Forbes Israel Logo
צרות בפסגה. צוקרברג יורד בדירוג עשירי העולם של פורבס | צילום: Shutterstock
צרות בפסגה. צוקרברג יורד בדירוג עשירי העולם של פורבס | צילום: Shutterstock

בעקבות תקלת הענק בפייסבוק: צוקרברג הפסיד מיליארדים

בצל התקלה הממושכת ששיתקה את הרשתות החברתיות המובילות בעולם והראיון השערורייתי של העובדת לשעבר, מייסד ומנכ"ל פייסבוק ספג הפסדים דרמטיים וירד למקום ה-6 ברשימת עשירי העולם של פורבס

התקלה העולמית בפייסבוק ופלטפורמות נוספות כולל וואטסאפ ואינסטגרם, ששיתקה אתמול את הפעילות ברשתות במשך כ-6 שעות, נותנת כעת את אותותיה. המסחר בבורסות ניו יורק ננעל אתמול בירידות שערים חדות בהובלת מניות הטכנולוגיה.

אלו חדשות רעות עבור ענקית הטכנולוגיה, אך הצרות של פייסבוק לא מסתכמות בכך. בתחילת השבוע התראיינה פרנסס האוגן, עובדת לשעבר בחברה, בתכנית התחקירים הוותיקה "60 דקות", בכתבה שהאירה את הרשת החברתית באור שלילי במיוחד. מדענית הנתונים בת ה-37 הדליפה בחודשים האחרונים עשרות אלפי מסמכים פנימיים של החברה לידי עיתונאי וול סטריט ג'ורנל וכן לקונגרס האמריקאי.

בראיון החושפני סיפרה האוגן על התנהלות בעייתית במטה הרשת החברתית: "היה קונפליקט תמידי בין טובת הציבור לטובת פייסבוק. הרשת החברתית העדיפה את האינטרסים שלה את הרווחים הכספיים שלה פעם אחר פעם".

"פייסבוק העדיפה את האינטרסים שלה על פני טובת הציבור, פעם אחר פעם"

ננסי האוגן, עובדת לשעבר בחברה

כלל האירועים האחרונים והמטלטלים, המצטרפים לסקנדלים אחרים של פייסבוק בשנים האחרונות כמו פרשת קיימברידג' אנליטיקה, וסדרת חקירות צולבות של מייסד החברה – מארק צוקרברג, על ידי הממשל האמריקאי, שהצליחו לערער גם את אמון המשקיעים.

ביממה האחרונה, מניית החברה צנחה ב-4.8%, מה שהשפיע משמעותית על הונו של צוקרברג וגרם לו להפסדים של 5.9 מיליארד דולר (הפסדים שהורידו את שווי ההון הכולל שלו לסכום של 117 מיליארד דולר. הנתון החדש ממצב אותו במקום ה-6 ברשימת עשירי העולם של פורבס).

בשנת 2019, הפעם האחרונה שפייסבוק חוותה תקלה ארוכה כל כך שנמשכה מעל ל-14 שעות, היא הפסידה 330 מיליון דולר ביממה. ההערכה היא שגם התקלה הנוכחית צפויה לעלות לענקית המדיה עשרות מיליוני דולרים.

ממצאים בעייתיים

כאמור, ענקית הטכנולוגיה נמצאת לאחרונה תחת אש, בעיקר בצל סדרת התחקירים שפורסמה בוול סטריט ג'ורנל והובילה לשימוע בקונגרס האמריקאי בנושא הגנה על ילדים ונוער ברשתות. התחקירים האשימו את פייסבוק במדיניות בעייתית במספר תחומים, בין היתר אישור פוסטים של ידוענים הנוגדים את המדיניות של הרשת החברתית, טענות שהפלטפורמות בבעלות פייסבוק תרמו לעיצוב דימוי גוף בעייתי בקרב נערות, טענות לאישור פוסטים מסיתים שתרמו למהומות בקפיטול, עידוד פייק ניוז בנושא חיסוני קורונה ועוד, כל זאת תוך תעדוף רווחי החברה.

האוגן תעיד בהמשך השבוע בפני ועדת המשנה השל הסנאט ותספר על ניגודי האינטרסים של החברה בכל הנוגע להשפעה על משתמשים צעירים. בראיון סיפרה האוגן כי "פייסבוק הבינה שזמן השהייה בפלטפורמה יפחת אם האלגוריתם ישתנה. הם הוכיחו שוב ושוב שהם בוחרים ברווח על פני בטיחות. המחקר הפנימי של הרשת מראה שכאשר צעירות מתחילות לצרוך תוכן הנוגע להפרעות אכילה למשל, הן נהיות מדוכאות וזה גורם להן לפתח תלות בפלטפורמה".

דוברת פייסבוק הגיבה לטענות הקשות ומסרה כי "הצוותים שלנו צריכים לאזן בין ההגנה על הזכות של מיליארדי אנשים להביע את עצמם בפתיחות, לבין הצורך לשמור על הפלטפורמה שלנו בטוחה. זו משימה יומיומית. אנו ממשיכים לבצע שיפורים כדי להתמודד עם הפצת מידע כוזב והפצה של תכנים פוגעניים הנוגדים את המדיניות שלנו. הטענה שאנחנו מעודדים תוכן שלילי היא פשוט לא נכונה״.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.