מצה, גוואקמולי ורוטב צ'יפוטלה: חמישה שפים אמריקאים מובילים מתכננים את ארוחת הסדר שלהם

כבר בגן למדנו כולנו כיצד לפני אלפי שנים, כשבני ישראל נאלצו לצאת ממצרים במהירות ובנחישות, לא היה בידיהם הזמן הדרוש בכדי להתפיח את הבצק. ומאז ועד היום, במשך 8 ימי הפסח, יהודים רבים ברחבי העולם מקפידים לשמור על המסורת – ולהימנע מאכילת קמח באופן מוחלט – בלי לחם, בלי פסטה, ובלי קמח בעוגות.

בישול ארוחה שלמה מבלי לעשות כל שימוש בקמח מהווה אתגר בפני משפחות רבות כל סדר מחדש. אך מה באשר לשפים המנהלים מסעדות מעבר לים, אשר רבים מלקוחותיהן הם יהודים? עבור שפים רבים מדובר בכאב ראש לא קטן אשר דורש מהם מחשבה יצירתית, שבירת כללים ושימוש בחומרים בהם לא השתמשו מעולם.

בימים בהם מכל מכשיר טלוויזיה מוקרן תוכנית ריאליטי-בישול אחרת, הרכבת מנות שונות ומגוונות מבלי לעשות כל שימוש בקמח נשמעת כמו משימה מאתגרת אשר נלקחה היישר מאחד הפרקים האחרונים. כתב פורבס יצא לבדוק: מה יציעו השפים השונים בארוחות הסדר, איזו מסעדה מקיימת ארוחת סדר חגיגית כבר 28 שנים, ואיפה יוגש מרק עם קניידעלך ופלפלוני חלפיניו?

 

צילומים: יח"צ / אתרי המסעדות

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן