חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

מתוק לה: מתכון הריבה בן 200 השנים שהפך את סוכנת הביטוח הגרושה למיליונרית

השנה – 1975, שרה-בת' לוין היתה סוכנת ביטוח בת 32 ששנאה את עבודתה אבל לא העזה לעזוב, משום שהיתה גרושה ואם לשתי בנות. היום היא בת 70, שווה 40 מיליון דולר ואין לה שום כוונה לעצור. 11 מסעדות, מפעל ענק לייצור ריבות, 15 פרסים, ספר בישול מוצלח ואישה אחת, שעדיין עומדת ומבשלת. אולי לא רבים מכירים את השם שרה-בת' לוין, אבל המותג Sarabeth's הוא אגדה בניו יורק, וגם מחוצה לה.

בחזרה ל- 1975. שרה-בת' לוין הרגישה תחושת כישלון איומה, בעיקר לאור העובדה שאמה ושאר בני משפחתה תחזקו קריירות משגשגות. "אני אף אחת", בכתה לאמה, שלא התרגשה יותר מדי. "את מישהי, פשוט עוד לא מצאת אותה", אמרה לה, והבטיחה לה כי זה עוד יקרה. לא במקרה ממשיכה לוין לציין עד היום כי אמא שלה היא אחד הכוחות הגדולים שמניעים אותה, ועד מותה היא גם עבדה לצדה.

יום אחד הכינה לוין במטבח הביתי שלה ריבת תפוזים ואפרסקים ממתכון משפחתי עתיק בן 200 שנה, שקיבלה מדודתה רות – ידע שעובר בין נשות המשפחה. חבריה הקרובים של לוין התלהבו מהריבה ועודדו אותה לנסות ולמכור אותה לחנויות מקומיות.

לוין. הכל בזכות הריבה | צילום: מתוך אתר החברה

זה עבד. חנויות קנו ממנה עוד ועוד, ולוין החלה להכין כמויות גדולות יותר של הריבה. האמצעים היו די דלים, והיא מספרת כי בתחילת הדרך, הייתה מכינה את הריבה בסיר ענק ומשתמשת במחבט גולף כדי לערבב. הדבר השני שקרה בתהליך הזה היה המפגש עם ביל לוין, קבלן שעבד על בניית בית קפה במנהטן והפך בהמשך הדרך לשותף עסקי ולבן זוגה.

ב-1981 פתחו השניים מקום קטן, כדי למכור בו את מרכולתה של שרה-בת' לוין. לאט לאט הוסיפו כיסאות ושולחנות והתחילו להגיש ארוחות בוקר וצהריים. שנתיים מאוחר יותר נפתחה המסעדה הראשונה והמותג Sarabeth's יצא לדרך. היום מפעל הריבות שלהם, המשתרע על פני כמעט 1,400 מטר מרובע בברונקס, מייצר כמיליון ריבות בשנה. אם דודה רות' עוד בחיים – היא בוודאי גאה.

בעוד ביל לוין אחראי על ניהול המפעל בברונקס ועל הייצוא, שרה-בת' לוין אינה שוקדת על שמריה, וממשיכה לעבוד כאילו שאינה מנהלת אימפריה. היא עובדת על מתכונים לספר בישול חדש, עובדת עם השפים במטבח ולא מפסיקה לחדש את מגוון המוצרים שלה.

הריבות של לוין. מתכון של 200 שנה | צילום: יוטיוב

שרה-בת' לוין גם מקפידה להישאר מחוברת למה שקורה בכל 5 המסעדות שלה, המגישות אוכל מגוון – חלקן על טהרת הקפה, המאפים והריבות, וחלקן מסעדות המגישות ארוחות מלאות, בשר ומאכלי ים. לוין עובדת עם השפים על התפריטים ואף מקפידה לאכול בהן באופן קבוע. "את צריכה לבדוק כל חלק בעסק שלך ועקביות היא המפתח", אומרת לוין. 

אבל הקשר של שרה-בת' לוין ללקוחות הוא לא רק מטעמים עסקיים. מבחינתה, זה לב העניין, הדבר שהיא הכי נהנית ממנו, והסיבה העיקרית לכך שהיא עדיין עובדת. מבחינתה, הצלחה היא לעשות את הדבר שאוהבים. "אני מצפה לכל יום חדש", היא אומרת. "להיות מסוגלת ליצור משהו חדש ומיוחד, להניח אותו על הדלפק ולראות את הפנים של הלקוחות מוארים… נתתי להם את העונג הרגעי הזה". כשיגיע הרגע שלי לעזוב את גופי, אני בטח אעמוד כאן, במאפיה, ואפול כשאני עושה את מה שאני אוהבת".

לכתבה באון לייף
עוד באון לייף:
הנערה שהולכת לשנות את העולם
האשה מספר 1 בארה"ב

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן