Forbes Israel Logo

הנאים השכנים בעיניכם? אלה הערים בהן גרים הכי הרבה מיליארדרים

ניו יורק סיטי. לעיר התווספו שמונה תושבים מיליארדרים חדשים בשנה האחרונה | צילום: shutterstock
בייג'ין הובילה בשנה שעברה את רשימת הערים העשירות במיליארדרים, אך למרות הייצוג הנרחב של סין ברשימה - השנה מובילה אותה עיר אחרת

בשנה שעברה, בייג'ין הייתה העיר שבה חיים הכי הרבה מיליארדרים בעולם. אבל הימים עברו, ויש טוענת חדשה לכתר.

בניו יורק סיטי גרים 107 תושבים מיליארדרים, ששוויים המצרפי עומד על יותר מ-640 מיליארד דולר. מתעשרים חדשים, כמו גם צרות בשווקי אסיה בשנה האחרונה, סייעו לבייג'ין לסיים את שלטונה קצר המועד, כשהפכה ב-2021 לעיר המיליארדרים המובילה לראשונה מזה שש שנים. נכון להיום, כאמור, בתפוח הגדול גרים יותר מיליארדרים מכל עיר אחרת על פני כדור הארץ.

בייג'ין, כמו גם ערים סיניות אחרות, הושפעו מהחלטות רגולטוריות של ממשלת סין על תעשיות מגוונות: החל ממסחר אלקטרוני ועד לשיעורי עזר אחרי בית הספר. רק שנגחאי שיפרה את מקומה בדירוג, למקום החמישי. בייג'ין ירדה למקום השני, שאנזן ירדה למקום השישי והאנגג'ואו נגרעה מהעשירייה הפותחת. ובכל זאת, לסין יש יותר ערים בעשירייה הפותחת מכל מדינה אחרת, והיא ניצחה את ארה"ב, אותה מייצגות ברשימה ניו יורק סיטי וסן פרנסיסקו.

השלכות המלחמה

אך אף עיר לא חוותה ירידה גדולה יותר ממוסקבה, שירדה למקום השביעי השנה. סנקציות בינלאומיות קשות ושווקים סגורים הביאו לכך ש-34 רוסים ירדו מרשימת המיליארדרים העולמית לשנת 2022; כשלושה רבעים מהם חיו במוסקבה. ההון המצרפי של המיליארדרים המתגוררים בבירת רוסיה עומד כעת על 214.9 מיליארד דולר, ירידה מ-420.6 מיליארד דולר בשנה שעברה. רק לפני עשור הגיעה מוסקבה לראש רשימת הערים עם הכי הרבה תושבים מיליארדרים.

רובע העסקים במוסקבה. אך אף עיר לא חוותה ירידה גדולה יותר ממוסקבה | צילום: shutterstock

למרות השינוי בדירוג, הערים שבהן מיליארדרים בוחרים לחיות הן במידה רבה זהות. הכניסה החדשה היחידה לרשימה השנה הייתה בירת דרום קוריאה, סיאול, שהחליפה את האנגג'ואו במקום העשירי. מתוך 2,668 המיליארדרים ברשימת המיליארדרים של השנה, כמעט רבע מהם חיים בעשרה מקומות בלבד.

הערים העשירות במיליארדרים

הנתונים נכונים ל-11 במרץ 2022

  1. ניו יורק: 107 מיליארדרים

שווי נקי כולל: 640.4 מיליארד דולר (תוספת של 797.9 מיליארד דולר לעומת 2021)

התושב העשיר ביותר: מייקל בלומברג, 82 מיליארד דולר

לניו יורק התווספו שמונה תושבים מיליארדרים חדשים בשנה האחרונה, יותר מכל עיר אחרת ברשימה. רובם נמצאים בתעשיית הפיננסים, כולל מייסד קרן ההון סיכון Thrive Capital, ג'וש קושנר, ואיל ההשקעות הפרטיות רמזי מוסלם. תושבים חדשים נוספים בניו יורק הם המיליארדרים הראשונים של תחום ה-NFT שזוהו על ידי פורבס: דווין פינזר ואלכס אטאללה, המייסדים המשותפים של סטארט-אפ הבלוקצ'יין OpenSea. למרות התחרות הגוברת, איל התקשורת מייקל בלומברג נותר התושב העשיר ביותר, שהונו מהווה כ-13% מהעושר הכולל של המיליארדרים בעיר.


2. בייג'ין: 83 מיליארדרים

שווי נקי כולל: 310 מיליארד דולר (הפחתה של 174.3 מיליארד דולר לעומת 2021)

התושב העשיר ביותר: ג'אנג יימינג, 50 מיליארד דולר

הרגולציה הגוברת לא הקלה עם עשירי העל בבירת סין, שהשילו 174.3 מיליארד דולר מהשווי המשותף שלהם מאז 2021. בין 17 המיליארדרים שהפסידו נמצאת קייט וואנג, מייסדת ענקית הסיגריות האלקטרוניות הסינית RLX Technology, ואת וויל ווי שאנג, מנכ"ל חברת הנסיעות השיתופיות דידי גלובל, שהונם של שניהם נפל מתחת למיליארד. מי שדווקא הרוויח בתוך המהומה היה ג'אנג יימינג, מייסד ByteDance, בעלת TikTok והתושב העשיר ביותר בבייג'ין, שעשיר ב-14.4 מיליארד דולר בהשוואה לשנה שעברה.


3. הונג קונג: 68 מיליארדרים

שווי נקי כולל: 304.6 מיליארד דולר (הפחתה של 143.8 מיליארד דולר לעומת 2021)

התושב העשיר ביותר: לי שאו קי, 32.6 מיליארד דולר

עיר נוספת שחוותה ירידה דרמטית במספר המיליארדרים היא הונג קונג שהפסידה תריסר מהם, על רקע שנה של מהומה בשוק ונהלים קפדניים להתמודדות עם מגפת הקורונה. תעשיית התיירות המנומנמת הדיחה את מיליארדרי הקזינו אינה צ'אן ולורנס הו, כמו גם את איל המלונות זאו טונגטונג, מרשימת המיליארדרים בעיר. הונג קונג איבדה עוד שני מיליארדרים, שינג-בור טאנג ולי מאן טאט, שמתו ב-2021.

הונג קונג. חוותה ירידה דרמטית במספר המיליארדרים | צילום: shutterstock


4. לונדון: 66 מיליארדרים

שווי נקי כולל: 324.1 מיליארד דולר (תוספת של 8 מיליארד דולר לעומת 2021)

התושב העשיר ביותר: לן בלווטניק, 32.5 מיליארד דולר

לונדון עלתה למקום הרביעי השנה. בנוסף לרווח הנקי שעשו שלושה מיליארדרים, העיר למעשה קיבלה בברכה שישה חברי מועדון חדשים עם הון בעל שלושה פסיקים, כולל האזרחים הבולגרים והאסטונים הראשונים שנקראו אי פעם מיליארדרים על ידי פורבס, שכולם מגדירים את לונדון כמקום המגורים העיקרי שלהם. ולאד יצנקו, מנהל הטכנולוגיה הראשי של ענקית הבנקאות הדיגיטלית Revolut, ודניס סברדלו, שהקים את היצרנית הבריטית של כלי רכב חשמליים Arrival , הם מיליארדרים חדשים נוספים שחיים בלונדון.


5. שנגחאי: 61 מיליארדרים

שווי נקי כולל: 187 מיליארד דולר (הפחתה של 72.6 מיליארד דולר לעומת 2021)

התושב העשיר ביותר: ליו יונגשינג, 13.2 מיליארד דולר

שנגחאי איבדה פחות מיליארדרים מערים סיניות אחרות, אבל עדיין ראתה את מצבת התושבים הסופר-עשירים שלה מצטמצמת, מ-64 ל-61. שו יי וצ'ן רוי, בכירים בענקית התקשורת הסינית ביליבילי, וטוני ז'או, מנכ"ל פלטפורמת הווידיאו והתקשורתAgora  שנסחרת בנאסד"ק, הם בין המיליארדרים משנגחאי שנפלו במהלך השנה האחרונה. האדם העשיר ביותר בשנגחאי, ליו יונגשינג, יו"ר חברת החקלאות והכימיקלים East Hope Group, יותר מהכפיל את הונו – ל-13.2 מיליארד דולר.

ערים נוספות בעשירייה הפותחת

6. שאנזן: 59 מיליארדרים

שווי נקי כולל: 286.6 מיליארד דולר (הפחתה של 128.7 מיליארד דולר לעומת 2021)

7. מוסקבה: 53 מיליארדרים

שווי נקי כולל: 214.9 מיליארד דולר (-205.7 מיליארד דולר לעומת 2021)

8. מומבאי: 51 מיליארדרים

שווי נקי כולל: 301.3 מיליארד דולר (תוספת של 36.3 מיליארד דולר לעומת 2021)

9. סן פרנסיסקו: 44 מיליארדרים

שווי נקי כולל: 160.8 מיליארד דולר (הפחתה של 29.2 מיליארד דולר לעומת 2021)

10. סיאול: 38 מיליארדרים

שווי נקי הכולל: 108.3 מיליארד דולר (הפחתה של 13.8 מיליארד דולר לעומת 2021)

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן