חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
האס השוויצרי גרף 131 מיליון דולר בכספי זכיות מטורנירים, מאז שהפך למקצוען ב-1998. רוג'ר פדרר | צילום: Shutterstock
האס השוויצרי גרף 131 מיליון דולר בכספי זכיות מטורנירים, מאז שהפך למקצוען ב-1998. רוג'ר פדרר | צילום: Shutterstock

אגדת דשא: רוג'ר פדרר פורש כטניסאי המרוויח ביותר בהיסטוריה. כך הוא צבר את הונו

במהלך קריירה מזהירה צבר הטניסאי שנחשב לאחד הספורטאים הגדולים בהיסטוריה - הון עצום. עכשיו הוא נמצא על סף כניסה לרשימה יוקרתית נוספת – רשימת המיליארדרים של פורבס

חודש לאחר שסרינה וויליאמס הודיעה על פרישה, אגדת טניס נוספת מוכנה לתלות את המחבט. רוג'ר פדרר הכריז בחמישי האחרון כי ״גביע לייבר״ הטורניר הקבוצתי שייסד ב-2017 ויתקיים בשבוע הבא – יהיה אירוע הספורט האחרון בקריירה ארוכה ועטורת פרסים.

פדרר, בן 41, ישאיר אחריו מורשת מדהימה על המגרש ושני יריבים ספורטיביים שנחשבים גם הם לענקי טניס – רפאל נדאל ונובאק ג'וקוביץ'. ההשוואה עם השניים ליוותה אותו לאורך מרבית קריירת הספורט המצליחה, כשלא פעם מצא את עצמו בהתמודדות מולם, בצד המפסיד של מגרש הדשא (או החימר). אך בתחום אחד הוא השאיר להם אבק לכל אורך הדרך–במגרש הפיננסי. פדרר הוא ללא ספק האלוף הפיננסי של הטניס בכל הזמנים.

האס השוויצרי גרף 131 מיליון דולר בכספי זכיות מטורנירים, מאז שהפך למקצוען ב-1998. זה אומנם פחות ממה שלקח נדאל הספרדי (132 מיליון דולר) או הסכום הכולל שקטף ג'וקוביץ' הסרבי – מי שניצב כעת בראש רשימת הטניסאים המרוויחים מכספי זכיות – עם סכום כולל של 159 מיליון דולר (עד כה).

עם זאת, מחוץ למגרש, אין פה תחרות. על פי הערכת פורבס לאורך הקריירה המזהירה שלו, הרוויח פדרר סכום אסטרונומי של כמיליארד דולר מחסויות ושיתופי פעולה עסקיים (לפני מסים ועמלות סוכנים). גם השנה, כשהוא עומד לפני פרישה, נותר פדרר הספורטאי שגרף את סך הרווחים הגבוה ביותר בעולם. 90 מיליון דולר בשנה האחרונה, כ-10 מיליון דולר יותר מלברון ג׳יימס – אגדת ספורט נוספת, שניצב במקום השני.

גם השנה, כשהוא עומד לפני פרישה, נותר פדרר הספורטאי שגרף את סך הרווחים הגבוה ביותר בעולם | צילום: Shutterstock

ההצלחה הזו הנחיתה את פדרר במקום ה-7 ברשימת הספורטאים בעלי השכר הגבוה בעולם על פי רשימת פורבס לשנת 2022, זאת למרות שזכה רק בכ-700,000 דולר בכספי זכיות מטורנירים במהלך אותה תקופה. ברשימת 2020 היה פדרר הספורטאי בעל השכר הגבוה ביותר בעולם עם סך רווחים של 106.3 מיליון דולר ומי שדורג כטניסאי בעל השכר הגבוה ביותר זה 17 שנים רצופות.

שבעת המופלאים

רווחי הקריירה של פדרר מסתכמים נכון להיום בכ-1.1 מיליארד דולר (לפני מסים ועמלות סוכנים) – יותר מפי שניים מהסכום שהרוויחו עד כה נדאל (כ-500 מיליון דולר) וג׳וקוביץ׳ (כ-470 מיליון דולר), לאורך הקריירה שלהם. הסכום האדיר שצבר במשך השנים מכניס אותו לרשימה יוקרתית כאחד משבעת הספורטאים היחידים בעולם שצברו רווחים של למעלה ממיליארד דולר – הוא נכלל שם לצד ענקים אחרים כמו לברון ג'יימס, פלויד מייוות'ר, ליונל מסי, פיל מיקלסון, כריסטיאנו רונאלדו וטייגר וודס.

לפדרר יש עסקאות חסות ארוכות טווח עם יותר מתריסר מותגים – רבים מהם דבקים בו במשך יותר מעשור – כולל קרדיט סוויס, מרצדס או רולקס למשל. ב-2018 עזב את נייקי, ששילמה לו בסביבות 150 מיליון דולר במהלך שני עשורים, כדי לחתום על עסקה עם יוניקלו בשווי של כ- 300 מיליון דולר במשך עשר שנים. כשהיה בשיאו, פדרר דרש וקיבל 2 מיליון דולר עבור משחק בודד באירועים וטורנירים קטנים יותר.

"שלוש השנים האחרונות הציבו בפניי אתגרים בדמות פציעות וניתוחים", אמר פדרר, שלא שיחק משחק תחרותי מאז שהגיע לרבע גמר ווימבלדון ביולי 2021, "עבדתי קשה כדי לחזור לכושר תחרותי מלא. אבל אני מכיר את היכולות והמגבלות של הגוף שלי, והמסר שלו אלי לאחרונה היה ברור", המשיך בהודעת הפרישה שפרסם בחשבונות המדיה החברתית שלו״.

פדרר, ״מיליארדר״?

פדרר הצהיר שהוא "ימשיך לשחק טניס בעתיד, פשוט לא בטורנירי גראנד סלאם או בסבבי ה-ATP". אבל גם אם יפרוש לחלוטין ממשחק, הוא לבטח יכול לסמוך על כך שכמה משותפיו העסקיים ימשיכו איתו גם ב״פנסיה״. מריה שראפובה, למשל, המשיכה לקדם את נייקי, אוויאן ופורשה מאז שהודיעה על פרישה ב-2020.

מה שבטוח, פדרר האפיל על שראפובה וכמעט על כל מקצוען טניס אחר עם ההישגים שלו על המגרש: 20 תארי גראנד סלאם ליחידים, כולל שיא של 8 זכיות בווימבלדון; 310 שבועות כשחקן המדורג במקום הראשון בסבב ה-ATP, כולל שיא של 237 שבועות ברציפות; ו-103 תארי ATP ליחידים, השני בהיסטוריה אחרי 109 הזכיות של ג'ימי קונורס.

האם פדרר יכול להצטרף אל אגדות ספורט אחרות – מייקל ג׳ורדן או טייגר וודס – ולהפוך יום אחד לספורטאי המיליארדר הרביעי בהיסטוריה שנכנס אל רשימת המיליארדרים העולמית של פורבס? בהחלט כן. בנוסף לעסקאות החסות והשותפויות העסקיות, יש לו גם נתח לא ידוע אך משמעותי במותג הנעליים השוויצרי "On", בו השקיע ב-2019. בספטמבר האחרון יצאה החברה להנפקה וכעת עומד שווי השוק שלה על כמעט 6 מיליארד דולר.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן