חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
המקל והגזר: מדיניות ארה"ב נגד מתנגדי החיסונים | צילום: Shutterstock
מונעת מרווח? טענות כלפי פייסבוק בנוגע להפצת מידע של מתנגדי חיסונים | צילום: Shutterstock

לא מתחסנים? צפו להפתעה בתלוש: כך נלחמים בארה"ב על העלאת שיעור ההתחסנות

יותר ויותר מעסיקים בארה"ב מציעים לעובדיהם הטבות כלכליות שונות בתמורה להתחסנות – החל בכרטיסי מתנה ועד יום חופש. עכשיו, כשזן הדלתא נותן את אותותיו, מגיע השלב הבא: פגיעה במשכורת של מי שמסרב להתחסן. זה הסכום שהם צפויים לספוג

בעוד שבארץ הממשלה מחפשת דרכים יצירתיות לעודד את האוכלוסייה להתחסן, בארה"ב מתחיל המגזר הפרטי לאמץ גישות מרחיקות לכת בהרבה. מעסיקים ברחבי המדינה החלו להוריד ממשכורתם של העובדים הלא מחוסנים שלהם "היטל" של 20-50 דולר בחודש.

עד היום מעסיקים בארה"ב הציעו תמריצים שונים לעובדים כדי שילכו להתחסן – החל מכרטיסי מתנה, דרך יום חופש ועד כסף מזומן. אבל עכשיו כאמור, אל הגזר מצטרף גם מקל, לפי חברת הייעוץ Mercer, שמתמחה בהטבות עובדים ותנאי העסקה ועובדת עם אלפי מעסיקים ברחבי העולם.

חיסון פייזר. צילום: shutterstock
"זן הדלתא דחף למעלה את כמות הנדקים – אך קצב ההתחסנות נותר ללא שינוי" |צילום: shutterstock

"עם זן הדלתא שדחף מעלה את כמות נדבקים והאשפוזים בארה"ב, בעוד קצב ההתחסנות נותר ללא שינוי, קיבלנו בקשות מלפחות 20 מעסיקים במהלך השבועות האחרונים לכלול "כיסוי בריאותי" עבור עובדים לא מחוסנים, כדרך לעודד את שיעור החיסון במקום העבודה", אומר ווייד סיימונס, מ-Mercer.

מעבר לרצון לעודד שמירה על בריאות הציבור, יש כמובן גם סיבות כלכליות שדוחפות את השוק לעודד התחסנות. קורונה עשויה להוביל לתחלואה קשה – ובמיוחד בארה"ב – לאשפוז יקר מאוד בבית חולים, אשפוז שעלותו נופלת על העובד והביטוח הרפואי שלו, שעליו אחראית החברה המעסיקה. זו תשלם עכשיו פרמיה גבוהה יותר על אותו עובד. (אדם ללא ביטוח רפואי שהתאשפז למשך שבועיים במיאמי למשל צפוי לשלם סכום מפחיד של למעלה מ-100 אלף דולר).

עד היום מעסיקים בארה"ב הציעו תמריצים לעובדים שילכו להתחסן – החל מכרטיסי מתנה, דרך יום חופש ועד כסף מזומן. אבל עכשיו, לפי חברת הייעוץ Mercer שמתמחה בהטבות עובדים ותנאי העסקה ועובדת עם אלפי מעסיקים ברחבי העולם – המצב משתנה

בעוד שהיטלים רק מתחילים להפוך לכלי ממשי עבור מעסיקים, תמריצים כלכליים כבר נפוצים זמן רב בארה"ב בקרב חלק מהמעסיקים. מנתוני סקר שערכה Mercer בחודש האחרון בקרב למעלה מ-300 מעסיקים עלה כי, "10% מציעים תמריץ כלכלי, ו-19% הציעו חופשה כתמריץ". המגמה הזו רק גדלה, לפי החברה.

בשבוע החולף כמה שמות גדולים כמו גוגל ופייסבוק הודיעו על תוכניות לחיוב כל העובדים להתחסן לפני שיוכלו לחזור למשרד. יחד עם זאת, מרבית המעסיקים עדיין נמנעים מצעדים מעיין אלה מחשש שהיחסים עם העובדים יפגעו.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן