חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
ווסט עמד במרכזן של כמה סערות גדולות בשבועות האחרונים לאחר שהתבטא באנטישמיות הן בראיונות והן ברשתות החברתיות | צילום מסך מתוך ערוץ היוטיוב של פורס ניוז
ווסט עמד במרכזן של כמה סערות גדולות בשבועות האחרונים לאחר שהתבטא באנטישמיות הן בראיונות והן ברשתות החברתיות | צילום מסך מתוך ערוץ היוטיוב של פורס ניוז

לאחר שהתבטא באנטישמיות: קניה ווסט ירכוש את פארלר, רשת חברתית ימנית

הראפר המפורסם הודיע כי יקנה את הפלטפורמה המזוהה עם הימין הקיצוני בארה"ב והצהיר "עלינו לוודא שיש לנו את הזכות להביע את עצמנו בחופשיות". הרשת נחסמה על ידי אפל וגוגל מספר פעמים בעבר, על רקע אירועי הקפיטול

קניה ווסט הסכים לרכוש את Parler – פלטפורמת מדיה חברתית שנחשבת לאלטרנטיבה עם "חופש ביטוי" לטוויטר. הראפר השנוי במחלוקת הודיע על כך ​​ביום שני, ימים לאחר שנחסם מאינסטגרם וטוויטר לאחר מספר התבטאויות אנטישמיות.

בהודעה לעיתונות, חברת האם של פארלר, Parlement Technologies, הצהירה כי היא חתמה על הסכם למכירת הפלטפורמה לווסט, שמכנה את עצמו "Ye". החברה מוסיפה כי הרכישה תבטיח שפארלר תישאר "אקוסיסטם ללא תרבות הביטול" המקבלת בברכה את כל הקולות והדעות. פרטים פיננסיים על העסקה, כמו כמה ווסט ישלם כדי לרכוש את פארלר, לא נחשפו.

שני הצדדים מתכננים להשלים את העסקה ברבעון הרביעי של 2022, ו-Parlement עשויה להמשיך לספק תמיכה טכנית ותשתית ענן עבור האפליקציה גם לאחר רכישתו של ווסט, מוסיפה ההודעה לעיתונות.

"בעולם שבו דעות שמרניות נחשבות לשנויות במחלוקת, עלינו לוודא שיש לנו את הזכות להביע את עצמנו בחופשיות", אמר ווסט בהצהרה.

הראפר הופיע לבוש בחולצה עם הכיתוב השנוי במחלוקת "White Lives Matter" | צילום מסך מטוויטר

שנוי במחלוקת

ווסט עמד במרכזן של כמה סערות גדולות בשבועות האחרונים לאחר שהתבטא באנטישמיות ושיתף תיאוריות קונספירציה הן בראיונות והן בפוסטים ברשתות החברתיות. לפני כן, הראפר הופיע בתצוגת האופנה של המותג האישי שלו, Yeezy, לבוש בחולצה עם הכיתוב השנוי במחלוקת "White Lives Matter" יחד עם הפרשנית הימנית קנדיס אוונס.

לאחר מכן, שיתף ווסט אמירות אנטישמיות באינסטגרם ובטוויטר, מה שהוביל לחסימתו בשתי הפלטפורמות. לאחר ההתפרצות שלו במדיה החברתית, הראפר הופיע בתוכנית של מנחה פוקס ניוז, טאקר קרלסון, לראיון שצונזר בכבדות לאחר מכן – בשל שלל הערות אנטישמיות ותיאוריות קונספירציה פרועות, מפיו של ווסט. בתוך כל הסערה הזו, ווסט קיבל תמיכה מכמה דמויות מרכזיות מהימין בארה"ב, כולל אוונס, ש-TMZ מדווח כי היא משמשת "כיועצת הראשית בחיי היום-יום שלו".

עובדה "מפתיעה" שיתכן כי רבים לא מודעים אליה – בעלה של אוונס, ג'ורג' פארמר, הוא מנכ"ל חברת האם של פארלר, Parlement Technologies.

פארלר לא חשפה את בסיס המשתמשים החודשי הפעיל שלה, אך הפופולריות של האפליקציה צנחה בעקבות מהומות הקפיטול ב-6 בינואר. מספר אנשים שהשתתפו בניסיון הפריצה לקפיטול באותו יום דיווחו על כך בפלטפורמה. בעשרת הימים הראשונים של ינואר 2021, כ-870,000 משתמשים חדשים הורידו את האפליקציה מחנות האפליקציות של אפל, על פי נתוני Sensor Tower. המספר ירד ל-32,000 במאי 2021 כשהאפליקציה חזרה ל-App Store לאחר שנחסמה בעקבות המהומות.

האפליקציה רשמה 9,000 הורדות בודדות בספטמבר 2022, על פי הנתונים העדכניים יותר של Sensor Tower. לשם השוואה, טוויטר רשמה 9 מיליון הורדות ב-App Store בספטמבר. אפליקציית Truth Social של נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ – שיבוט נוסף של טוויטר שמעצב את עצמו כאלטרנטיבה ל"חופש ביטוי" – רשמה 90,000 הורדות בספטמבר.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן