אל סלבדור ממשיכה את הרומן שלה עם המטבע הקריפטוגרפי וצפויה להקים את "עיר הביטקוין" הראשונה בעולם בחודשים הקרובים. נשיא המדינה הכריז על כוונותיו בסוף השבוע ואמר כי מדובר במהלך נוסף שמטרתו להרחיב את השימוש בקריפטו ברחבי העולם.
העיר החדשה צפויה להיבנות במחוז לה יוניון שבמזרח המדינה וחוות השרתים שיוקמו במקום יפעלו על ידי אנרגיה גאו-תרמית המתבססת על הר געש סמוך למחוז.
כזכור, בחודש ספטמבר האחרון נכנס לתוקפו חוק הביטקוין באל סלבדור שנתן למטבע תוקף רשמי וחוקי לשימוש במדינה. באופן יוצא דופן, בעקבות ההכרזה הדרמטית יותר תושבים מקומיים פתחו ארנקי ביטקוין מקוונים מאלו שמחזיקים בחשבונות בנק מסורתיים.
ההתאהבות של בוקלה בקריפטו זכתה לביקורת רבה מבית ומחוץ והחלטתו בספטמבר הוציאה אלפי מתנגדים ומפגינים לרחובות בהמוניהם. גם כלי התקשורת הצטרפו לעליהום ועיתונאים בכירי כינו את המהלך "תרמית" ו"נהירה אחר טרנדים" בטענה כי המדינה ההפכפכה ממילא לא תשרוד את השינוי.
למרות זאת, נדמה שהתומכים במהלך הם אלו שיצחקו אחרונים. שלושה מיליון תושבים כבר הורידו את האפליקציה של Chivo לפתיחת ארנק דיגיטלי, כ-46% מאוכלוסיית המדינה כולה, כך לפי נתונים שפרסם הנשיא בוקלה בהודעה שהעניק לאחרונה לכלי התקשורת. לצורך השוואה, בשנת 2017, 29% מתושבי אל סלבדור החזיקו בחשבון בנק פעיל.
בסוף חודש ספטמבר הודיע בוקלה ש-Chivo החלה בתהליכי משא ומתן עם חברות הדלק הגדולות במדינה לצורך תחילת שיתוף פעולה, במטרה להוריד את מחירי הדלק ב-20 סנט לגלון עבור מי שמתדלק באמצעות האפליקציה של הארנק הדיגיטלי.
בנוסף לעסקאות החדשות הללו, הממשלה העניקה לכל משתמש באפליקציה 30 דולר כסכום התחלתי, מה שפיתה עוד ועוד משתמשים להוריד את השירות החדש.
המדיניות הזו ממשיכה לעודד את צמיחת תחום המטבעות הקריפטוגרפיים באל סלבדור. סקר שנערך לאחרונה על ידי המכון המקומי לכלכלה והתפתחות חברתית, הראה כי 93% מהחברות במדינה מקבלות כבר היום תשלומים באמצעות ביטקוין ומשתפות פעולה עם Chivo. למרות שהיקף השימוש בפלטפורמה מרשים ומפתיע, בייחוד בצל השימוש הדל בשירותים בנקאיים מסורתיים בהשוואה לכך, בוקלה מדגיש כי מדובר רק בתחילת הדרך.