הודעות מוצפנות ועסקה עם איטורו הישראלית: טוויטר שואפת להפוך ל"אפליקציית-על"

מאסק דיבר בעבר על כוונתו להפוך את טוויטר ל"אפליקציית-על", שמטרתה לספק למשתמשיה מגוון רחב של מוצרים | צילום: Shutterstock
מאסק דיבר בעבר על כוונתו להפוך את טוויטר ל"אפליקציית-על", שמטרתה לספק למשתמשיה מגוון רחב של מוצרים | צילום: Shutterstock
בחודשים האחרונים פרסמה טוויטר שלל פיצ'רים חדשים - לעיתים לא לגמרי מלוטשים – ורכשה חברות נוספות • כל זה על רקע מאמצי הבעלים, אילון מאסק, להפוך את פלטפורמת המדיה החברתית ל"אפליקציית שיש בה הכל"

מוקדם יותר החודש, טוויטר הוציאה "גרסה מוקדמת" של פיצ'ר הודעות מוצפנות – יישום שהובטח מזמן – למנויים בתשלום של Twitter Blue. הפיצ'ר אמור למנוע מהפלטפורמה או מכל גורם אחר לצפות בהודעות פרטיות בין שני אנשים המשתמשים בו.

נראה כי הפיצ'ר החדש, שיש לו כמה מגבלות בולטות, הוא המאמץ האחרון של החברה להתחרות באפליקציות הפופולריות וואטסאפ, מסנג'ר, iMessage ו-FaceTim – בזמן שהבעלים השנוי במחלוקת אילון מאסק הבטיח שיישומי צ'אט, קול ווידאו "יגיעו בקרוב".

במהלך החודש האחרון, טוויטר פרסמה שלל פיצ'רים חדשים שנראה כי הן מכוונים למשוך יוצרי תוכן לפלטפורמה, כולל שדרוג לציוצים באורך 10,000 תווים, סרטונים ארוכים באורך של עד שעתיים ומונטיזציה של תוכן באמצעות מנויים בתשלום והכנסה מובטחת מפרסומות בעתיד.

בניגוד לפלטפורמות גדולות אחרות כמו YouTube, TikTok ו-Substack, יישומים עבור יוצרי התוכן של טוויטר נעולים מאחורי חומת התשלום של Twitter Blue עבור $8 לחודש – צעד שגרר לעג וביקורת מצד יוצרים מסוימים.

באפריל, טוויטר סגרה עסקה עם החברה הישראלית ,eToro פלטפורמה למסחר בשוק ההון המבוססת על רשת חברתית מקוונת, כדי לאפשר למשתמשים לעקוב אחר שווקים, לקנות ולמכור מניות ומטבעות קריפטוגרפיים ונכסים אחרים מפלטפורמת המסחר.

בשבוע שעבר, על פי הדיווחים, ביצעה טוויטר את הרכישה הראשונה שלה מאז ההשתלטות של מאסק, וקנתה את פלטפורמת הגיוס הטכנולוגית Laskie תמורת סכום לא ידוע, אם כי לא ברור כיצד השירות ישולב ברשת המדיה החברתית.

מוקדם יותר החודש, מגיש פוקס ניוז לשעבר, טאקר קרלסון, הודיע כי ישיק תוכנית חדשות שתשודר בשידור חי. עד מהרה הבהיר מאסק שלקרלסון אין הסכם ישיר עם טוויטר אבל יהיו לו אותם פיצ'רים הזמינים לכל יוצרי התוכן בפלטפורמה. למרות זאת, הודעתו של קרלסון נתפסה בעיני חלק כתמיכה בטוויטר כפלטפורמת תוכן וחדשות.

מוקדם יותר השבוע, הצוות של מושל פלורידה רון דה-סנטיס חשף שהוא ינצל ראיון שלו עם מאסק ב-Twitter Spaces, פיצ'ר לניהול שיחות אודיו בשידור חי, כדי להשיק רשמית את הקמפיין שלו לנשיאות ארה"ב 2024. פרשנים רבים ציינו שזה נראה כמאמץ משותף של מאסק לקרוא תיגר על פוקס ניוז ככלי התקשורת השמרן הבכיר במדינה. השידור החי של דה-סנטיס, לעומת זאת, היה רצוף תקלות ובעיות, עורר לעג מכל הצדדים וגם הדגיש כי ייתכן שהטכנולוגיה של טוויטר עדיין לא מוכנה לשאיפות הגדולות שלה.

השידור החי של דה-סנטיס בטוויטר היה רצוף תקלות ובעיות | צילום: Shutterstock

מאסק דיבר בעבר על כוונתו ליצור "אפליקציית-על", שמטרתה לספק למשתמשיה מגוון רחב של מוצרים ושירותים, רבים מהם אינם בהכרח קשורים אחד לשני, תחת ממשק אחד. "קניית טוויטר היא מאיץ ליצירת האפליקציה שיש בה הכל" הסביר מאסק בציוץ בטוויטר.

אחד המרכיבים המרכזיים להצלחה של "אפליקציות-על" הקיימות הוא השילוב של פתרון תשלומים, משהו שטוויטר עדיין לא התייחס אליו. WeChat, "אפליקציית-על" הגדולה בעולם, היא גם אחת משתי ענקיות התשלומים בסין, יחד עם Alipay של Ant Financial. נראה שמאסק מבין את הסוגיה הזאת ואמר שהוא רוצה להפוך את טוויטר ל"מוסד הפיננסי הגדול בעולם". אבל לא מאסק ולא טוויטר הכריזו על תוכניות קונקרטיות עד כה וכל צעד לפתרון תשלומים עשוי גם לגרור בדיקה מקיפה יותר מצד הרגולטורים בהשוואה להשקת יישומים אחרים.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן