Forbes Israel Logo

אוויר פסגות: הישראליות שזינקו לצמרת רשימת חברות הענן המובילות בעולם

דירוג ה-Cloud 100 של חברות הענן המובילות בעולם | צילום: Shutterstock
דירוג ה-Cloud 100 של חברות הענן המובילות בעולם | צילום: Shutterstock
דירוג ה-Cloud 100 של פורבס כולל השנה 16 חברות ענן ישראליות, ביניהן Navan ו-Wiz אשר ביצעו את הקפיצה המרשימה ביותר בדירוג העולמי, עם המקום ה-11 וה-15 בהתאמה • אילו חברות ישראליות נוספות ניתן למצוא ברשימה היוקרתית ומי מהן נפלה מדירוג 2023?

מדי שנה, רשימת Forbes Cloud 100 מאירה זרקור על 100 הסטארט-אפים המובילים בתחום הענן שנמצאים על המסלול המהיר להפוך לחברות הענן הפרטיות הטובות ביותר בעתיד.

הדירוג מפורסם זו השנה השמינית ברציפות, ולמקום הראשון הגיעה Open AI של סם אלטמן, המדורגת בו בפעם הראשונה, בצעד לא מפתיע בהתחשב בתקופה בה הנושא המדובר ביותר הוא הבינה המלאכותית.

החברה עם השווי הגבוה ביותר ברשימה היא Stripe (מקום 3), שנדחקה מהמקום הראשון ברשימת 2022, עם שווי של 50 מיליארד דולר. במקום השני מבחינת שווי נמצאת Canva של מלני פרקינס והיא מדורגת רביעית ברשימת חברות הענן המובילות.

דירוג 2023 נעשה בשיתוף עם Bessemer Venture Partners ו-Salesforce Ventures. המשתתפות ב-Cloud 100 הן חברות מכל רחבי העולם, והן נמדדו על פי קצב הצמיחה שלהם בשנים האחרונות, היקף המכירות, הערכת השווי שלהן והמוניטין התקשורתי שלהן.

נציגות ישראלית

יחד עם חברות הענן המובילות בעולם אפשר למצוא לא פחות מ-16 חברות ישראליות ברשימה היוקרתית – תוספת של חברה אחת בהשוואה לשנה שעברה (15). החברות הישראליות שנשרו מרשימת 100 המובילות הן Rapyd ו-Cybereason.

11. Navan (עלייה מהמקום ה-56)

Navan (המוכרת בשמה הקודם TripActions) האמריקנית הוקמה על שני מייסדים ישראלים, אריאל כהן ואילן טוויג, שנכנסו ב-2022 לרשימת 100 עשירי ישראל של פורבס, עם שווי של 1.2 מיליארד דולר. החברה זינקה לצמרת הרשימה (עלייה של 45 מקומות ברשימה ה-Cloud 100) לאחר שביצעה חמש רכישות במהלך השנתיים האחרונות, וסך גיוסים של כ-1.5 מיליארד דולר.

15. Wiz (עלייה מהמקום ה-82)

פלטפורמת אבטחת הענן Wiz הגיעה למכירות של 200 מיליון דולר ושווי של 10 מיליארד – בתוך שלוש שנים בלבד. סטארט-אפ הסייבר – אותו הקימו יוצאי אדאלום ומיקרוסופט, אסף רפפורט, עמי לוטבק, רועי רזניק, שהופיע ברשימת 30Under30 של פורבס, וינון קוסטיקה – גייס בפברואר 300 מיליון דולר בסבב D בהובלת Lightspeed Venture Partners ו-Greenoaks Capital Partners לפי שווי של 10 מיליארד דולר.

"אני מעדיף שלא רק האימהות יהיו מעריצות". אסף רפפורט | צילום: Guerin Blask, Forbes
אסף רפפורט | צילום: Guerin Blask, Forbes

19. Snyk (עלייה מהמקום ה-20)

המייסד של סניק, גיא פודג'רני, צירף את פיטר מקיי כמנכ"ל בשנת 2019 במטרה להפוך את כלי האבטחה למפתחים של Snyk לזמינים ל-27 מיליון מפתחים גלובליים. החברה צמחה במהירות בעזרת ארבעה סבבי גיוס ב-2020 וב-2021 , וגייסה 1.2 מיליארד דולר.

23. GONG (ירידה מהמקום ה-14)

חברת הבינה המלאכותית גונג, שנוסדה על ידי עמית בן דוב, יצרה פתרון בינה מלאכותית המיועד למערכות ניהול של לקוחות עבור אנשי מכירות. לגונג יש יותר מ-4,000 לקוחות כמו ADT, Indeed ולינקדאין – מה שעזר לה להגיע להערכת שווי של 7.3 מיליארד דולר.

זוהי השנה הרביעית ברציפות ש-Gong נבחרת לרשימה. בראיון שהעניק בן דוב לפורבס, אמר כי: “גונג עושה למערכות ניהול הלקוחות מה שמובילאיי עשתה לתעשיית המכוניות. הציפיות שלנו הן להגיע לשווי של עשרות מיליארדים בעתיד, למרות שאני לא חסיד של הערכות שווי”.

מנכ"ל גונג - עמית בן דב. צילום: שלומי יוסף
מנכ"ל גונג – עמית בן דב. צילום: שלומי יוסף

26. Gusto (ירידה מהמקום ה-17)

המייסדים המשותפים, ג'וש ריבס, אדוארד קים ותומר לונדון, הקימו ב-2012 את תוכנת משאבי האנוש ZenPayroll כדי להתמודד עם התסכול שלהם שנבע מניהול שירותי משאבי אנוש ושכר בעסקים קטנים. Gusto, כפי שהיא נקראת כעת, עושה אוטומציה ומפשטת שכר, הטבות, ותהליכי משאבי אנוש אחרים עבור יותר מ-200 אלף עסקים קטנים.

27. AppsFlyer (מופיעה לראשונה ברשימה)

לאורן קניאל לא היה רקע בשיווק או בטכנולוגיה כשהקים את AppsFlyer בסן פרנסיסקו ב-2011, אבל החברה הפכה לשחקנית דומיננטית בשוק הניתוח של האפליקציות, עם שווי של 2 מיליארד דולר. AppsFlyer, שנוסדה בסן פרנסיסקו ב-2011, מעניקה ליוצרי אפליקציות את הנתונים השיווקיים הדרושים להם כדי לשפר את המוצרים שלהם.

38. Deel (עלייה מהמקום ה-65)

Deel נוסדה בשנת 2019 על ידי בוגר פורבס Under 30אלכס בואזיזושו וואנג, שנפגשו בזמן הלימודים ב-MIT. שם חשבו על הרעיון ליצירת פלטפורמה גלובלית לעבודה מרחוק, שתחבר בין עובדים ומעסיקים ותאפשר לכישרונות מרחבי העולם לעבוד בחברות מובילות. Deel מעניקה שרות ליותר מ-15 אלף לקוחות בלמעלה מ-100 מדינות, עם הכנות שנתיות חוזרות של 300 מיליון דולר עד תחילת 2023.

אלכס בואזיז | צילום: ניר סלקמן
אלכס בואזיז, בוגר Under 30 | צילום: ניר סלקמן

"בסוף מה שהכי חשוב לנו זה לעזור לכמה שיותר אנשים. להפוך את עולם העבודה לעולם ללא גבולות – שבו לא משנה מאיפה אתה או איפה נולדת אלא כמה כישרון יש לך וכמה מוטיבציה יש בך כדי להגשים את הפוטנציאל שלך ולהצליח״ אמר אלכס בואזיז בראיון מיוחד לפורבס.

55. Hibob (עלייה מהמקום ה-68)

רוני זהבי וישראל דוד הקימו יחד את פלטפורמת משאבי האנוש Hibob בשנת 2015 כדי להיות מה שזהבי מכנה "האינסטגרם של טכנולוגיית משאבי אנוש". הסטארט-אפ שמוכר תוכנת משאבי אנוש המסייעת במשימות כמו השתלמות, שכר וניהול ביצועים, מחזיק ב-3,450 לקוחות ובאוגוסט 2022 גייס 150 מיליון דולר לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר. באפריל 2023, HiBob אמרה שההכנסות החוזרות השנתיות שלה עלו ל-100 מיליון דולר מ-10 מיליון דולר בתוך פחות משלוש שנים.

57. Outreach (מופיעה לראשונה ברשימה)

מטרתה של Outreach היא לעזור לנציגי מכירות לתכנן את הזמנים שלהם בצורה הטובה ביותר כדי לפנות זמן ללקוחות פוטנציאליים ולהבין איזה סוג תקשורת עובד הכי טוב, בין אם מדובר בטקסטים, מיילים או הודעות בלינקדאין. עם למעלה מ-6,000 לקוחות, כולל Zoom ,Siemens ,Okta, אאוטריץ' גייסה 489 מיליון דולר והגיעה לשווי של 4.4 מיליארד דולר.

69. Papaya Global (עלייה מהמקום ה-74)

הסטארט-אפ שהוקם על ידי ראובן דרונגר, עופר הרמן והיזמית עינת גז, בוגרת רשימת 50 הנשים המשפיעות של פורבס ישראל, פיתח פלטפורמה גלובלית לניהול כוח אדם ושכר. המערכת מאפשרת לחברות לנהל עובדים שמועסקים בתצורות שונות, כמו עובדי חברות מסביב לעולם, דרך עובדי חברות צד שלישי ועד עצמאים שמספקים שירותים לחברה.

עינת גז | צילום: PapayaGlobal
עינת גז, בוגרת רשימת הנשים המשפיעות | צילום: PapayaGlobal

70. Yotpo (ירידה מהמקום ה-52)

חברת יוטפו, יצרנית פלטפורמת סחר מקוונת, נוסדה על ידי עומרי כהן ותומר תגרין ויצרה פתרון המאפשר יצירת ביקורות רוכשים ותכנים ויזואליים. החברה מעסיקה 800 עובדים וגייסה 406 מיליון דולר, לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר ב-2021. בין לקוחות המסחר האלקטרוני שלה נמנים סטיב מאדן, Away ו-Rothy's.

76. Forter (ירידה מהמקום ה-44)

הסטארט-אפ הישראלי פורטר פיתח מערכת למניעת הונאות מקוונות והגנה של אתרי סחר מקוונים מבלי תרמיות דיגיטליות. החברה הוקמה על ידי מיכאל רייטבלט, לירון דמרי ואלון שמש.

מייסדי Forter: מיכאל רייטבלט ולירון דמרי | צילום: אבי ראול
מייסדי Forter: מיכאל רייטבלט ולירון דמרי | צילום: אבי ראול

בראיון שהעניק מנכ"ל החברה מיכאל רייטבליט לפורבס, סיפר כי תקופת הקורונה סייעה דווקא לצמיחת החברה: "אני מרגיש קצת רע להגיד את זה, אבל היה מעניין לראות את היצירתיות של הרמאים בתקופת הקורונה".

79. Claroty (עלייה מהמקום ה-92)

Claroty מייצרת אבטחת סייבר המיועדת לשימוש תעשייתי, לרוב עם רכיבים פיזיים. מוצריה שימשו את פייזר לאבטחת אתרי החיסון שלה ל-Covid-19, חברת הנפט והגז BW Offshore לאבטחת כלי אחסון מרחוק. החברה הוקמה על ידי גלינה אנטובה, בני פורת ואמיר זילברטשטיין בשנת 2015.

81. Cloudinary (עלייה מהמקום ה-48)

חברת Cloudinary הישראלית שנוסדה על ידי נדב סופרמן וטל לב-עמי ייצרה תוכנה שמסייעת למנהלי מערכות מידע של למעלה מ-7,500 לקוחות לנהל את התוכן השיווקי המקוון שלהם, לרבות סרטונים, לוגואים ותמונות, ובין לקוחותיה נמנים כמו שמות מוכרים כמו נייקי, פלוטון ונימן מרקוס. זוהי הפעם הרביעית ברציפות שהחברה מדורגת בדירוג ה-Cloud 100 של פורבס.

לחן עם צוות Cloudinary במשרדים בקליפורניה. צילום: Cloudinary
צוות Cloudinary במשרדים בקליפורניה. צילום: Cloudinary

בראיון שהעניק מנכ"ל החברה איתי לחן לפורבס, אמר: "היינו ברי מזל מספיק בשלב מוקדם כדי לגדול ממש מהר. הרווחנו כסף מהלקוחות שלנו, וזה היה די והותר בכדי לעמוד ביעדי השנה הבאה שלנו, שהיו גבוהים להפליא”.

89. Axonius (ירידה מהמקום ה-83)

חברת אבטחת המידע הישראלית אקסוניוס פיתחה פלטפורמה לניהול נכסי סייבר המאפשרת לצוותי IT לאבטח את כלל מכשירי הארגון. החברה עובדת עם ארגונים גדולים לרבות עיתון הניו יורק טיימס ו-Schrier Electric.

אבידור ברטוב. צילום: אוהד ארידן
אבידור ברטוב, בוגר Forbes Under 30 | צילום: אוהד ארידן

שלושת מייסדי החברה הם אבידור ברטוב, דין זיסמן ועופרי שור, ששירתו ב-8200 והיו אחראים לאיסוף מודיעין ופיענוח. זיסמן וברטוב שניהם בוגרי רשימת Under30 של פורבס ישראל.

אבידור ברטוב, בוגר Forbes Under 30 סיפר על החברה: "החיים של צוותי אבטחה בארגון כל כך קשים היום, כשכל המידע של ההתקנים שלהם פזור במגוון מערכות שונות. אנחנו עוזרים לצוותים כאלו לראות הכל במקום אחד. זה כמו לגלוש בדפדפן בלשונית אחת במקום ב-70".

95. Ocra Security (מופיעה לראשונה ברשימה)

העולה החדשה ברשימה , Orca Security, מוכרת תוכנת אבטחה המסייעת ללקוחות לאבטח את פעילותם מבוססת הענן. היא הוקמה על ידי אבי שוע, לשעבר הטכנולוג הראשי של צ'ק פוינט ובמרץ 2023 העביר שועה את שרביט המנכ"ל למייסד השותף גיל גרון. החברה עלתה לאחרונה לכותרות כאשר תבעהאת המתחרה Wiz (מספר 15 ב-Cloud 100) בגין האשמות שונות, לרבות הפרת זכויות יוצרים. החברה שבסיסה בפורטלנד, אורגון, שנוסדה ב-2019, גייסה 650 מיליון דולר, לפי שווי של 1.8 מיליארד דולר.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן