האקזיט הצפוי מהנפקת פיוניר מצטרף לשורה של עסקאות נוספות בזכותן הרוויח בנט עשרות מיליוני שקלים. צילום: לע"מ
נפתלי בנט. שנים של יזמות | צילום: לע"מ

אושר האקזיט של בנט: פיוניר נכנסת לנאסד״ק בשווי של 3.3 מיליארד דולר

בעקבות ההשקעה של ראש הממשלה, שנחשפה לראשונה בפורבס ישראל, בנט ישלשל לכיסו מיליוני דולרים עבור העסקה בה השקיע כמה מאות אלפי שקלים בלבד

החשיפה הבלעדית של פורבס ישראל אודות ההשקעה המסתורית והאקזיט הצפוי של ראש הממשלה נפתלי בנט הפכה כעת לרשמית: חברת הפינטק, פיוניר (Payoneer), מדווחת כי בעלי המניות של חברת הספאק FTAC Olympus Acquisition Corp אליה ביקשה להתמזג,  אישרו את המהלך ברוב גדול של 98%. חברת התשלומים והסליקה הבינלאומית זוכה כעת לשווי אליו שאפה – 3.3 מיליארד דולר. היא תיסחר בנאסד״ק לאחר שהושקעו בה למעלה ממיליארד דולר.

על פי ההערכות, ההשקעה כוללת מרכיב סקנדרי בהיקף של כחצי מיליארד דולר למכירת מניות מצד בעלי מניות קיימים, מנהלים ועובדים בחברה. אחד מבעלי המניות, כפי שנחשף כאן לראשונה, הוא לא אחר מאשר ראש הממשלה ה-13 של ישראל, נפתלי בנט. בנט ירוויח כעת כחמישה מיליון דולר בזכות ההשקעה שלו בחברה לפני 13 שנים, לפני כניסתו לחיים הפוליטיים, כשעוד עבד במתכונת "התנדבות״ כראש המטה של בנימין נתניהו.

פלטפורמת התשלומים והמסחר פיוניר. תונפק בקרוב בנאסד"ק. צילום: shutterstock
פלטפורמת התשלומים והמסחר פיוניר. תחל להיסחר בנאסד"ק | צילום: shutterstock

שנים של יזמות

מחשיפת פורבס עלה כי בנט השקיע בחברה בשנותיה הראשונות סכום שמוערך בכמה מאות אלפי שקלים, השקעה שהתבררה כמוצלחת עבורו והכפילה את ערכה פי כמה.

הקשרים של ראש מפלגת ימינה בחברת הפינטק הישראלית התחילו כבר לפני שנים, ובנט אף היה מעורב במינוי מנכ״לית החברה בישראל, קרן לוי, והיה זה שהכיר בין לוי לבין מייסד ונשיא פיוניר, יובל טל.

מהלכים עסקיים כמו אלו הפכו את בנט ליזם הייטק מצליח ולאיש אמיד בפני עצמו. זהו לא האקזיט הראשון של בנט, היזם השאפתן שהפך במרוצת השנים לפוליטיקאי ולבסוף לראש הממשלה.

את הונו עשה בנט לפני למעלה בעצמו בזכות מכירת סאיוטה (Cyota) בזמן שכיהן כמנכ"ל החברה. בשנת 2005, שש שנים לאחר שהקים את חברת אבטחת המידע יחד עם ד״ר מיכל צור שלו, בן אנוש וליאור גולן, הם מכרו את החברה ובה 140 עובדים לחברת אבטחת המידע האמריקאית RSA תמורת 145 מיליון דולר כשעל פי ההערכות, בנט גרף לכיסו חמש מיליון דולר מהעסקה.

בשנת 2009, כאיש עסקים פרטי, הוא התמנה לתפקיד מנכ״ל סולוטו – הסטארט-אפ הצעיר בבעלות היזמים ישי גרין ותומר דביר שפיתחו שירות תמיכה מרחוק למחשבים אישיים ומכשירים ניידים.

בנט. אקזיט נוסף בתחום הפינטק. צילום: shutterstock
נפתלי בנט. ישלשל לכיסו כמה מיליוני דולרים | צילום: Shutterstock

בנט לא כיהן כמנכ״ל סלוטו זמן רב. הוא המשיך לפתח את הקריירה הפוליטית שלו כמנכ״ל מועצת יש״ע, ובזמן הזה הוא זוכה, בזכות התפקיד הקודם, בחבילת אופציות נאה. בשנת 2013, כשהחברה נמכרה לאמריקאים ב-130 מיליון דולר, בנט, שבתקופה זו כבר מכהן כשר הכלכלה וחשבונו מנוהל בנאמנות עיוורת, משלשל לכיסו שלושה מיליון דולר.

סטארט-אפ נוסף שנפתלי בנט השקיע בו כבר ב-201שנת  הוא Wisestamp שמספקת פתרונות לבעלי עסקים קטנים. המיזם הישראלי נמכר לפני כשנתיים לחברה ישראלית מתחרה בסכום לא ידוע. על פי הערכות פורבס ישראל, גם מעסקה זו הרוויח בנט סכום של כ-2.5 מיליון דולר.

כעת, אחרי כ-13 שנה, מבשיל אקזיט נוסף עבורו. לאחר שפיוניר הישראלית השלימה את ההנפקה באמצעות מיזוג מוצלח עם חברת הספאק FTAC Olympus Acquisition Corp , בשווי של 3.3 מיליארד דולר. בפיוניר בירכו על התוצאות האחרונות המעולות שהצביעו על גידול בהכנסות וברווחים שסייעו להם במימוש המהלך המוצלח.

ברבעון הראשון של שנת 2021 דיווחה פיוניר על גידול של 23% בהכנסותיה בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, הכנסות שהסתכמו ב-100 מיליון דולר לעומת 82 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2020.

במקביל דיווחה החברה על גידול ברווח התזרימי תפעולי  (EBITDA) שגדל ב-140% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה והסתכם בכ-8 מיליוני דולרים. בנוסף, הציגה החברה גידול של 61% בנפח העסקאות שלה, שטיפסו להיקף של יותר מ-13 מיליארד דולר לעומת 8.3 מיליארד דולר.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן