Forbes Israel Logo
The Next Billion Dollar Startups
The Next Billion Dollar Startups

פרויקט מיוחד: פורבס מציג את היוניקורנס הישראלים הבאים

בישראל לבדה, למרות הקורונה והמשבר הכלכלי, קמו בשנה החולפת כ-15 יוניקורנס חדשים. למרות שהמסלול לעבר הפסגה קשה ומפותל - המגמה לא עושה שום סימן של האטה

היוניקורנס המבטיחים בישראל: כמעט עשור חלף מאז שנצרב לראשונה המונח ״יוניקורן״ (חד קרן) כמטבע לשון אייקוני ונראה שהמותג הנוצץ נשחק והיצור המיתולוגי שנהג לגרור התפעלות בכל פעם שהגיח לחיינו הפך כמעט בנאלי. ב-2013, כשנחקק הביטוי לראשונה, כדי לתאר את התופעה של חברות פרטיות עם הערכת שווי של יותר ממיליארד דולר, היו כאלו כמה עשרות חברות בלבד בעולם כולו.

כיום, על פי ההערכות, לא פחות מ-630 חברות זוכות לתג מחיר בעל תשעה אפסים, כשהשווי המצרפי שלהן חצה כבר את רף ה-2 טריליון דולר. בישראל, על אף הקורונה והמשבר הכלכלי, ואולי דווקא בזכות הקורונה, צצו בשנה החולפת כ-15 יוניקורנס חדשים. המגמה לא עושה שום סימן של האטה. בסיכום הרבעון הראשון של 2021 יש כבר 17 יוניקורנס חדשים.

אם מחשבים את מספר החברות שיהפכו בשנים הבאות ליוניקורן, גם בהערכות האופטימיות ביותר, מדובר בפחות מאחוז אחד מסך החברות – כך שעדיין מדובר בציון דרך חריג למדי בנוף הכללי. בפרויקט המיוחד כאמור נבחרו 15 חברות ישראליות סך הכל שצפויות לזכות בשנים הקרובות בתג המחיר היוקרתי.

היוניקורנס הבאים. שער מגזין פורבס. צילום: שלומי יוסף

כך ביצענו את הדירוג: פנינו אל מנהלי ומנהלות קרנות הון הסיכון המובילות בישראל, בעלות פעילות מוכחת ורקורד מובהק. הן התבקשו להמליץ על ארבע חברות בעלות הסיכויים הגבוהים ביותר להגיע לשווי של מיליארד דולר כאשר הן יכלו לציין רק שם אחד מתוך פורטפוליו ההשקעות שלהן עצמן. בסך הכל דורגו כ-120 חברות שהומלצו על ידי 55 קרנות שונות.

בשלב השני הצליב צוות מערכת פורבס ישראל מידע ונתונים משלימים על החברות ותיעדף את סיכויי הצלחתן על פי ניתוח כלל הפרמטרים (המלצות קרנות הסיכון והנתונים האמפיריים) ובשקלול חוות הדעת של חברי הצוות נבחרו לרשימה הסופית 15 חברות בלבד – המובילות והמבטיחות ביותר.

15 סטארטאפים מבטיחים בגיליון היוניקורנס הישראלים הבאים

כחלק מפרויקטי הדגל והדירוגים הרבים שמוביל פורבס ישראל מדי השנה, כמו למשל הצעירים המבטיחים (Forbes 30U30), העסקים הקטנים-גדולים (Forbes Small-Giants) או הנשים המשפיעות בישראל (ForbesPowerWomen), נחשפים חברי המערכת לחברות ויזמים פורצי דרך, מנהיגים דומיננטיים בתחומם ומובילי חדשנות טכנולוגית ייחודית.

לא פחות מארבעה מנכ״לי חברות שנבחרו לרשימה הסופית (4 מתוך 10), הם בוגרי רשימת Forbes 30U30. עוד מנהלת מוכשרת, עינת גז, מייסדת פאפאיה גלובל, נבחרה על ידנו השנה לרשימת הנשים המשפיעות בישראל – החברה אותה הקימה נבחרה במהלך גיבוש הרשימה של ה- Next Billion-Dollar Startups 2021, אך ״נשלפה החוצה״ עקב הפיכתה לחברה בעלת שווי של מעל למיליארד דולר.

The next billion dollar startups logo
נותרו מחוץ לרשימה

כמה מהחברות שהיו מועמדות בטוחות ברשימה לא הספיקו להיכלל בה, אך מסיבות טובות. הן הפכו ליוניקורנס באופן רשמי בתקופה האחרונה: Wiz, סטארט-אפ הסייבר שהקימו יוצאי עדאלום ומיקרוסופט אסף רפפורט, עמי לוטבק, ורועי רזניק, יחד עם ינון קוסטיקה, גייס למעלה מ-250 מיליון דולר בשלושה סבבים בטווח של שנה אחת בלבד. האחרון, במרץ 2021 היה בהיקף של 130 מיליון דולר והעניק לה שווי  של 1.7 מיליארד דולר.

אליהן הצטרפה גם Orca Security, חברת אבטחת הענן שהוקמה על ידי חבורה של שמונה יוצאי צ׳ק פוינט, בראשות אבי שוע, המנכ״ל, וגיל גרון סמנכ"ל המוצר, גייסה קרוב ל-300 מיליון דולר. בסבב C האחרון שנחתם בחודש מרץ 2021 היא השלימה גיוס ענק של 210 מיליון דולר, לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר.

Melio, חברת הפינטק הישראלית שפתחה פלטפורמה לתשלום דיגיטלי לעסקים קטנים שהוקמה על ידי מתן בר, זיו פז ואילן אטיאס, השלימה בתחילת השנה גיוס ענק של 110 מיליון דולר, במה שהקפיץ את שוויה ל-1.3 מיליארד דולר.

חברות נוספות שמימשו את ההבטחה הן Drivenets של עידו סוסן והלל קוברינסקי שפיתחה פתרון תוכנה וענן לניהול עומסים עבור חברות טלקום והשלימה גיוסים בסך 325 מיליון דולר מה שהפך אותה ליוניקורן, וכן חברת Papaya Global, שאותה ייסדו במשותף עינת גז, עופר הרמן וראובן דרונג, שיצרה פלטפורמה גלובלית לניהול כוח אדם ושכר. החברה הודיעה במרץ על גיוס של 100 מיליון דולר, אשר שיקף שווי של 1.2 מיליארד דולר.

לרשימת היוניקורס המלאה

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.