Forbes Israel Logo
יינות מומלצים לארוחת ערב החג. צילום: shutterstock

לבן, אדום או רוזה: יינות משובחים לארוחת ערב החג

בין אם אתם מתארחים או מארחים, שולחן החג שלכם לא יהיה שלם בלעדיהם - יינות אדומים, לבנים או רוזה - אפשר לדבוק בסוג אחד או לשלב בין כולם. הנה כמה מומלצים
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook
יינות אדומים



גמלא קברנה סובניון מרלו 2019 של יקב רמת הגולן הוא יין אדום יבש שמאופיין בארומות פירותיות, תבלינים ואדמה. הוא מורכב מ-50% ענבי קברנה סובניון ו-50% ענבי מרלו שהתיישנו במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

מתאים במיוחד לצד מנות בשר ופסטה.

בחנויות היין.

גמלא קברנה סוביניון מרלו 2019 של יקב רמת הגולן. צילום: חגית גורן



קברנה סובניון גליל עליון 2020 של יקב רקנאטי הוא יין אלגנטי המשלב בין טרואר ייחודי לבין גידול מוקפד, שמעניקים לו מאפייני פרי בולטים.

הוא בעל ארומות אופייניות לזן הקברנה סובניון: שזיף שחור, קאסיס, עשבי תיבול ים תיכוניים וניחוח עץ אלון.

בחנויות היין המובחרות.

קברנה גליל עליון של יקב רקנאטי. צילום: עומרי מירון
קברנה גליל עליון של יקב רקנאטי. צילום: עומרי מירון



רזיאל 2019, של יקב רזיאל, הוא יין בעל גוף מלא, טעמים מעודנים ומאוזנים, שהתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

הענבים, בלנד של סירה וקריניאן, נבצרו בבציר ידני.
טמפרטורת ההגשה המומלצת שלו היא 18-20 מעלות.

בחנויות יין נבחרות.

רזיאל 2019. צילום: אלעד ברמי
רזיאל 2019. צילום: אלעד ברמי



למדא קברנה סובניון 2020 של יקב דלתא הוא יין בעל ניחוח פירותי בשל, שמשלב תויי אקליפטוס ותבלינים ים תיכוניים. הוא מופק מ-100% ענבי קברנה סובניון והתיישן במשך 7 חודשים בחביות עץ אלון.

הוא ישתלב מצוין לצד מנות דגים, פסטות, נקניקים ובשרים קרים, בטמפרטורת הגשה מומלצת של כ-16-17 מעלות.

בחנויות היין המובחרות.

למדא קברנה סוביניון 2020 של יקב דלתא. צילום: איל קרן
למדא קברנה סוביניון 2020 של יקב דלתא. צילום: איל קרן


ריוחה קריאנזה 2018 של יקב רמון קרדובה הספרדי הוא יין אדום יבש שמופק מ-100% ענבי טמפרנילו. הוא ישתלב מצוין לצד נקניקים, בשרים וגבינות, ומומלץ להגשה בטמפרטורה של 16 מעלות.

תהליך ייצור הריוחה קריאנזה כולל את התססת הענבים שנבחרו בקפידה במיכלי נירוסטה עם מכסה ידני ייחודי שמסייע בחילוץ ניחוחות וצבעי הפרי. הוא בעל צבע סגול עמוק וטעמי פירות ותבלינים.

בחנויות היין.

ריוחה קריאנזה 2018 של רמון קרדובה. צילום: יח״צ



ירדן מרלו 2017 של יקב רמת הגולן עשוי 100% ענבי מרלו עשירים ומלאי טעם – הם נבצרו מכרמים שמטופלים תחת תקן קיימות והתיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

הוא בעל ארומות של פירות שחורים ואדומים, פריחת תפוז ועשבי תבלין.

בחנויות היין.

ירדן מרלו 2017 של יקב רמת הגולן. צילום: חגית גורן
ירדן מרלו 2017 של יקב רמת הגולן. צילום: חגית גורן
יינות לבנים



שרדונה רזרב 2019 של יקב רקנאטי חושף טעמים פירותיים ומינרליים, זאת בשל תהליך הסחיטה העדינה של הענבים והתססה בטמפרטורה נמוכה ששומרים על ארומות הפרי ורעננותו.

היין בעל ארומות פרי הדר וחביות עץ אלון בהן תסס והתיישן היין.

בחנויות היין המובחרות.

שרדונה גליל עליון של יקב רקנאטי. צילום: בועז לביא
שרדונה גליל עליון של יקב רקנאטי. צילום: בועז לביא



אלברט בישו שאבלי 2020 הוא היין הכשר הראשון של היקב הצרפתי הנחשב. השאבלי הוא יין לבן קלאסי, שמופק מ-100% ענבי שרדונה, בעל ארומות של פרחים לבנים ואבני צור, עם אופי מינרלי עדין.

הוא מיוצר בשיטת גידול מסורתית ומיושן במיכלי נירוסה למשך 6-8 חודשים, יחד עם משקעי התסיסה שלו.

ברשת יין בעיר ובאתר, ובחנויות יין נבחרות.

אלברט בישו, שאבלי כשר. צילום: יח”צ
יינות מבעבעים ורוזה



הרוזה החדש מסדרת הר עמשא 2020 של יקב יתיר ישתלב מצוין לצד מנות מהמטבח הים תיכוני. הוא יין יבש ומינרלי, בעל טעם פירותי שמורכב מ-81% ענבי גרנאש, 12% ענבי טמפרניו ו-7% ענבי מורבדר ממספר חלקות ביער יתיר.

הוא תסס והתיישן במשך 6 חודשים בחביות עץ. מומלץ להגישו בטמפרטורה של 8 מעלות.

בחנויות היין המובחרות.

הר עמשא רוזה 2020 של יקב יתיר. צילום: איל קרן



יין הרוזה MINUTY PRESTIGE, בלנד של ענבי גרנאש, סינסאו, טיבורן וסירה שמגיעים מכרמי קוט דה פרובנס. הוא בעל ארומות של מלון, פרחים לבנים ותותים לבנים.

הטעם, חמצמץ עדין, של פירות הדר, פירות יער, תפוח ודובדבנים.

באתר אקרמן ובחנויות יין נבחרות.

שאטו מינוטי פרסטיג', 120 ש"ח. צילום: יח"צ
שאטו מינוטי פרסטיג’. צילום: יח”צ



CHATEAU MINUTY 281, קוט דה פרובנס רוזה, מופק מבלנד של ענבי גרנאש, סירה וסינסאו, שמיוצר רק ממיץ ה”קאווה”.
המספר 281 מסמל את מספר צבע הפנטון הכחול של הבקבוק ואת גובהו של הכרם.

הוא בעל ארומות של מלח, מלון, פירות יער, אפרסק וקליפות תפוז, וטעמו מחבר יחד מלח ים עדין, מלון, אפרסק, פומלית, תפוז מסוכר ופירות יער.

באתר אקרמן ובחנויות יין נבחרות.

שאטו מינוטי 281, 320 ש"ח. צילום: יח"צ
שאטו מינוטי 281. צילום: יח”צ



לה שאפל רוזה של יקב שאטו לה גורדון הצרפתי הוא יין יבש, פירותי ורענן שמשלב בין שלושה זני ענבים: סנסו, גרנאש נואר וסירה.

טעמו רענן עם מתיקות עדינה של פירות טריים והוא ישתלב מצוין לצד מנות דגים וקינוחים.

בסניפי טיב טעם, בחנויות מקצועיות ובמסעדות וברים נבחרים.

לה שאפל רוזה. 209 ש"ח. צילום: יח"צ
לה שאפל רוזה. צילום: יח”צ
שיתוף
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא