Forbes Israel Logo

עוד נשמע עליהן: מיהן הנשים החזקות של השנה הבאה

השיוויון המגדרי עדיין לא כאן, על זה אין לנו שום כוונה להתווכח, אך הקביעה הזו עדיין לא מבטלת את העובדה ששמחוץ לדירוג 50 הנשים החזקות נותרו נשים ראויות ופעילות. הנה לפניכם אלו שאחרי התלבטויות רבות נשארו בחוץ וההערכה היא שזו תהיה השנה שלהם:

1. מירב מיכאלי – חברת כנסת מטעם העבודה. חברת הכנסת החדשה תידרש השנה לעשייה רבה במסגרת הפרלמנטרית החדשה שלה. בתור מי שהקפידה לעמוד על שלה לאורך השנים, אנו תולים בה תקוות רבות.

2. רות קלדרון וקארין אלהרר – חברות כנסת מטעם יש עתיד. נאום הבכורה של קלדרון הפך לטקסט הוויראלי האופטימי ביותר ברשתות החברתיות. הציפיות מקלדרון ואלהרר הן שימשיכו את העשייה הברוכה שלהן, בין אם בתחום החינוך, ההשכלה, הזכויות המשפטיות וקידום אוכלוסיות מוחלשות, מתוך הכנסת.

לדירוג המלא – 50 הנשים החזקות ביותר בישראל 2013

3. ציפי חוטובלי – חברת כנסת מטעם הליכוד. יושבת ראש הוועדה לקידום מעמד האישה ופוליטיקאית שהולכת ומשתפשפת מכנסת לכנסת. בחודשים האחרונים היא הראתה לנו שהיא יודעת לעשות, ולא רק לדבר, והשנה יש לה הזדמנות להעלות את התרומה שלה לרמה אחרת.

ציפי חוטובלי | צילום: מרק ישראל סלם

4. עדי אלטשולר – נשיאה מייסדת, "כנפיים של קרמבו". היזמית הצעירה שהקימה תנועת נוער לילדים עם צרכים מיוחדים ממשיכה לנסות להשיג הכרה בתנועה שלה. הנחישות המרשימה של אלטשולר מעוררת השראה, והציפיות סביבה וממנה גוברות – האם תצליח להגדיל את מעגלי ההשפעה של "כנפיים של קרמבו"? האם תפרוש את הכנפיים המרשימות שלה ותקדם תחומים אחרים?

5. ענת גבריאל – מנכ"ל יוניליוור ישראל. בתחילת השנה מונתה גבריאל לתפקיד, אחרי שקודמה נשלח לאירופה אחרי שנתיים בלבד. השנה היא תידרש להוכיח שהיא יכולה להתמודד עם אחת הקמעונאיות הגדולות בישראל בתקופת הפוסט-מחאה, ולהוביל אותה לצמיחה כלכלית שלא תפגע בתדמית החברתית של יוניליוור.
6. אנאבל זמיר – מובילת מאבק הקופים בישראל. זמיר הציבה לעצמה כמטרה להיות השופר של מאות ואלפי הקופים שנמכרים בישראל ובעולם לטובת ניסויים, ובעיקר נגד קיומה של חוות מזור.
 
7. בלייניש זבדיה – שגרירת ישראל באתיופיה. ילידת אתיופיה הראשונה במערך השגרירים של ישראל. זבדיה, שמונתה לתפקיד בשנה שעברה, מייצגת את היכולת של העולים מאתיופיה להשתלב בעשייה הציבורית בישראל – ואף להוביל אותה.
 
8. רונית סצ'ו-פיאנרו – פרופסור לפרמקולוגיה ופיזיולוגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. עומדת בראש קבוצת חוקרים רב-תחומית למלחמה בסרטן, מתקדמת לכיוון הניסויים בבני אדם, ואולי תירשם בהיסטוריה כאישה שמצאה תרופה לסרטן.

9. ג'ואנה לנדאו – מייסדת "קינטיס". היוזמה החברתית של לנדאו נועדה לשנות את האופן שבו נתפסת ישראל בעולם, אם באמצעות הרחבת הפריזמה (אנחנו גם עושים מוזיקה! ואופנה! ומחפשים תרופות לסרטן!) ואם באמצעות הבאה אקטיבית של בלוגרים מרחבי העולם לביקור בארץ הקודש.


ג'ואנה לנדאו | צילום: קינטיס

10. קארן טל – מנכ"לית "תובנות בחינוך". המנהלת המיתולוגית של בית הספר רוגוזין בת"א, שהוביל את שילוב ילדי העובדים הזרים במערכת החינוך הישראלית. טל הקימה ומובילה עמותה להנחלת המורשת החינוכית שלה. "תובנות בחינוך" נותנת כלים למנהלים במטרה להפוך את בתי הספר למקומות של השראה, יזמות והתפתחות, בעיקר בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל. העשייה המרשימה שלה עשויה לענות על אחד האתגרים הגדולים בארצנו: להפוך את מערכת החינוך הישראלית לבונה ומפתחת.

11. אירינה נבזלין-קוגן – יו"ר בית התפוצות. ציפיות גבוהות ממי שלוקחת חלק פעיל בתהליך חידושו הנוכחי של מוזיאון העם היהודי ומכהנת גם כמנכ"לית קבוצת נבזלין וכיו"ר שותפה ומייסדת במרכז הישראלי לילדות טובה יותר, המקדמת את רווחתם של ילדים בישראל.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן