לנגוס בתפוח: ארבע מסעדות בניו יורק שאסור לפספס

מסעדות בתפוח הגדול שאתם חייבים לבקר בהן | צילום: Shutterstock
מסעדות בתפוח הגדול שאתם חייבים לבקר בהן | צילום: Shutterstock
הפתיחה המחודשת של מוסדות בניו יורק שלאחר המגיפה הייתה מרגשת, אבל התוספת של כל כך הרבה מסעדות חדשות בשנה החולפת – יותר מ-300 מהן – היא עדות אמיתית לרוח העיר • סטיב פורבס ממליץ על ארבע מסעדות בתפוח הגדול שאתם חייבים לבקר בהן

Alice

במסעדה זו, המתמחה במעדני ים איטלקיים, שני אזורי ישיבה מובחנים, המופרדים על ידי הבר והמטבח. כל אחד מהם מציע מזון משובח ושירות מהיר.

ראשונה: כמו השכנה Sotto 13, גם מסעדת Alice מגישה כדור בוראטה יוצא מן הכלל. סלט ירקות העונה טעים להפליא.

עיקרית: התמנון הצלוי בגריל על מצע של קרפצ'יו צנונית ובצלים מקורמלים – מעדן לחך. דג הפורל כל כך טעים, שהוא נעלם בן רגע מהצלחת.

קינוח: עוגת הטורטה קפרזה נראית כמו איגלו שמארח בתוכו עוגת שוקולד עשירה, והטירמיסו הוא לא מן העולם הזה.

רחוב 13 מערב, 126

מתמחה במעדני ים איטלקיים. אליס | צילום: Alice


II Gattopardo

מסעדה קלאסית זו מגישה כמה מהמנות האיטלקיות הטובות בעיר.

ראשונה: פתחו את הארוחה עם זוקיני מבושל בפרמזן לצד מוצרלה מעושנת. אם תרצו במנה קלילה יותר – הזמינו סלט עלי חסה ועולש פריכים, בתוספת גזרים, צנוניות ורוטב ויניגרט בארומה של יין אדום.

עיקרית: מנות הפסטה מעולות, במיוחד פסטה קוואטלי עם ראגו פירות ים, או הלינגוויני עם צדפות, ברוטב שמן זית קליל ונגיעת פסטו אנשובי. אל תפספסו גם את מנת שד ים וירקות מוקפצים במחבת.

קינוח: נסו את הטורטה קפרזה, עוגה איטלקית נטולת קמח, או את הסמי־פרדו, מעדן קפוא עשוי ריקוטה באפאלו, המוגש עם מחית אגס.

רחוב 45 מערב, 13־15

מגישה כמה מהמנות האיטלקיות הטובות בעיר. II Gattopardo | צילום: II Gattopardo


Gray Hawk Grill

על אף שחתמה על חוזה השכירות שבוע לפני הסגר של מרץ 2020, הצליחה מסעדת הגריל האמריקנית המעולה הזאת לשרוד את מגפת הקורונה. במסעדה תמצאו מגוון טעים להפליא של המנות הקלאסיות של כל הזמנים. המקום מעוצב בפשטות, השירות מרשים. 

ראשונה: טרטר טונה עסיסי, ערימה נדיבה של סלט קצוץ או מנת פסטה קאצ'ו א־פפה קרמית.

עיקרית: מנת הסטייק והצ'יפס מדויקת, בתוספת מק אנד צ'יז או כרוב ניצנים בגריל. מצוין לא פחות: דג קוד שחור במיסו.

קינוח: חובבי המתוק ייהנו מעוגת הקוקוס או מעוגת הגבינה הקלאסית.

השדרה השנייה 1556, בין רחוב 80 ל־81


Sotto 13

סוטו היא מסעדה אופנתית בניחוח איטלקי. אזור הישיבה מעוטר ברישומים בשחור־לבן, המציגים חלקים ממבנים ארכיטקטוניים. הכל משובח.

ראשונה: כפתיח מומלץ לנסות את טרטר הטונה או את כדור הגבינה העסיסי, בוראטה.

עיקרית: לאחר מכן הזמינו חזה עוף צלוי ברוטב קליל, מוגש עם פירה וזוקיני. אפשרות נוספת היא לבחור בנתח הקצבים – אחד הטובים שתטעמו בעיר.

קינוח: אל תשכחו להשאיר מקום גם לעוגת השוקולד האלוהית או לטירמיסו המושלם.

רחוב 13 מערב, 140

מסעדה אופנתית בניחוח איטלקי. סוטו | צילום: Sotto 13

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן