אפליקציית המסחר במניות Robinhood עומדת בפני הנפקה ומכוונת לשווי של 35 מיליארד דולר, מה שצפוי להפוך את שני המייסדים, ולאד טנב ובאיג'ו באהט, לעשירים אפילו יותר ולהוסיף מיליארדים נוספים להון שלהם.
טנב מחזיק כעת 54.3 מיליון ממניות החברה בעוד באהט מחזיר 80.2 מיליון מניות. השניים מתכננים למכור 1.25 מיליון מניות לאחר ההנפקה בסכום של כ-40 דולר למניה. לאחר ההנפקה, השווי של טנב, שמכהן כמנכ"ל החברה, צפוי לעלות ל-2.2 מיליארד דולר והשווי של באהט ל-3.2 מיליארד דולר, כך לפי ניתוח פורבס.
האפליקציה הידידותית לשימוש גרמה למהפכה בעולם הפיננסים, ורבים נושאים עיניים אל ההנפקה שלה שצפויה להתקיים בסוף החודש. החברה הודיעה כי בכוונתה להעמיד למכירה 55 מיליון מניות שמחירן נע בין 38-42 דולר למניה, תחת הסימול HOOD. בצעד יוצא דופן, הודיעה החברה כי תשמור 35% מהמניות בהנפקה ללקוחותיה.
לאחר ההנפקה, המייסדים טנב ובאהט יחזיקו כל אחד בנפרד ב-7.9% מהחברה שהקימו. יש לציין כי הערכת השווי האחרונה של רובין הוד עמדה על 11.7 מיליארד דולר, לאחר סבב גיוס מוצלח שנערך בשנה שעברה. הערכת השווי ההיא הפכה את טנב ובאהט למיליארדרים, עם שווי של כמיליארד דולר כל אחד, כך לפי פורבס.
צמד המייסדים הקים את החברה בשנת 2012, לאחר שנפגשו בכנס בוגרים של אוניברסיטת סטנפורד בשנת 2005. הם השיקו את אפליקציית המסחר החינמית בשנת 2013, כשמטרת העל המוצהרת של הפלטפורמה הייתה "לחולל דמוקרטיזציה בעולם הפיננסים ולהפוך אותו נגיש לכמה שיותר אנשים".
רובין הוד הפכה לאפליקציה הראשונה למסחר בניירות ערך ללא עמלה, מה שהפך אותה לפופולרית במיוחד בקרב משקיעים קטנים. המודל החדשני שלה גרם כאמור למהפכה בתחום והצליח להאפיל על מתחרות ותיקות בענף כמו E-Trade, Schwab ועוד, שאימצו מודלים דומים בעקבות נסיקתה של הפלטפורמה.
דרך מאתגרת לפסגה
בחודש שעברה ספגה החברה קנס בסכום של 70 מיליון דולר על ידי גוף הרגולוציה FINRA, שחשף כי החברה גרמה לאובדן כספם של משקיעים בשל אספקת מידע לא מדויק שגרם למנויי הפלטפורמה לפספס אופציות רכישה רלוונטיות עבורם.
ביוני 2020, פורבס חשף כי אלכס קרנס, משתמש רובין הוד כבן 20, התאבד לאחר שראה מאזן שלילי של 730 אלף דולר בחשבון האפליקציה שלו. יומיים לאחר מכן, המייסדים התחייבו להחמיר את קריטריוני ההתאמה של המשתמשים שנרשמים לאפליקציה וכן להנפיק תכנים חינוכיים בנושא מסחר שיהיו זמינים למשתמשים. זה לא מנע ממשפחתו של קרנס לתבוע את החברה בחודש פברואר האחרון, בטענה לגרימת מוות ברשלנות.
החברה המשיכה לספוג אש בשל טענות כי הנתח המרכזי ברווחים שלה מבוסס על השקעות מסוכנות שמבצעים המנויים שלה. לפי נתוני SEC, חלק גדול מרווחי החברה, כ-80% מסך הרווחים, מגיע עבור מה שמכונה "תשלום עבור רצף עבודה", כשהמשמעות היא שהחברה מוכרת את נתוני המשתמשים לענקיות מסחר כמו Citadel Securities.