חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
גיל דיבנר מייסד Angular Ventures | צילום: Angular Ventures
גיל דיבנר מייסד Angular Ventures | צילום: Angular Ventures

גיל דיבנר מאנגולר ונצ׳רס מגייס 80 מיליון דולר לקרן שנייה

הקרן תתמקד בהשקעה בחברות ״צ׳ק ראשון״. דיבנר נבחר בשנה שעברה לרשימת המשקיעים המבטיחים באירופה של פורבס ומשקיע בחברת Firebolt שנבחרה לדירוג היוניקורנס הישראלים הבאים של פורבס ישראל

אנגולר ונצ׳רס (Angular Ventures), קרן ההון סיכון שהקים משקיע ההון סיכון הישראלי גיל דיבנר, הודיעה על סגירת גיוס לקרן חדשה בהיקף של 80 מיליון דולר, כמעט כפול מהיקף הגיוס הקודם שנערך לפני שנתיים. בדומה לגיוס הראשון לקרן ה-VC שהושקה בנובמבר 2019, הקרן השנייה תשקיע אף היא בחברות ״צ׳ק ראשון״ (First Check) – חברות סטארט-אפ שנמצאות בשלבים הראשונים, עוד לפני סבב הגיוס הראשון.

כמו כן, אסטרטגיית קרן ההון סיכון תרכז את פעילותה בעיקר בהשקעה במיזמים בישראל ובאירופה עם התמקדות בהשקעה בחברות דיפ-טק (Deep-Tech), בתחומים של ננו -טכנולוגיה, תשתיות בריאות מתקדמות, טכנולוגיית חלל, תוכנות חקלאיות, ומגוון רחב של יישומי בינה מלאכותית מתקדמים.

במקביל הודיעה אנגולר ונצ׳רס על הצטרפותו של דיוויד פיטרסון כשותף מלא של גיל דיבנר בחברה. פיטרסון מגיע מחברת Airtable שהיה ממיסדיה וסייע לה לצמוח ליותר מ -500 עובדים, 200,000 לקוחות והערכת שווי של 5.77 מיליארד דולר .

הקרן החדשה בסך 80 מיליון דולר זכתה לביקושים חזקים במיוחד נוכח הביצועים המוצלחים של הקרן הראשונה של דיבנר, ביצועים שהקנו לו מקום מכובד בקרב 25 המשקיעים המובילים באירופה של פורבס ברשימת מידאס אירופה – The Midas List Europe– המדרגת את בכירי קרנות ההון סיכון באירופה ובישראל.

בין השותפים הקיימים של אנגולר אפשר למצוא שמות מוכרים כמו Bessemer, Bain Capital Ventures, Insight, Lightspeed, Kleiner Perkins ו- Zeev Ventures של אורן זאב. בין החברות המעניינות והמבטיחות שנכנסו לפרוטפוליו ההשקעה של הקרן נמנית גם FireBolt, חברת הביג דאטה המבטיחה של אלדד פרקש וסער ביטנר, שנבחרה לאחרונה לרשימת היוניקורנים המבטיחים של פורבס ישראל.

מייסדי firebolt - אלדד פרקש וסער ביטנר. צילום: שלומי יוסף
מייסדי firebolt – אלדד פרקש וסער ביטנר | צילום: שלומי יוסף

סך הכל, במהלך השנתיים האחרונות השקיעה הקרן הראשונה של דיבנר ב-26 חברות שונות, בסכומי השקעה שנעו בין 250 אלף דולר ל-1.5 מיליון דולר. מאז הפכו חמש מתוכן לחדי-קרן וזכו להערכות שווי של יותר ממיליארד דולר, שש מהן נרכשו בעסקאות אקזיט על ידי חברות אחרות ואחת – ג׳ייפרוג (JFROG) הישראלית – הפכה בספטמבר 2020 לציבורית והונפקה בנאסד״ק בשווי של לא פחות מ-4 מיליארד דולר.

כעת עם הכסף הגדול מתעדת החברה להכפיל את טווח ההשקעה בחברות דיפ-טק צעירות שעוד לא הכניסו כסף לקופה – והיא מתכננת להכפיל את רף ההשקעה הראשוני לכ-3 מיליון דולר. האתגר שיעמוד כעת בפני אנגולר ונצ׳רס יהיה להמשיך באותו המומנטום – להשיא תשואות עודפות גם בקרן החדשה ובמקביל לנהל נכון וחכם את הסיכון הגבוה הטמון בהשקעה בחברות מעין אלו, כפי שהוכיחה שידעה לעשות בעבר.

אורן זאב. בין המשקיעים בקרן החדשה | צילום: באדיבות המצולם

"גודל הקרן יאפשר לנו לכתוב המחאות ראשונות גבוהות יותר ואפילו מוקדם יותר במחזור החיים של החברה״, מסר גיל דיבנר עם ההודעה על הגיוס לקרה החדשה.

"הכי נוח לנו להיות המשקיע הראשון בסטארט -אפ, במיוחד במקרים שאף משקיע אחר לא מוכן לזוז. זה המקום שבו אנו יכולים להוסיף את הערך הרב ביותר כמאמנים, שותפים, יועצים, מעודדים ומכפילי כוח. זה מה שמשמעותו עבורנו להיות חברת סיכון כשותפה אמתית. לא מדובר רק על השקעה, אלא על השקעה מלאה כמנכ"ל בחברות שאנו תומכים בהן".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן