Forbes Israel Logo
אורן אברהם (מימין) ועמית שקד | צלם: ניר סלקמן, ע.צלם: ראיסה ורביצקיה
אורן אברהם (מימין) ועמית שקד | צלם: ניר סלקמן, ע.צלם: ראיסה ורביצקיה

אקזיט נוסף לבוגרי Under30: סטארט-אפ הסייבר למינר נמכר לרובריק האמריקנית

למינר, של עמית שקד ואורן אברהם, נמכרה בסכום מוערך של 200 מיליון דולר • שקד: "שיתוף הפעולה עם רובריק מאפשר לנו להעניק ללקוחותינו מוכנות מלאה יותר להתקפות סייבר"

Laminar, סטארט-אפ הסייבר הישראלי של עמית שקד ואורן אברהם, בוגרי רשימת ה-Under30 של פורבס ישראל, נרכש על ידי חברת האבטחה האמריקנית Rubrik. על פי מקורות בענף, עומד סכום העסקה על כ-200 מיליון דולר.

מיום הקמתו גייס הסטארט-אפ האמריקני כ-550 מיליון דולר, כשסבב הגיוס האחרון נעשה על פי שווי מוערך של 3.3 מיליארד דולר. למינר הוקמה לפני כשלוש שנים וגייסה 70 מיליון דולר בסבב Seed ובסבב A מקרנות מובילות כמו Insight Partners ו-Tiger Global Management. בלמינר מועסקים 80 עובדים, רובם בסניף המקומי שיהפוך להיות מרכז הפיתוח הישראלי של רובריק.

המוצר של למינר משתייך לתחום הזיהוי המקדים של פרצות מידע מהענן (DSPM). הוא "מבין" איך המידע מוגן, מהן הבקרות שמופעלות עליו, איפה הפערים באבטחת המידע ובפרטיות – ועוזר לחברה לתקן אותם. "אם בכל חברה אחרת צריך המשתמש להצביע איפה נמצא המידע, ואז החברות סורקות אותו, אנחנו מניחים שהמשתמש לא יודע איפה כל המידע נמצא. הוא נדרש לחבר אותנו פעם אחת לחברה שלו, ואנחנו נעשה הכל אוטומטית", מסבירים שקד (המנכ"ל) ואברהם (סמנכ"ל הטכנולוגיות). "הפוטנציאל שלנו מרגש את החברות הגדולות. אנחנו החברה הראשונה שרואה את כל המידע שנמצא בארגון", אמרו השניים לפורבס לקראת כניסתם לרשימת הצעירים המבטיחים.

מתמודדים עם כל איום

השניים מכירים זה את זה מימיהם בתיכון, אז למדו לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה: אברהם במתמטיקה ושקד במדעי המחשב ומתמטיקה. עד שהקימו ביחד את למינר, הם ליטשו את הניסיון המקצועי שלהם: אברהם היה חוקר אבטחה עוד בתיכון, והיה הראשון בעולם שהצליח לפרוץ את האייפון 3G. בגיל 17 עבד בסטארט-אפ הישראלי PrimeSense שלימים נמכר לאפל עבור 350 מיליון דולר, והפך לבסיס לטכנולוגיית ה-Face ID שנמצאת במכשירי האייפון. הוא גם שימש חוקר חולשות בחברת Gita Technologies, ופיתח מוצרי הגנה למכשירים רפואיים בבתי חולים בסטארט-אפ Medigate.

אברהם (מימין) ושקד. "הפוטנציאל שלנו מרגש את החברות הגדולות" | צילום: Dmitry Gorodetsky
אברהם (מימין) ושקד באירוע של פורבס. "הפוטנציאל שלנו מרגש את החברות הגדולות" | צילום: Dmitry Gorodetsky

שקד עבד בסטארט-אפ המציאות הרבודה Magic Leap, והפך לאחר כשנה לראש מחלקת הבינה המלאכותית של החברה בישראל. במסגרת התפקיד קיבל את האחריות לבניית ה-API הראשון של החברה בענן, וכך נחשף לפער בהגנה על מידע רגיש. מאוחר יותר השלים גם תואר שני בלמידה עמוקה באוניברסיטת תל אביב.

בתגובה לחתימת העסקה אמר שקד: "תהליכי הטרנספורמציה הדיגיטלית בעולם הביאו עמם עלייה בסכנות סייבר, ובעיקר באיומי הצללים – כאשר ליותר ויותר ארגונים אין מודעות ונראות לגבי המידע שהם מחזיקים, ולכן הם גם חשופים יותר למתקפות ואינם יכולים לצפות אותן מראש. שיתוף הפעולה עם רובריק מאפשר לנו להעניק ללקוחותינו מוכנות מלאה יותר להתקפות סייבר, והשילוב בין בטיחות סביבת הענן ליציבותה יסייע בעתיד ליצור יותר חוסן עבור ארגונים על מנת שיוכלו להתמודד עם כל איום במרחב המקוון, ובכל שלב של מתקפת הסייבר".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן