כך מייסדי Fireblocks הפכו את שוק הקריפטו לבטוח יותר עבור המשקיעים

מייסדי fireblocks - מיכאל שאולוב, פבל ברנגולץ ועידן עפרת. צילום: יוסי זליגר
מייסדי fireblocks - מיכאל שאולוב, פבל ברנגולץ ועידן עפרת | צילום: יוסי זליגר
החברה נכנסה בסערה לזירת הקריפטו הרותחת ויצרה פלטפורמת מסחר בטוחה במטבעות ונכסים דיגיטליים: "התשתית מתאימה באופן מושלם לעידן החדש של השירותים הפיננסיים"

סך גיוסים: 179 מיליון דולר

עובדים: כ-70 בישראל, 35 בארה"ב

מייסדים: מיכאל שאולוב, פבל ברנגולץ, עידן עפרת

הקמה: 2018

משקיעים: Paradigm ,Galaxy Digital ,Swisscom Ventures, Tenaya Capital

Cyberstarts Ventures ,Coatue ,Ribbit ,BNY , Silicon Valley Bank


השווי הכולל של המסחר במטבעות הדיגיטליים חצה לראשונה את רף ה-2 טריליון דולר ונכון להיום, מבחינת גודל, מהווה שוק הקריפטו את הכלכלה התשיעית בגודלה בעולם. ערכו של הביטקוין, המלך הבלתי מעורער מבין 6,600 מטבעות הקריפטו השונים, זינק בשנה האחרונה בשיעור של 700% והוא אחראי היום על מחצית מהשווי האדיר הזה.

בדיוק בצומת המרכזי של המסחר הרותח בזירת הקריפטו יושבת פיירבלוקס המפתחת עבור גופים פיננסיים סביבה בטוחה למסחר במטבעות ונכסים דיגיטליים. מספר שנים לפני הבום הנוכחי, כששוק הקריפטו עוד היה בתולי יחסית, זיהו מייסדי החברה – מיכאל שאולוב, פבל ברנגולץ ועידן עפרת, את הבטן הרכה של השוק החדש והמבטיח. שלושת המייסדים, אשר צברו במרוצת השנים קילומטראז׳ לא קטן בתחום אבטחת הסייבר, אבחנו מצד אחד ביקושים אדירים, שרק הולכים וגדלים, למוצרים ושירותים עבור נכסים דיגיטליים, אך מן הצד השני שוק פרוץ עם בעיות אבטחה חמורות. הם הגדירו זאת כנקודת התורפה שמונעת ממוסדות פיננסיים חזקים ועתירי מזומנים להיכנס לתחום.

The next billion dollar startups logo

את הפתרון הנדסו באמצעות פלטפורמה שמספקת תשתית מאובטחת להעברה, אחסון והנפקה של נכסים דיגיטליים בטכנולוגיית בלוקצ׳יין. בעזרת הפלטפורמה של פיירבלוקס יכולים בנקים, חברות פינטק, בורסות קריפטו או קרנות גידור, למשל, לבצע באופן מאובטח, העברות של נכסים דיגיטליים דרך הרשת.

"חברות פינטק ובנקים דורשים לא רק תשתית ייעודית לשמירה והעברות, שמבטיחה ללקוחות שהנכסים שלהם מנוהלים בצורה מאובטחת, אלא פלטפורמה שמאפשרת השקת קווי מוצרים חדשים״, מדגיש המנכ"ל שאולוב. ״אנחנו מאמינים שהתשתית שלנו מתאימה באופן מושלם לעידן חדש של שירותים פיננסיים". 

הפלטפורמה הושקה לפני כשנתיים וכבר משרתת 230 גופים פיננסיים המבצעים באמצעותה העברה מאובטחת של נכסים דיגיטליים בשווי של יותר מ-400 מיליארד דולר. עד היום גייסה החברה 179 מיליון דולר בשלושה סבבים, כשהסבב האחרון היה בהיקף של 133 מיליון דולר.

עם ההון שגויס מתכננים בסטארט-אפ המבטיח להמשיך להתרחב – בעיקר על ידי הרחבת מרכז המו״פ של החברה בתל אביב, המונה כיום 60 עובדים וצפוי להכפיל את גודלו עד סוף השנה.

לדירוג המלא

הרשמה לניוזלטר

כתבות נוספות

דילוג לתוכן