Forbes Israel Logo
אפליקציות | צילום: Shutterstock
אפליקציות שמשנות את העולם | צילום: Shutterstock

מהתמודדות עם מצבי חירום לסיוע לעיוורים: אלו האפליקציות שמשנות את העולם

החיים עמוסים בפתרונות טכנולוגיים, חלקם מצליחים לחולל שינוי מהותי במציאות. מעזרה בהתמודדות עם אבדן ומות הקרובים לניסיון להפוך את המרחב הציבורי לבטוח יותר - אלו הפלטפורמות הדיגיטליות שמשפרות את איכות חיינו

Contributors

כשם שבעבר הילקוט שלנו היה עמוס במחברות, ספרים, עטים ועפרונות כך החיים שלנו עמוסים היום בפתרונות טכנולוגים, שירותים, רשתות חברתיות ואפליקציות. רובן רוצות למכור לנו משהו, מוצר מסחרי, קורקינט, הסעה מכיוון אחד לכיוון אחר, הזמנות אוכל ועוד מגוון בלתי נגמר של אופציות לבזבז. למעשה, אדם ממוצע מחזיק בכ-80 אפליקציות בכל רגע נתון, כאשר רק 9 מהן פעילות ביום באופן ממוצע.

לצד כל אלו, מצאתי שבשנים האחרונות יש כמה שירותים שהצליחו להתעלות על אחרות, אפליקציות משנות חיים שיש להן אימפקט בלתי נתפס על חיי היום יום. איגדתי כמה דוגמאות לשירותים כאלו.

אפליקציות | צילום: Shutterstock
האדם הממוצע ישתמש ב-9 אפליקציות מתוך כ-80 שהתקין במכשיר שלו | צילום: Shutterstock

Empathy – אפליקציה המנסה לסייע לאמריקאים להתמודד עם הביורוקרטיה המפרכת שנדרשת לאחר המוות של קרוביהם. בכל שנה מעל 3 מיליון אמריקאים מתים ומותירים אחריהם משפחות כואבות – לא רק מהאבדן והכאב הרגשי, אלא גם מהסיוט הלוגיסטי והפיננסי שמתלווה אליו.

התוכנה מפשטת ומייעלת את הביורוקרטיה של סוף החיים, מצמצמת משימות סיזיפיות ואף ממכנת תהליכים שקשורים בניהול העיזבון. צעדים פשוטים מסייעים למשפחות לבצע משימות, לקבל החלטות מושכלות ולהימנע משגיאות נפוצות. החוויה באפליקציה מותאמת אישית לכל משתמש, כדי לא להציף משפחות במידע. בנוסף, תמיכה אנושית מספקת השלמה לשירות ויוצרת מוצר היברידי לסיוע למשפחות להתמודד עם כל הסידורים לצד האבדן.

התמודדות עם מוות ואובדן | צילום: Shutterstock
האפליקצית שתסייע להתמודדות עם מוות ואבדן של קרובים | צילום: Shutterstock

SafeUp – אפליקציה המיועדת לנשים שמפחדות ללכת לבד ברחוב או חוות מצוקה כלשהי כאשר הן חוזרות לבד. האפליקציה מחברת בין מי שהולכות לבד לבין מתנדבות שחברות באפליקציה ומעניקות מענה באמצעות שיחת ליווי טלפונית, שיחת וידאו במקרה של סכנה מידית (קריאת 'שמרו עליי עכשיו') ושיתוף מקום בזמן אמת. האפליקציה נוצרה על ידי בוגרת רשימת Forbes 30Under30, נטע שרייבר גמליאל.


Ehtesab – אפליקציה שמעניקה למשתמשי אייפון ואנדרואיד עדכונים בזמן אמת על מקרי חירום בעיר קאבול שבאפגניסטאן המונה כ-4.5 מיליון תושבים שסובלים מהטליבאן. האפליקציה נקראת Ehtesab (אתסאב) שמתורגם ל"אחריות", הושקה לראשונה במרץ 2020, אך זכתה לרלוונטיות מוגברת במהלך הגעת הטליבאן. האפליקציה מעדכנת באמצעות רשתות חברתיות עם דיווחים שהגיעו על ידי משתמשים ששולחים על מקרי אלימות ומקרי חירום, ההודעות נשלחות למשתמשים בקרבת מקום.

קאבול בימים שלפני השתלטות הטאליבן | צילום: shutterstock
קאבול בימים שלפני השתלטות הטאליבן | צילום: Shutterstock

STOPit – האפליקציה נותנת מענה לכך שילדים לא מביעים את עצמם יותר, כי הם מפחדים שהם 'ייענשו על כך' ברשתות החברתיות. הבריונות ברשתות החברתיות קלה ונפוצה יותר והיא מאתגרת למיגור. האפליקציה מאפשרת למשתמשיה הילדים לצלם צילומי מסך של מעשי הבריונות ולשלוח באופן אנונימי את הראיות למבוגר אחראי (לעתים מטעם בית הספר) שפרטיו נמצאים במערכת.

בריונות ברשת | צילום: Shutterstock
האפליקציה שתנסה להפסיק את תופעת בריונות הרשת | צילום: Shutterstock

Be My Eyes – שירות המחבר בין עיוורים ולקויי ראייה לבין מתנדבים, שבאמצעות שיחת וידאו לייב מסייעים למשתמשי האפליקציה בכל עזרה שהם נזקקים לה, החל מהתמצאות במרחב, סיוע בקריאה ועוד. האפליקציה משנת חיים בעיניי משום שהיא מנגישה את המרחב הציבורי ללקויי ראייה ומגבירה אצלם את העצמאות והיכולת להתמודד עם קשיים ולפרוץ מחסומים קיימים.

אדם עיוור | צילום: Shutterstock
האפליקציה שתסייע לכם להפוך לעיניים עבור עיוורים | צילום: Shutterstock

רגב גור הוא בוגר רשימת Forbes 30Under30, ומכהן כמנכ"ל והבעלים של חברת השיווק והפיתוח העסקי נרטיב בניו יורק, פירמה העוסקת במשפיעני רשת בארצות הברית ומנהלת קמפיינים ברחבי העולם.

ה-Contributors של פורבס ישראל הם כותבים עצמאיים שנבחרו על ידי מערכת פורבס, מומחים בתחומם, המספקים פרשנות וסקירת תופעות עכשוויות בתחום התמחותם. התוכן הוא מטעמם ובאחריותם והוא אינו תוכן ממומן.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.