Forbes Israel Logo
פיטר ת'יל, ממייסדי פייפאל | צילום: Steve Jurvetson, Flickr
פיטר ת'יל, ממייסדי פייפאל | צילום: Steve Jurvetson, Flickr

קופת הגמל הרווחית במיוחד של פיטר ת'יל

לצד השקעות בתחום הרכב, התיירות ומטבעות הקריפטו, נחשף כי המיליארדר, ממייסדי פייפאל, מחזיק בקופת גמל בניהול אישי ששווייה קפץ ביותר מ-3 מיליארד דולר תוך שלוש שנים בלבד

מייסד פייפאל ואחד מהמשקיעים הראשונים ברשת החברתית פייסבוק, המיליארדר פיטר ת'יל, הצליח להפוך חיסכון של כ-2,000 דולר לסכום של מעל ל-5 מיליארד דולר תוך פחות משלוש שנים, וכך בדיוק הוא עשה זאת.

על פי דיווח שפורסם באתר הכלכלי MarketWatch, ת'יל עשה שימוש בקופת גמל בניהול אישי (IRA) מסוג Roth. קופת הגמל הזו מיועדת לאפשר חיסכון לפרישה בארה"ב מבלי דרישה לשלם מס בעת משיכת הכספים משום שהסכומים שנכנסים לחיסכון הם למעשה כבר אחרי מס.

שווי החשבון של ת'יל עמד על סכום קטן מ-2,000 דולר בשנת 1999, אז פתח את החשבון, וזינק ליותר מ-3 מיליארד דולר תוך פחות משלוש שנים למרות שת'יל לא הזרים כספים נוספים לחשבון מאז פתיחתו.

"מדיניות מס שגויה"

באתר פרופובליקה פורסם בסוף שנת 2019 כי שווי החשבון של ת'יל בקופת הגמל עמד באותה תקופה על 5 מיליארד דולר. ניתן לייחס את הצמיחה בחשבונות של ת'יל לפעולות שביצע באמצעות החשבון, כמו רכישת 1.7 מיליון מניות של פייפאל עבור 0.001 דולר למניה, כלומר תמורת 1,700 דולר בלבד. דרך פעולה זו אפשרה לו להניב רווחים גדולים ששימשו אותו בהמשך גם להשקעות נוספות.

ת'יל, שלא מסר תגובה לדיווח של מארקווטש, הוא בן 53 כיום והוא יאלץ לחכות עוד 6 שנים נוספות, עד גיל 59, כדי למשוך את הכספים מקופת הגמל שלו.

מסתמן כי ת'יל ממש אינו המיליארדר היחיד שמשתמש באסטרטגיה הזו להגדלת רווחיו. בפרופובוליקה דווח גם כי טד וושלר, מנהל השקעות בברקשייר האת'ווי של המיליארדר וורן באפט, צבר הון גדול בקופת הגמל שלו. וושלר הגיב לדיווח ואמר כי כלל הרווחים שלו מתבססים על השקעות שפורסמו בעבר, אך הודה כי הוא תומך ברפורמה בשיטה הנוכחית. "הייתי בין המרוויחים הגדולים ביותר של המנגנון הזה, אבל באופן אישי אני לא מרגיש שהשיריון שהעונק לי בחסות השיטה הזו מהווה מדיניות מס נכונה".

סדרת השקעות

בשנה שעברה סגר ת'יל מספר עסקאות והשקעות משמעותיות בענף הרכב, עם השקעה גדולה במיוחד בסטרט-אפ Piëch Automotive’s electric vehicle שתפס את תשומת ליבן של חברות הרכב המובילות בעולם לרבות טסלה, פורשה ו-BMW. מתיאס מולר, מנכ"ל תאגיד פולקסווגן ופורשה לשעבר, שכעת עומד בראש הסטרט-אפ בו השקיע ת'יל', בירך על השקעתו ואמר: "אני מאד גאה במעורבות המשקיעים שלנו בעסק הזה. יש פה המון פוטנציאל לשינוי של עולם הרכב כפי שאנו מכירים אותו".

ת'יל השקיע גם בשוק הצומח של מטבעות הקריפטו, עם השקעה בסטרט-אפ צעיר בשם Reverse שנועד לבניית מאגר גמיש של מטבעות קריפטוגרפים באופן שמקטין את הסיכונים במהלך ההשקעה. למייסד פייפאל יש גם מניות בחברת טסלה וחברת התיירות Airbnb.

על פי הערכות פורבס, שוויו של ת'יל עומד כעת על 5.4 מיליארד דולר. ת'יל הוא נדבן ידוע התורם סכום של כ-100 אלף דולר בשנה לטובת הקמת סטארט-אפים מבטיחים או למימון של יזמים צעירים, באמצעות קרן ייעודית שהקים למטרה זו.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.