גאווה ישראלית: פורבס העולמית פרסמה היום את הדירוג השנתי השישי ברציפות של חברות הענן המובילות בעולם, המכונה Cloud 100, בו מככבות 10 חברות ישראליות מובילות בתחום.
השנה הופק הדירוג בשיתוף פעולה עם חברת Salesforce וכן 34 מנכ"לים מובילים שמובילים חברות ענן בעצמם, שהשתתפו בוועדת השיפוט של הדירוג. החברות ברשימה הן מכל רחבי העולם, והן נמדדו על פי קצב הצמיחה שלהם בשנים האחרונות, היקף המכירות, הערכת השווי שלהן והמוניטין התקשורתי שלהן.
השנה הדירוג שם דגש רב על הנפקות. 17 חברות ברשימה הונפקו בשנת 2020, ו-29 חברות חדשות וצעירות הצטרפו אליו בפעם הראשונה. בשלישייה הפותחת נמצאת חברת Stripe המיועדת לניהול מערכות תשלום, ואחריה פלטופורמת הבינה המלאכותית של Databricks ותוכנת העיצוב המקוונת של Canva.
נציגות ישראלית
GONG.IO: במקום ה-28
חברת הבינה המלאכותית גונג, שנוסדה על ידי עמית בן דוב יצרה פתרון בינה מלאכותית המיועד למערכות ניהול של לקוחות עבור אנשי מכירות. החברה השלימה השנה סבב גיוס של 250 מיליון דולר בשווי של 7.2 מיליארד דולר. בסבב האחרון השתתפו משקיעים קיימים וחדשים, לרבות Salesforce Ventures, Sequoia, Thrive Capital ו-Tiger Capital.
מנכ"ל ומייסד החברה העניק ראיון לפורבס בו אמר כי: “גונג עושה למערכות ניהול הלקוחות מה שמובילאיי עשתה לתעשיית המכוניות. הציפיות שלנו הן להגיע לשווי של עשרות מיליארדים בעתיד, למרות שאני לא חסיד של הערכות שווי”.
Forter: מקום 48
הסטארט-אפ הישראלי פורטר פיתח מערכת למניעת הונאות מקוונות והגנה של אתרי סחר מקוונים מבלי תרמיות דיגיטליות. החברה הוקמה על ידי מיכאל רייטבלט, לירון דמרי ואלון שמש.
מוקדם יותר השנה הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בסך 300 מיליון דולר לפי שווי של 3 מיליארד דולר, בהובלת Tiger Global Management. בסבב השתתפו בין היתר קרנות Third Point Ventures ו-Adage Capital Management, לצד משקיעים נוכחיים כמו Sequoia Capital, March Capital ועוד.
בראיון שהעניק מנכ"ל החברה מיכאל רייטבליט לפורבס בתחילת השנה, סיפר כי תקופת הקורונה סייעה דווקא לצמיחת החברה: "אני מרגיש קצת רע להגיד את זה, אבל היה מעניין לראות את היצירתיות של הרמאים בתקופת הקורונה" .
Yotpo: מקום 51
חברת יוטפו, יצרנית פלטפורמת סחר מקוונת, נוסדה על ידי עומרי כהן ותומר גרין ויצרה פתרון המאפשר יצירת ביקורות רוכשים ותכנים ויזואליים.
החברה השלימה השנה סבב גיוס של ב-200 מיליון דולר לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר. סבב הגיוס האחרון הובל על ידי אדם פישר, Bessemer, קרן כלל טק ועוד. לחברה מעל ל-500 עובדים במשרדים ברחבי העולם לרבות בתל אביב, יקענם, ניו יורק, לונדון וסופיה.
Cloudinary: מקום 70
חברת Cloudinary הישראלית ייצרה שנוסדה על ידי נדב סופרמן וטל לב-עמי ייצרה תוכנה שמסייעת למנהלי מערכות מידע של למעלה מ-7,500 לקוחות לנהל את התוכן השיווקי המקוון שלהם, לרבות סרטונים, לוגואים ותמונות, ובין לקוחותיה נמנים כמו שמות מוכרים כמו נייקי, פלוטון ונימן מרקוס. זוהי הפעם הרביעית ברציפות שהחברה מדורגת בדירוג ה-Cloud 100 של פורבס.
בראיון שהעניק השנה מנכ"ל החברה איתי לחן לפורבס, אמר: "היינו ברי מזל מספיק בשלב מוקדם כדי לגדול ממש מהר. הרווחנו כסף מהלקוחות שלנו, וזה היה די והותר בכדי לעמוד ביעדי השנה הבאה שלנו, שהיו גבוהים להפליא”.
Rapyd: מקום 75
חברת הפינטק הישראלית Rapyd עלתה לאחרונה לכותרות לאחר שהשלימה סבב גיוס לפי שווי של 10 מיליארד דולר, מה שהפך אותה לסטארט-אפ בעל השווי הגבוה בישראל. החברה הוקמה בשנת 2015 על ידי אריק שטילמן, ארקדי קרמפן ועומר פריאל, והיא מעסיקה כ-550 עובדים נכון להיום.
המוצר של ראפיד הוא פלטפורמה המאפשרת העברת כספים בין מדינות באופן אלקטרוני דרך העברות בנקאיות, ארנקים דיגיטליים ואמצעי תשלום נוספים.
TripActions: מקום 79
החברה האמריקאית הוקמה על שני מייסדים ישראלים, אריאל כהן ואילן טוויג, שנכנסו השנה לראשונה במקום ה-67 לרשימת 100 עשירי ישראל של פורבס, עם שווי של 1.2 מיליארד דולר.
כמו כן, החברה השלימה השנה סבב גיוס של 155 מיליון דולר לפי שווי של 5 מיליארד דולר, בהובלת קרן אנדריסן הורוביץ שכבר השקיעה בעבר בחרה. בגיוס הנוכחי השתתפו משקיעים חדשים לרבות קרן Addition Ventures, זאב ונצ'רס של אורן זאב ועוד.
החברה פיתחה פלטפורמה טכנולוגית לתכנון וביצוע של נסיעות עסקיות והיא נועדה להחליף את השימוש של ארגונים בסוכני נסיעות פנימיים או חיצוניים במטרה לחסוך עלויות.
Riskified: מקום 81
הסטארט-אפ הישראלי ריסקיפייד שהוקם על ידי עידו גל ואסף פלדמן מתמחה במניעת הונאות באתרי מסחר מקוון הפך ליוניקורן בשנת 2019 וכבר הופיע בעבר בדירוג Cloud 100.
החברה השלימה החודש את תהליך ההנפקה שלה, שהיה בהובלת גולדמן סאקס, ג'יי.פי מורגן וקרדיט סוויס, והתחילה להיסחר בבורסה בניו יורק לפי שווי של 3.3 מיליארד דולר. במסגרת ההנפקה, החברה גייסה 368 מיליון דולר.
בראיון שהעניקו המייסדים לפורבס בשנת 2019, אמר גל: "יש לנו משאבים שאין לאף אחד אחר. אנחנו רואים רכישות רבות (מחברות רבות) ויכולים להשליך מלקוח ללקוח ויש לנו גם יכולות AI שעוזרות לנו להבין האם מדובר באמת במישהו שהשתלט על מחשב ומנסה לטשטש את הזהות שלו או על לקוח אמיתי”.
Sisense: מקום 82
חברת סייסנס הישראלית שנוסדה על ידי אביעד הראל, גיא בויאנג'ו, עדי עזריה, אלדד פרקש ואלעד ישראלי, מתמחה בניתוח עסקי מורכב והפקת תובנות בצורה מהירה על ידי פלטפורמת בינה עסקית לניתוח של מידע ארגוני.
החברה הפכה ליוניקורן בשנה שעבר לאחר גיוס של 100 מיליון דולר לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר, בהובלת קרן אינסייט. הגיוס האחרון של סייסנס כלל גם משקיעים חדשים וגם משקיעים קיימים, ובכלל זה את לן בלווטניק – באמצעות כלל טק ואקסס קפיטל.
בראיון שהעניק מנכ"ל החברה אמיר אורעד לפורבס, אמר: “כל הרעיון הוא לקחת מידע, שעד היום היה מסוגל רק מהנדס טילים להבין, ולהפוך אותו למספיק פשוט כך שרופאים, אחיות, נהגים, מורים, אנשי מכירות, מנהלי קווי אספקה – כל מי שאפשר לדמיין – יוכל להשתמש בו ביומיום. הם לא צריכים להבין במחשבים, בסטטיסטיקה, בבינה מלאכותית, ובבסיסי נתונים – כל הקללות האלה לא מעניינות אותם. הם רוצים תובנה".
Papaya Global: מקום 98
הסטארט-אפ שהוקם על ידי ראובן דרונגר, עופר הרמן והיזמית עינת גז, בוגרת רשימת 50 הנשים המשפיעות של פורבס ישראל, פיתח פלטפורמה גלובלית לניהול כוח אדם ושכר. המערכת מאפשרת לחברות לנהל עובדים שמועסקים בתצורות שונות, כמו עובדי חברות מסביב לעולם, דרך עובדי חברות צד שלישי ועד עצמאים שמספקים שירותים לחברה.
החברה הודיעה השנה על סבב גיוס שלישי של 100 מיליון דולר לפי שווי של מיליארד דולר. את הגיוס הובילה קרן ההון סיכון האמריקאית Capital Partners GreenOaks.
Axonius: מקום 100
חברת אבטחת המידע הישראלית אקסוניוס פיתחה פלטפורמה לניהול נכסי סייבר המאפשרת לצוותי IT לאבטח את כלל מכשירי הארגון. החברה עובדת עם ארגונים גדולים לרבות עיתון הניו יורק טיימס ו-Schrier Electric. השנה השלימה החברה סבב גיוס של מעל ל-100 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר.
שלושת מייסדי החברה הם אבידור ברטוב, דין זיסמן ועופרי שור, ששירתו ב-8200 והיו אחראים לאיסוף מודיעין ופיענוח. זיסמן וברטוב שניהם בוגרי רשימת Under30 של פורבס ישראל.
עם כניסתו לדירוג סיפר ברטוב על החברה: "החיים של צוותי אבטחה בארגון כל כך קשים היום, כשכל המידע של ההתקנים שלהם פזור במגוון מערכות שונות. אנחנו עוזרים לצוותים כאלו לראות הכל במקום אחד. זה כמו לגלוש בדפדפן בלשונית אחת במקום ב-70".