חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
המרכז הרפואי סורוקה | צילום: Shutterstock
המרכז הרפואי סורוקה | צילום: Shutterstock

הסטארט-אפ הישראלי שמסייע לבית החולים בזיהויים של הנפגעים בהתקפת החמאס

כאשר רופא מסורוקה פרסם פוסט בפייסבוק שביקש עזרה בזיהוי נפגעים רבים, הצליח Corsight AI, שמתמחה בזיהוי פנים, להתאים בין מאושפזים לתמונות נעדרים

רבים מהנפגעים בהתקפת החמאס בעוטף עזה הגיעו למרכז הרפואי סורוקה שבבאר שבע. מאוחר יותר הועברו חלק מהנפגעים לבתי חולים אחרים ברחבי הארץ. אך בשלבים הראשונים של האירוע נוצר עומס גדול, ומערכת AI לזיהוי פנים סייעה לחבר בין נפגעים למשפחות המודאגות.

התוכנה של המערכת מסוגלת לקחת תמונה של אדם – כולל כאלה שנפצעו – ולמצוא התאמה בין תמונות שנשלחו על ידי בני משפחה, כך טוען עופר רונן, סגן נשיא לפיתוח גלובלי ב-Corsight AI, שסיפקה בחינם את הטכנולוגיה לסורוקה.

רונן סיפר, כי החברה פנתה לרופא בסורוקה שפרסם פוסט בפייסבוק, בו ציין שבית החולים הוצף בשיחות מהורים מודאגים שמנסים למצוא את ילדיהם הנעדרים. בית החולים פתח חשבון דוא"ל ייעודי אליו שלחו המשפחות את תמונות יקיריהם הנעדרים. התוכנה בדקה את התמונות שנשלחו מול צילומי הנפגעים, סיפר רונן לפורבס. "בתוך זמן קצר יחסית הצלחנו לספק את המידע למשפחות", הוא הוסיף. מהמרכז הרפואי סורוקה לא נמסרה תגובה, אך מגזין פורבס אישר עם עובד בבית החולים כי הטכנולוגיה אכן פועלת.

זיהוי דרך מסיכה

Corsight AI טוענת שהטכנולוגיה שלה מסוגלת לזהות אנשים מתוך תמונה חלקית של פניהם. עם פרוץ מגיפת הקורונה, ב-2020, הכריזה Corsight על גיוס של חמישה מיליון דולר, וטענה שיכולה לזהות אדם עם מסיכה או עם משקפי מגן. עוד טענה החברה כי היא עובדת על טכנולוגיה שיכולה לקחת דגימת דנ"א של אדם, ליצור תמונה דיגיטלית של פניו ולהריץ אותה במאגרי מידע. לעומת זאת המגזין MIT Technology Review העריך כי הסיכויים לכך נמוכים.

החברה הציעה בתחילת השנה את שירותיה לממשלת טורקיה בעקבות רעש האדמה שגבה את חייהם של 50,000 בני אדם. בסופו של דבר בחרה הממשלה להשתמש בחברה אחרת, אולם גם במקרה זה דווח בתקשורת המקומית שזיהוי פנים סייע באיחוד משפחות בין ילדים להוריהם.

החברה טענה, כי היא עובדת על טכנולוגיה שיכולה לקחת דגימת דנ"א של אדם, ליצור תמונה דיגיטלית של פניו ולהריץ אותה במאגרי מידע. לעומת זאת המגזין MIT Technology Review העריך כי הסיכויים לכך נמוכים

Corsight AI הוקמה בשנת 2019, והיא חברה בת של קבוצת קורטיקה הישראלית, חברה שהתמחתה בטכנולוגיות בינה מלאכותית. קורטיקה הוקמה ב-2007 על ידי יגאל רייחלגאוז, ג'וש זאבי וקרינה אודינייב. אודינייב נבחרה על יד פורבס ישראל כאחת הנשים המשפיעות ומעוררות ההשראה בשנת 2019.

המייסדת-שותפה קרינה אודינייב, מהנשים מעוררות ההשראה של ישראל, על קורטיקה וקורסייט | וידיאו: פורבס ישראל

אחת המשקיעות ב-Corsight AI היא קרן ההון סיכון הקנדית AWZ Ventures, שהשקיעה במספר חברות בתחום המודיעין העסקי ובין ושותפיה ויועציה בכירים מתחום המודיעין ופוליטיקאים. ראש ממשלת קנדה לשעבר, סטיבן הרפר, הוא שותף ב-AWZ, וראש ה-CIA לשעבר, ג'יימס וולסי, משמש כיועץ אסטרטגי.

גם בהנהלת Corsight בכירים לשעבר מתחומי הביטחון והמודיעין בבריטניה ובחיל האוויר הישראלי.

זו לא הפעם הראשונה שנעשה שימוש בטכנולוגיית זיהוי פנים כדי לזהות פצועים או הרוגים בזמן מלחמה. פורבס דיווח אשתקד כי אוקראינה נעזרה בחברה אמריקנית שנויה במחלוקת Clearview AI כדי לזהות דווקא חיילים רוסים שנהרגו במלחמה. אוקראינה פרסמה את התמונות ברוסיה כדי להראות למשפחות החיילים הרוסיים את נזקי הפלישה של פוטין לאוקראינה.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן