Forbes Israel Logo
האם אנחנו עומדים בפני מחסור פסטה בחורף הקרוב? | צילום: Shutterstock
האם אנחנו עומדים בפני מחסור פסטה בחורף הקרוב? | צילום: Shutterstock

בשורה קשה לאוהבי הפסטה: צפי למחסור במוצרים בחורף הקרוב

על פי דיווחים זרים, עליה מטאורית במחירי קמח הדורום וכן קשיים מדיניים באיטליה צפויים להוביל למחסור אדיר במאכל האהוב: "השוק בסחרור. אי אפשר לדעת מתי המצב ייפתר וכיצד זה ישפיע על הצרכנים"

על פי דיווחים בכלי התקשורת בחו"ל, ייתכן שבחורף הקרוב תצטרכו לאגור פסטה בכמויות גדולות לקראת מחסור קשה שעתיד להכות במשק. דוח שפורסם בתחילת החודש מטעם החברה המוכרת ברילה מעיד על מחסור בסוגים מסוימים של פסטה בעקבות דפוסי קנייה משתנים שהתעצבו במהלך שנת הקורונה.

יצרנית פסטה גדולה אחרת De Cecco הודיעה גם היא על גמר המלאי של סוגים מסוימים של פסטה לצד הודעה נוספת כי אין בכוונתה לחדש את הייצור בשלב זה בשל קשיים תקציביים וכן האינפלציה העולה באיטליה, גורם המשפיע על מרבית מפעלי הפסטה בארץ המגף.

מעבר למשבר המקומי שמשפיע בעיקר על איטליה, מומחים מזהירים מפני מחסור בקמח מסוג דורום שהכרחי לייצור המאכל האהוב. הקמח הספציפי הזה מתאים במיוחד לפסטה בשל כמות הגלוטן והחלבון הרבה שבו, המסייעים בקבלת המרקם הרצוי בסוגי הפסטה השונים. "יש לנו כמות מאד קטנה של קמח דורום יחסית לביקוש הגבוה למוצרים. כרגע יש לנו בערך 12 טון של קמח דורום. אנחנו מחכים לחידוש מלאי עד סוף חודש אוקטובר, אבל אנחנו נתקלים בקשיים מול הספקים השונים", מסביר גיליס רייכדארט, בעלים של חברת הפסטה Usine שבדרום צרפת.

הסיבה למשבר בתעשיית הפסטה: מחסור בקמח דורום | צילום: Shutterstock
הסיבה למשבר בתעשיית הפסטה: מחסור בקמח דורום ועלייה במחירים | צילום: Shutterstock

כאמור, משבר דומה מתרחש במדינות נוספות ברחבי העולם, לרבות קנדה, ארה"ב ומדינות נוספות באירופה. "זו סיטואציה מתסכלת והדבר המתסכל יותר היא שלהערכתי המצב רק יילך ותחריף. השוק הזה יוצא לחלוטין מכלל שליטה. אנשים התרגלו לבשל יותר אוכל ביתי בתקופת הקורונה ומה קל יותר לבישול מאשר פסטה? המצב הזה יצר ביקוש אדיר למוצר שבין כה נהנה מביקוש מאד גבוה בימים שגרתיים. אין לדעת איך המצב הזה יפתר", מעריך ג'ייסון בול, בעל חברת ייבוא לחומרי גלם באנגליה.

החברות הגדולות דאגו להרגיע את הצרכנים כי מחסור בסוגים מסוימים של פסטה לא יפגע בפעילות השוטפת של החברות. כך למשל חברת ברילה ציינה כי מדובר במחסור זמני בלבד שיטופל בחודשים הקרובים וכי אין סיבה ממשית לדאגה ממשית בקרב הצרכנים.

עם זאת, העלייה במחירו של קמח הדורום שנאמדת בכ-90%, ממשיכה להדאיג את המומחים בתעשיית המזון. גם ההתחממות הגלובלית והתנאים הקשים עבור החקלאים כתוצאה מכך מייצרים קשיים נוספים ומצמצמים את התקווה לשיפור בהיקף התבואה בעתיד.

"אין ספק שהשוק נמצא בסחרור והייתה עלייה מטאורית של כ-90% במחירי הקמח. זה העלה גם את הביקוש בקרב היבואנים ויצר סוג של בהלה שאת התוצאות שלה אנחנו מרגישים היטב עכשיו", הוסיף בול.

"ככל הנראה, למרות הנסיונות של החברות השונות להרגיע את הלקוחות, יהיה מחסור מסוים במוצרי פסטה שיהיה מורגש במיוחד בחודשי הסתיו והחורף הקרובים. לצד המחסור הזה אנחנו נראה עליית מחירים משמעותית במיוחד שתשפיע באופן ישיר עלינו כצרכנים", מסכם בול.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן