. החברה הוקמה ב-2015 על ידי אסף דוד, אורון אפק ויעל פלד ועוסקת בייעול ואטומציה של מערכת הבריאות האמריקנית.
TripActions (מקום 336) נוסדה ב-2015 בידי אריאל כהן ואילן טוויג ומפעילה פלטפורמה לתכנון נסיעות עסקיות. Next Insurance (מקום 337) הוקמה בשנת 2016 על ידי המנכ"ל גיא גולדשטיין, סמנכ"ל הטכנולוגיות אלון חורי וסמנכ"ל המחקר והפיתוח ניסים טפירו. Next Insurance היא חברת ביטוח דיגיטלית אמריקנית המתמקדת בביטוח עסקים קטנים.
החברה הישראלית ImmunAI (מקום 373) נוסדה על ידי בוגרי MIT והארוורד נועם סולומון ולואיס וולוך. החברה פיתחה מערכת המאפשרת להאיץ פיתוח של תרופות חדשות במיקוד על סרטן. Orca Security, המדורגת במקום ה-369 ברשימה, היא חברת תוכנה ישראלית העוסקת באבטחת מידע למחשוב ענן. החברה הוקמה ב-2019 על ידי שמונה יוצאי צ'ק פוינט: אבי שוע, גיל גרון, מתן בן גור, לירן אנתבי, הדס אמיתי, שי פילוסוף, ווג'די זאבט ואתי שפיגל־חוברה. מטה החברה נמצא כיום בפורטלנד, אורגון.
Placer.ai הישראלית (מקום 404), שפיתחה מערכת לניתוחי שוק ולקוחות בתחום הנדל"ן המסחרי והקמעונאות בארה"ב, הוקמה על ידי המנכ"ל נועם בן צבי, זוהר בר יהודה, אופיר למל ועודד פוספלד. Stampli (מקום 469) הוקמה על ידי היזמים האחים עופר ואייל פלדמן. החברה פיתחה פלטפורמה המאפשרת אוטומציה ומעקב אחר חשבוניות של ארגונים שונים.