חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
אל סלבדור - מעצמת ביטקוין מתהווה | צילום: Shutterstock
אל סלבדור - מעצמת ביטקוין מתהווה | צילום: Shutterstock

יותר ביטקוין – פחות חשבונות בנק: מהפכת הקריפטו של אל סלבדור

בחודש ספטמבר האחרון נכנס לתוקפו חוק ההופך את המטבע הקריפטוגרפי למטבע רשמי במדינה. מאז - אחוזי השימוש בארנקים מקוונים זינק ל-93 אחוזים מכלל האוכלוסייה, כאשר הנפגעים הגדולים ביותר מהמצב הם הבנקים המקומיים

ב-7 לספטמבר 2021, נכנס לתוקפו חוק הביטקוין באל סלבדור שנתן למטבע הקריפטוגרפי תוקף חוקי לשימוש רשמי במדינה. באופן יוצא דופן, תוך חודש בלבד, יותר תושבי אל סלבדור פתחו ארנקי ביטקוין מקוונים מאשר אלו שמחזיקים בחשבונות בנק מסורתיים.

לאחר שנשיא המדינה נאיב בוקלה הודיע על כוונתו להפוך את ביטקוין למטבע רשמי במדינה, הוא ספג ביקורת רבה מבית ומחוץ. מתנגדים ומפגינים יצאו לרחובות בהמוניהם ואף השחיתו כספומטים של Chivo, אפליקציית ארנק קריפטוגרפי מקומית, כדי להביע את מורת רוחם מהמהלך. עיתונים ברחבי העולם כינו את החוק החדש "תרמית" או "נהירה אחרי טרנדים" וטענו כי המדינה ההפכפכה והלא יציבה ממילא לא תשרוד את השינוי.

למרות זאת, נדמה שהתומכים במהלך הם אלו שיצחקו אחרונים. שלושה מיליון תושבים כבר הורידו את האפליקציה של Chivo לפתיחת ארנק דיגיטלי, כ-46% מאוכלוסיית המדינה כולה, כך לפי נתונים שפרסם הנשיא בוקלה בהודעה שהעניק לאחרונה לכלי התקשורת. לצורך השוואה, בשנת 2017, 29% מתושבי אל סלבדור החזיקו בחשבון בנק פעיל.

בסוף חודש ספטמבר הודיע בוקלה ש-Chivo החלה בתהליכי משא ומתן עם חברות הדלק הגדולות במדינה לצורך תחילת שיתוף פעולה, במטרה להוריד את מחירי הדלק ב-20 סנט לגלון עבור מי שמתדלק באמצעות האפליקציה של הארנק הדיגיטלי.

מתנגדים רבים לחוק החדש יצאו בחודשים האחרונים לרחובות | צילום: Shutterstock
מתנגדים רבים לחוק החדש יצאו בחודשים האחרונים לרחובות | צילום: Shutterstock

בנוסף לעסקאות החדשות הללו, הממשלה העניקה לכל משתמש באפליקציה 30 דולר כסכום התחלתי, מה שפיתה עוד ועוד משתמשים להוריד את השירות החדש.

המדיניות הזו ממשיכה לעודד את צמיחת תחום המטבעות הקריפטוגרפיים באל סלבדור. סקר שנערך לאחרונה על ידי המכון המקומי לכלכלה והתפתחות חברתית, הראה כי 93% מהחברות במדינה מקבלות כבר היום תשלומים באמצעות ביטקוין ומשתפות פעולה עם Chivo. למרות שהיקף השימוש בפלטפורמה מרשים ומפתיע, בייחוד בצל השימוש הדל בשירותים בנקאיים מסורתיים בהשוואה לכך, בוקלה מדגיש כי מדובר רק בתחילת הדרך.

למרות ההצלחה הראשונית, הוא מציין, יש לראות לאן מתפתחים הדברים בעיקר לאור התנודות הקשות בשוק הקריפטו ובערך הביטקוין בפרט. למרות זאת, נראה כי הפופולריות של Chivo ממשיכה לעלות בקרב התושבים ובייחוד אלו בעלי הכנסה חודשית נמוכה.

סקרים חדשים בנושא מראים כי בקרב אוכלוסיה זו, רק כ-6% מהתושבים מחזיקים בחשבון בנק פעיל. בוקלה ותומכיו מתעקשים שמדובר במגמה שתהפוך רחבה יותר במשך השנים ושהפנייה לשימוש במטבעות הדיגיטליים תועיל בהמשך לא רק לאוכלוסייה הענייה אלא לאוכלוסייה בכללותה.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן