צ'טבוט מבוסס בינה מלאכותית | צילום: Shutterstock
צ'טבוט מבוסס בינה מלאכותית | צילום: Shutterstock

אצלכם בכיס: ChatGPT משיקה אפליקציה ראשונה למכשירי האייפון

הפופולריות של הצ'אטבוט מבוסס הבינה המלאכותית ממשיכה לצבור תאוצה, וחברת OpenAI הודיעה על השקת אפליקציה לנייד • בתחילה היא תהיה זמינה בארה"ב בלבד – אך תגיע בקרוב למדינות נוספות

OpenAI הודיעה לאחרונה כי מודל השפה הפופולרי שלה, ChatGPT, יהיה זמין להורדה במכשירי האייפון – מהלך שהחברה מקווה כי יגדיל משמעותית את הגישה לצ'אט הבינה המלאכותית, למרות החששות הגוברים לגבי ההתרחבות המהירה של טכנולוגית ה-AI.

כמה עובדות שכדאי לדעת:

  • השקת האפליקציה תתחיל בארה"ב לפני שהיא תתרחב למדינות אחרות בשבועות הקרובים, לפי OpenAI.
  • לפי מעבדת המחקר, גרסת האנדרואיד של ChatGPT תגיע בקרוב, אך לא היא שיתפה תאריך או טווח זמן מדויק להשקה.

  • האפליקציה תהיה חינמית ותסנכרן את ההיסטוריה בין מכשירי המשתמשים – מה שיאפשר העברת נתוני חיפוש באינטרנט בין מכשירי האייפון למחשבים נייחים.

  • בחנות האפליקציות של אפל היו בעבר שפע של אפליקציות "ChatGPT" מתחזות, חיקויים ושיבוטים שהונו משתמשים.

הצ'אט יהיה זמין להורדה במכשירי האייפון למרות החששות הגוברים לגבי ההתרחבות המהירה של הטכנולוגיה | צילום: Shutterstock

ChatGPT הוא צ'אטבוט מבוסס בינה מלאכותית שפותח על ידי חברת OpenAI, בנוי על מודלי השפה הגדולים של החברה, ואומן תוך שימוש בשיטות של למידה מונחית ולמידת חיזוק יחדיו. הצ'אט קיים בשוק שכבר רווי בכלים מתחרים של חברות כמו גוגל, מיקרוסופט ואמזון.

Bing AI של מיקרוסופט היה זמין בחנות האפליקציות לפני השקת גרסת ה-iOS של ChatGPT – כאשר הגרסה המוקדמת ביותר הגיעה באוקטובר 2022.

מרוץ הצ'אט בוטים זכה לתשומת לב משמעותית מהציבור ולדאגה מצד מחוקקים בסנאט האמריקני, שקיימו לאחרונה שימוע בנושא בינה מלאכותית שהציג מנכ"ל OpenAI, סם אלטמן.

בדיון של כמעט שלוש שעות על הסכנות והמסלולים הרגולטוריים הפוטנציאליים של בינה מלאכותית, אלטמן הציג את הקמתה של סוכנות פדרלית חדשה בעלת הסמכות להנפיק ולבטל רישיונות לטכנולוגיית בינה מלאכותית.

מחקר של UBS מפברואר מצא ש-ChatGPT הוא היישום שצומח הכי מהר אי פעם. "ב-20 השנים האחרונות איננו יכולים להיזכר בתנופה מהירה יותר של אפליקציות האינטרנט לצרכן", ציין אנליסט של UBS. הם צופים כי שוק הבינה המלאכותית יהיה שווה כ-90 מיליארד דולר עד 2025.

בתי ספר במחוזות רבים ברחבי ארצות הברית אסרו על שימוש ב-ChatGPT בשל חששות שהוא עלול לקדם רמאות במטלות ושיעורי הבית, אבל בתי הספר הציבוריים של ניו יורק – מחוז בתי הספר הגדול במדינה – ביטלו את האיסור לאחרונה.

קנצלר בתי הספר הציבוריים בעיר ניו יורק, דיוויד בנקס, אמר על שינוי המדיניות: "למרות שהזהירות הראשונית הייתה מוצדקת, היא התפתחה כעת לחקירה ובחינה מדוקדקת של הכוחות והסיכונים של הטכנולוגיה החדשה הזו".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן