Forbes Israel Logo

מככבים בהרווארד: שירות התמלול של Verbit מחולל מהפכה בעולם המשפט והאקדמיה

תום לבנה מייסד Verbit. צילום: שלומי יוסף
תום לבנה מייסד Verbit | צילום: שלומי יוסף
שעות של כתיבת פרוטוקולים וכתבי תביעה הובילו להקמת מערכת תמלול אוטומטית מבוססת בינה מלאכותית: "כשהמוצר שלך מיושם בלונדון ביזנס סקול ואוניברסיטת הרווארד - אתה מרגיש שצדקת בתחושתך"

סך גיוסים: 122 מיליון דולר

עובדים: 150 עובדים, 80 בישראל

מייסדים: תום ליבנה, אריק שלף וקובי בן צבי

הקמה: 2017

משקיעים: Vertex, , Oryzn HV Ventures, STRIPES GROUP, Viola Ventures, כלל-טק,Sapphire Ventures


כשעבד בתור עורך דין היה מבלה תום ליבנה שעות ארוכות בבתי המשפט ובמשרד בקריאת תמלולים. כתיבת תמלולי פרוטוקולים, כתבי תביעה, עדויות או תצהירים משפטיים דרשו משאבי זמן וכסף רבים. העבודה המאומצת המתבצעת באופן ידני, בשילוב עם לחץ הזמן, היווה באופן טבעי מתכון בטוח לטעויות, כאלו שבעולם המשפט עלולות להיות קריטיות.

צוות Verbit. צילום: אריק סולטן
צוות Verbit. צילום: אריק סולטן

זה מה שהוביל אותו להבנה שיכולת טכנולוגית לתמלול מהיר ומהימן יכולה לחולל מהפכה לא רק בתחום המשפט, אלא בתחומים רבים נוספים כמו אקדמיה, ממשל ועיתונות. יחד עם אריק שלף, מהנדס מחשבים ודוקטור למתמטיקה שעמד אז בראש תחום זיהוי הדיבור בחטיבת המחשוב הלביד באינטל וקובי בן צבי, שעבד גם הוא ביצרנית השבבים כמהנדס, הקימו את Verbit  – שירות תמלול טכנולוגי המשלב תמלול אוטומטי מבוסס בינה מלאכותית וניתוח אנושי.

״האתגר העיקרי היה לפתח את האלגוריתם בצורה האופטימלית, כך שיעבוד טוב יותר מכל שאר המתחרים בשוק״, משחזר ליבנה שמכהן כמנכ״ל. ״כשהאלגוריתם היה מוכן, הוא הוצג בפני האוניברסיטאות הגדולות בעולם והפידבקים המידיים גרמו לי להבין שפגעתי בול״ הוא אומר, "אין ספק שכשהמוצר שלך מיושם בלונדון ביזנס סקול או באוניברסיטת הרווארד אתה מרגיש שצדקת בתחושתך".

The next billion dollar startups logo

עד היום גייסה החברה הצעירה 122 מיליון דולר בשלושה סבבי גיוס. האסטרטגיה של ורביט מכוונת לרכישת חברות תמלול ידניות עם שולי רווח נמוכים (יש למעלה מ-5,000 חברות כאלה בעולם) ולהעביר את בסיס הלקוחות שלהן לפלטפורמה של החברה, במטרה לייצר כוח עסקי משמעותי בשוק שלפי הערכות מגלגל כ-30 מיליארד דולר בשנה.

כמו בחברות טכנולוגיה רבות, גם בורביט מדווחים על בוסט אדיר שהתחולל בשנה האחרונה בעקבות המגיפה – ״משבר הקורונה העביר את הפגישות, ההרצאות והכנסים לדיגיטל, והמגמות הללו הגבירו באופן משמעותי את הביקושים לטכנולוגיה של החברה״.

לדירוג המלא

הרשמה לניוזלטר

כתבות נוספות