מסורת של 178 שנים: מי המציא את מנת ה"אגס בנדיקט" ועל שם מי היא קרויה?

כמה מהמנות הקלאסיות והמפורסמות ביותר בעולם, הומצאו לראשונה במהלך המאה ה-19 במסעדת Delmonico's הניו יורקית, הממוקמת בדאונטאון מנהטן. כולן מופיעות בגרסה זו או אחרת עד היום בתפריט של המוסד הקולינרי בן 178 השנים. "אנחנו תמיד מנסים להביא את המנות האלה אל המאה הבאה, כך שאנשים ירצו להמשיך לאכול אותם", אומר שף המסעדה, בילי אוליבה.

בעבר היה נהוג לקרוא למנות על שם לקוחות קבועים שעבורם הן הומצאו, מסביר אוליבה. כך קיבלה את שמה אחת המנות המפורסמות בעולם – "אגס בנדיקט". אדון וגברת בנדיקטוס היו מגיעים מדי שבת למסעדה וכשהחלו להשתעמם מהמנות הרגילות ביקשו מהבעלים שיהגה מנה חדשה, וכך הומצאו הביצים בנוסח בנדיקט – בייקון מעושן עם ביצים עלומות ורוטב הולנדז, שמונחים על גבי מאפין.

"הצורה שאנשים אוכלים כיום השתנתה כל כך. אנשים מודעים יותר לגבי איך הם אוכלים והם רוצים לדעת מה הם אוכלים ומהיכן זה הגיע. בעבר לא היתה להם כל כך בחירה וכל המידע הזה לא היה קיים", אומר אוליבה.

"תעשיית המזון משתנה כל הזמן, הכלכלה משתנה, הבורסה משתנה – הכל משתנה. העסק שלנו נותר די קונסיסטנטי, אז אנחנו מקווים שהוא יישאר כך לעוד מאה שנה".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן