תחום קולינריית העילית בישראל עבר שינוי משמעותי בעשור האחרון. מסעדות היוקרה הישראליות שודרגו מבפנים ומבחוץ בהתאם לסטנדרטים בינלאומיים, הן מבחינת המנות המוצעות והן מבחינת המקום, האווירה והשירות.
אתר פורבס ישראל דירג את המסעדות היקרות במדינה. מדובר בדירוג המבוסס על מחיר בלבד, ולא על איכותן של המסעדות, אך הוא משקף בבירור את המסעדות היוקרתיות ביותר בארץ, בעיני הציבור וגם בעיני עצמן.
לדירוג המלא – המסעדות היקרות ביותר בישראל
שוברים את השוק: כך תאכלו בזול במסעדות היקרות בישראל
לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק
על פי הדירוג, המסעדה היקרה ביותר בישראל היא מול ים התל אביבית של השף יורם ניצן. המסעדה, המתמחה בדגים ובפירות ים, וזוכה לפופולריות רבה גם בקרב תיירים, זכתה בתארי כבוד בינלאומיים רבים. מחיר מנה ארוחה ממוצעת במסעדה הוא 360 שקל לאדם, והמנה היקרה ביותר בה היא אויסטרים ג'לרדו, שמחירה 360 שקל. מול ים עלתה לכותרות לפני שנה, כשבעונה השנייה של ריאליטי הבישול מאסטר שף התבקשו השפים להכין את הקינוח המפורסם של מול ים – ביצת פברז'ה – כדור בדולח מסוכר ממולא בקציפת פיסטוק ופירות יער אדומים.
ביצת פברז'ה של מול ים | צילום: נתן דביר
ממול ים נמסר כי "אכן מול ים היא המסעדה היקרה בישראל, וגם הטובה והמוערכת מסוגה. מול ים נבחרה על ידי ארגון Tradition & Quality כאחת מ-150 המסעדות הטובות בעולם. למרות עלויות היבוא, מחירי המנות במול ים יקרים פחות בהשוואה למסעדות זהות בחו"ל".
המדורגת השנייה היא קלואליס של השף ויקטור גלוגר, הממוקמת ברמת גן. מחיר ארוחה ממוצעת לאדם במסעדת השף, שתפריטה מבוסס על המטבח הצרפתי, הוא 295 שקל, כאשר המנה היקרה ביותר בה היא פאייה ליחיד, שמחירה 320 שקל.
במקום השלישי בדירוג המסעדות נמצאת מסעדת קורדיליה היפואית של השף ניר צוק, בה מחיר ארוחה ממוצעת הוא 291 שקל לאדם. גולת הכותרת של המסעדה, שהיא חלק ממתחם השף ביפו, היא ארוחת הטעימות. המנה היקרה בקורדיליה היא פרח צלעות צלוי בעשבים וירקות גינה, שמחירה 280 שקל.
רביעית בדירוג הגיעה מסעדת כתית של מאיר אדוני, שפתח לפני כשנה וחצי את "מזללה", מסעדת שף מעונבת פחות. כתית נמצאת בבניין יפהפה שעבר שימור על גבול נווה צדק, לשם עברה ב-2006 מכפר רות. מחיר ארוחה ממוצעת במסעדה הוא 273 שקל לאדם, והמנה היקרה ביותר היא פילה עגל ים תיכוני, שמחירה 197 שקל.
פורטרהאוס 1.2 ק"ג של NG | צילום: דרור כץ
באופן מפתיע למדי, המנה היקרה ביותר בישראל אינה מוגשת באחת מחמש המסעדות היקרות בארץ, והיא אפילו לא מנה עיקרית, אלא ראשונה. 50 גרם קראט קוויאר מהגליל העליון יעלו לכם במסעדת ארקדיה הירושלמית 225 יורו (כ-1,130 שקל). המסעדה של עזרא קדם הגיעה למקום ה-6 ברשימה, עם מחיר ממוצע של 238 שקל לאדם, ומדורגת אחרי מסעדת הבשרים התל אביבית NG, שהגיעה למקום ה-5 ברשימה, ומפורסמת בעיקר בשל ארוחות הברברים שהיא מארגנת, בהן יושבים הסועדים סביב הבר ואוכלים נתחי בשר באמצעות הידיים.
כך בדקנו:
המחיר המחושב בדירוג המסעדות הוא לאדם, וכולל מנות ראשונות ומנות עיקריות. כדי לבטל משתנים שונים שעשויים להשפיע על המחיר, בנה פורבס נוסחה אשר מתחשבת במחירן של מנות, ומוציאה מן הכלל אנומליות – מנות בודדות אשר מחירן קיצוני לכאן או לכאן. המחיר לארוחה כולל מחירי מנות ראשונות ומנות עיקרית, ואינו כולל שתייה ויינות.
לדירוג המלא – המסעדות היקרות ביותר בישראל
|