דאזז (Dazz), חברת הסייבר הישראלית המתמחה באבטחה והגנה על סביבות פיתוח בענן באמצעות בינה מלאכותית, הודיעה היום (ד׳) על גיוס הון נוסף. סבב הגיוס הנוכחי (B) בהיקף כולל של 50 מיליון דולר נערך בקרב המשקיעים הקיימים של דאזז הכוללים את קרנות ההשקעה Greylock Partners, Cyberstarts ,Insight Partners ו-Index Ventures.
לדברי החברה מטרת הגיוס נועדה ״להאיץ את הפיתוח של הפלטפורמה הטכנולוגית, המבוססת על AI, ולקדם את התרחבותה של החברה לשווקים חדשים״. בנוסף נמסר כי הסבב הנוכחי כולל גם רכיב סקנדרי בסך כמה מיליוני דולרים.
מאז יצא מן הצללים בסוף 2021, ותוך פחות משנה מהקמתו, כבר הוכפלה מצבת העובדים של סטארט אפ הסייבר הצומח כמעט פי שלושה – כאשר סך הכל מאז היוסדו ועד היום השלים גיוסים בהיקף כולל של כ-105 מיליון דולר. נכון להיום מועסקים בחברה כ־125 עובדים, מרביתם בישראל וארה״ב, כשבחודשים הקרובים מתוכנן גיוס של עוד עשרות עובדים נוספים.
Dazz סומנה כבר בתחילת דרכה כאחת ההבטחות הגדולות בתחום הסייבר ואף נבחרה בעבר לרשימת הסטארטאפים המבטיחים של פורבס ישראל. גם השנה, חרף המלחמה וגלי הפיטורים בהייטק, המשיכה החברה לרשום צמיחה גבוהה, שהתבטאה בין היתר בגידול בהיקף ההכנסות, הלקוחות והעובדים. בשנה האחרונה דיווחה החברה הפרטית על ״צמיחה מואצת״, הכוללת זינוק של כ-400% בהיקף הכנסות שנתיות חוזרות (ARR).
״המשך צמיחה משמעותית״
נכון להיום מתרחשות פרצות אבטחה מדי 11 שניות, מה שמעלה את הצורך הקריטי ביצירת פתרונות עבור ארגונים הזקוקים למענה אשר לא רק יוכל לזהות את איומי הסייבר המשתנים – אלא גם לתקן אותם לפני שיגרמו נזק משמעותי. לדברי מרב בהט, מייסדת ומנכ"לית החברה, Dazz פיתחה פתרון חדשני לצמצום החשיפה (exposure) במעטפת ההגנה של ארגונים והפכה לחלוצה בתחום ה-Remediation (תיקון חולשות אבטחה) בתעשייה העולמית.
״מסתמנת כאחת ההבטחות של הסייבר הישראלי״ – הכתבה המלאה מופיעה בגיליון ינואר של פורבס. לרכישת הגיליון
״הגיוס הנוכחי צפוי לתמוך בהמשך הצמיחה המשמעותית של החברה״ הדגישה המנכ״לית-מייסדת, ״אנחנו נרגשים להמשיך ולשתף פעולה עם קרנות הסייבר המובילות בעולם במטרה לפשט את תהליך תיקון חולשות האבטחה ולעזור ללקוחותינו להילחם במתקפות הסייבר המתבססות יותר ויותר על בינה מלאכותית, באמצעות טכנולוגית הבינה המלאכותית״, מסרה.
בהט הקימה את החברה לפני פחות משלוש שנים יחד עם תומר שוורץ, סמנכ״ל הטכנולוגיות, ויובל אופיר, סמנכ״ל המחקר והפיתוח. שלושת המייסדים הביאו עימם שנים לא מועטות של ניסיון בבניית מוצרי אבטחה לענן וטרק רקורד של הצלחה בענף: בהט כמשנה למנכ״ל מרכז המו״פ של מיקרוסופט בישראל, שם ניהלה את חטיבת אבטחת הענן ועבדה לצידו של אסף רפפורט, מנכ״ל ומייסד WIZ. שוורץ היה ממייסדי יוניקורן הסייבר Armis ומי שייסד את ה־Security Response Center של מיקרוסופט בישראל ואופיר כמי שמילא תפקידי ניהול בכירים ב־Claroty (חד קרן המתמחה באבטחת סייבר תעשייתי).