חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
מייסדי וויז: רועי רזניק (מימין), עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה | צילום: אבישג שאר ישוב
מייסדי וויז: רועי רזניק (מימין), עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה | צילום: אבישג שאר ישוב

הולכים על הנפקה: בוטלה עסקת גוגל-וויז בשווי 23 מיליארד דולר

חברת הסייבר, שהוערכה לאחרונה בשווי של 12 מיליארד דולר, תמשיך במקום זאת ביעד שהציבה מוקדם יותר השנה, הנפקה - כך על פי המנכ"ל והמייסד אסף רפפורט במזכר פנימי מיוחד שהגיע לידי פורבס ישראל

עסקת הענק אשר ריתקה בשבועות האחרונים את סקטור ההייטק העולמי לא תצא אל הפועל והשיחות של גוגל לרכישת חברת הסייבר הישראלית Wiz נפסקו – כך עולה מתוך מזכר פנימי מיוחד אשר נכתב על ידי המנכ״ל ומייסד החברה, אסף רפפורט. "אני יודע שהשבוע האחרון היה אינטנסיבי, עם דיבורים על רכישה פוטנציאלית. אך בעוד אנו מרגישים מחוזרים מההצעות שקיבלנו, החלטנו להמשיך בדרכנו לבניית Wiz," כתב רפפורט לעובדי החברה במכתב מיוחד שנשלח ביום שני בלילה והגיע לידי פורבס ישראל.

במקום עסקת הענק עם גוגל, Wiz משנה את הנתיב ליעד חדש-ישן אשר הציבה מוקדם יותר השנה. הכנסות שנתיות חוזרות (ARR) בהיקף של מיליארד דולר והנפקה עתידית בוול סטריט.

בשבועות האחרונים רותק עולם הטכנולוגיה בעקבות דיווח שפורסם בוול סטריט ג'ורנל, על פיו חברת האם של גוגל, Alphabet, נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת חברת הסטארט-אפ בתחום אבטחת הסייבר Wiz, בעסקה ששוויה הוערך בעת הפרסום בכ-23 מיליארד דולר. אם היתה יוצאת אל הפועל, עסקת גוגל-וויז היתה מוכתרת כעסקה הגדולה ביותר בתולדות ענקית הטכנולוגיה העולמית המשקפת לארבעת מייסדי ספקית אבטחת הענן הישראלית שווי של 9.2 מיליארד דולר.

Wiz, שהוקמה ב-2020 על ידי המנכ"ל אסף רפפורט ושלושה שותפים נוספים – עמי לוטבאק (סמנכ"ל טכנולוגיות), ינון קוסטיקה (סמנכ"ל מחקר ופיתוח) ורועי רזניק (סמנכ"ל מוצרים) – מספקת תוכנות אבטחת סייבר לשירותי מחשוב ענן.

החברה גייסה מיליארד דולר מוקדם יותר השנה לפי שווי של 12 מיליארד דולר, והיא אחד הסטארט-אפים הבודדים מחוץ לתעשיית הבינה המלאכותית שהצליחו לגייס כסף לפי הערכת שווי גבוהה יותר ב-2024. השווי בעסקה עם גוגל שנדחתה על ידי וויז שיקף שווי כמעט כפול משוויה הקודם השנה.

לפני שנה התראיין אסף רפפורט למגזין פורבס ואף הופיע על שער המהדורה הבינלאומית. התוכנית של המנכ"ל רפפורט ושותפיו – להאיץ את בניית החברה על ידי גיוס עובדים מהיר, גיוס הון עצום והכוונת השירותים לתאגידים מובילי השוק – עוררה גלים ברחבי התעשייה. בין לקוחותיה של וויז נמצאות FOXMorgan Stanley ו-LVMH. המנכ"ל של האחרונה, שעמד לא פעם בראש רשימת עשירי העולם, ברנאר ארנו, התרשם כל כך משאיפותיו של רפפורט, עד שכתב לוויז צ'ק אישי. ההכנסות השנתיות החוזרות (ARR) עלו על 100 מיליון דולר ב-18 חודשים – הצמיחה המהירה ביותר אליה חברת תוכנה כלשהי הגיעה בזמן כה קצר. תשעה חודשים מאוחר יותר טיפסו ההכנסות ל-200 מיליון דולר, ועזרו לחברה לנחות במקום ה-15 ברשימה השנתית של פורבס המדרגת את 100 חברות הענן המובילות בעולם.

חברת הסייבר הישראלית אשר הוכתרה כ״ one of software's fastest-growing startups״, חשפה בתחילת השנה הנוכחית את הכנסותיה לשנת 2023 שזינקו להיקף מכירות חוזרות (ARR) של 350 מיליון דולר – עלייה של 75% לעומת היקף המכירות אשתקד. במקביל לכך פרסמה יעד מכירות חדש, שלהערכת מנהליה יזנק למיליארד דולר בהכנסות – וזאת ״כחלק מהכנות החברה להנפקה בוול-סטריט״.

התוצאות הפיננסיות והגיוס האחרון רק העלו עוד ועוד את שוויו של הסטארט-אפ במהלך השנה האחרונה. הצלחתה המטאורית של Wiz הביאה לכך שארבעת מייסדיה נכנסו לאחרונה לרשימת העושר העולמית של פורבס, עם שווי של יותר ממיליארד דולר כל אחד. ההון שצברו נובע מאחזקתם (כ-10% כל אחד) בחברה שהקימו יחד לפני ארבע שנים בלבד. בעקבות גיוס הענק במאי האחרון, קפץ השווי הנקי של כל אחד מהמייסדים ל-1.2 מיליארד דולר.

ארבעת המייסדים הקימו לפני כמעט עשור חברה נוספת, סטארט-אפ האבטחה Adallom, שנמכרה מאוחר יותר לענקית מיקרוסופט תמורת 320 מיליון דולר. על פי הערכות, כל אחד מהמייסדים קיבל 25 מיליון דולר בעסקת המכירה.

אסף רפפורט על השער של פורבס. הכתבה המלאה הופיעה בגיליון יוני 2023 של פורבס ישראל – לגיליון הדיגיטלי / המודפס

זו הייתה אמורה להיות אחת מעסקאות הטכנולוגיה הגדולות המתרחשות דווקא בעיצומה של תקופה מאתגרת. המגעים לעסקה, שלא הבשילו לכדי חתימה, התרחשו על רקע תנאים לא אידיאלים אשר ייתכן והיוו שיקול נוסף בביטולה – הידוק החבל של רשויות ההגבלים העסקיים על צווארן של גוגל וענקיות טכנולוגיה אחרות כאשר מן הצד השני שיעורי הריבית הגבוהים המשיכו להרתיע רוכשים פוטנציאליים.

גם הסיכון מבחינת ענקית החיפוש היה ברור, אך לצידה היתה טמונה הזדמנות אדירה ברכישת אחת מחברות התוכנה הצומחות ביותר בעולם אשר עשויה היתה להעמיק את דריסת רגלה בתחום מחשוב הענן – תחום חשוב וצומח שבו היא נגררת מאחור אחרי מתחרותיה, אמזון ומיקרוסופט בעיקר.

ובכל זאת, חרף ביטול העסקה, תחום אבטחת הסייבר נותר מגנט משיכה לעסקאות, כפי שניתן לראות בעסקת רכישת הענק של Splunk על ידי Cisco, שנחתמה תמורת 28 מיליארד דולר מוקדם יותר השנה.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן