ארה"ב הפכה רשמית למיקום הטוב ביותר עבור כורי מטבעות קריפטו ברחבי העולם, כך לפי מידע חדש שפרסמה אוניברסיטת קיימברידג' על פי מחקר שנערך לאחר ההודעה של הבנק המרכזי של סין על איסור פעילות בתחום המטבעות הקריפטוגרפיים בשטחי המדינה.
מחודש יוני האחרון, יותר משליש (35.4%) מכריית הקריפטו ברחבי העולם מתבצעת בשטחי ארה"ב, בעיקר בזכות חוות מחשוב אדירות שהוקמו ברחבי המדינה. היקף הכרייה הוא הגדול ביותר שתועד מחודש מאי, אז עמד אחוז הכרייה על 21.8% בלבד.
במקום השני אחרי ארה"ב מבחינת היקף כריית הקריפטו במדינה נמצאת קזחסטן, עם היקף של 18.1% מסך הכרייה בעולם, אחריה רוסיה עם 11.2% ואחריהן קנדה עם 9.6%, כך לפי נתוני המחקר החדש שפורסם.
נכון להיום, בשל המגבלות החדשות, היקף הכרייה בסין הוא אפסי. בצל המדיניות החדשה, נראו עליות חדות בהיקפי הכרייה במדינות אחרות, בייחוד קזחסטן, מה שיכול להעיד על מעבר של כורים בין המדינות.
כמו כן, תקנות המס בארה"ב ובקזחסטן מקלות בנושא הקריפטו, מה שמושך לשם כורים רבים שרוצים להנות מתנאים טובים במהלך המסחר. עם זאת, ייתכן שהמצב ישתנה עם כניסה של רגולציה חדשה בנושא בקזחסטן שתיכנס לתוקפה מתחיל 2022.
איסור חריף
כאמור, בתחילת ספטמבר הודיע הבנק המרכזי בסין על הטלת מגבלות על כריית מטבעות קריפטוגרפיים במדינה, מה שהשפיע רבות על התנהלות המשקיעים וגרם לצניחה חדה במחירי הביטקוין והאת'ר. "לאחר פרסום ההכרזה מצד הרשויות בסין, התקבלו עשרות הודעות ממחזיקי מטבעות קריפטוגרפיים במדינה שמחפשים פתרונות לשימור ההחזקות שלהם", סיפר דיוויד לספרנס, עורך דין מטורנוטו המתמחה בהעברת נכסי קריפטו למדינות אחרות במטרה להקלות מס, בראיון שהעניק ברשת CNBC.
הבנק קבע כי החזקת כל סוג של מטבע קריפטו ברחבי המדינה תהפך לבלתי חוקית, כמו גם על איסור שימוש בפלטפורמות מסחר מחוץ למדינה. חלק מהכורים המקומיים אף הביעו חשש לביטחונם האישי בשל הקפדנות של המשטר הסיני בכל הנוגע לצבירת הון אישי.
מומחים בתחום מעריכים כי המדיניות הנוקשה נגד שוק המטבעות הדיגיטליים לא תימשך זמן רב וכי המסחר יעבור, כפי שאכן קרה, למדינות אחרות עם הקלות מס ומדיניות מכילה יותר לתחום. עם ההגירה הגוברת של הכורים למדינות אחרות, הם מעריכים, המדיניות של סין ומדינות אחרות לנושא תתרכך בהמשך.