שעות ספורות לאחר שרוסיה פלשה לאוקראינה ב-24 בפברואר, הנשיא ולדימיר פוטין זימן לקרמלין 37 מהמנהיגים העסקיים הבכירים במדינה, בנוסף ל-12 מיליארדרים נוספים. שניים מהם, מיכאיל גוטסרייב (המחזיק באזרחות ישראלית) וסוליימאן קרימוב, היו כבר תחת סנקציות של ארה"ב או האיחוד האירופי.
מאז הפגישה, חמישה מיליארדרים רוסים נוספים, שמעולם לא הוטלו עליהם סנקציות לפני כן, ספגו הגבלות כלכליות. ב-28 בפברואר, האיחוד האירופי הטיל איסורי נסיעה, הקפיא את הנכסים והבטיח להחרים את היאכטות והמטוסים הפרטיים של המיליארדרים הרוסים הבאים: אלכסיי מורדשוב, האדם השני בעושרו ברוסיה; מיכאיל פרידמן ופיוטר אוון, הבעלים המשותפים של Alfa-Bank; המשקיע אלישר אוסמנוב, שיאכטת הענק שלו הוחרמה בגרמניה ברביעי האחרון; ואיל הנדל"ן אלכסנדר פונומרנקו.
גנאדי טימצ'נקו, שכבר הוטלו עליו סנקציות על ידי ארה"ב ובריטניה, קיבל סנקציות נוספות על ידי האיחוד האירופי. ב-3 במרץ, ארה"ב ובריטניה הטילו שתיהן הקפאת נכסים ואיסור נסיעה על אוסמנוב. פורבס מנה בסך הכל 11 מיליארדרים רוסים שקיבלו סנקציות על ידי ארה"ב, האיחוד האירופי או בריטניה לפני הפלישה לאוקראינה ב-24 בפברואר. מספר זה, נכון לחמישי, גדל ל-16.
מאז 21 בפברואר, ההכרה של פוטין במחוזות הבדלניים במזרח אוקראינה – דונייצק ולוהנסק, הסלימה את המתיחות, ומדינות המערב הגבירו את הלחץ על המיליארדרים הרוסים. יום לאחר ההכרזה, בריטניה הטילה סנקציות על שלושה מיליארדרים שכבר תחת סנקציות מארה"ב – טימצ'נקו, בוריס רוטנברג ואיגור רוטנברג. ב-23 בפברואר הטיל האיחוד האירופי סנקציות על 336 חברי הפרלמנט הרוסי שהצביעו בעד ההכרה, רשימה הכוללת שני מיליארדרים, אנדריי סקוץ' וליאוניד סימנובסקי.
הרוסים העשירים ביותר בעולם היו מטרות להגבלות כלכליות נוספות ככל שהתארכה פלישת פוטין לאוקראינה. ב-28 בפברואר, הודיעה שוויץ – שבאופן מסורתי נוקטת בעמדה נייטרלית ומשמשת לעתים קרובות כגן עדן לעשירים – כי תקפיא את הנכסים של כל האוליגרכים שהוטלו עליהם סנקציות על ידי האיחוד האירופי במהלך השבוע הקודם, כולל אלו של סקוך וסימנובסקי. מונקו, יעד פופולרי נוסף עבור מיליארדרים רוסים, אימצה את הסנקציות של האיחוד האירופי שעות לאחר מכן. קנדה גם כן הפעילה סנקציות על רבים מאותם מיליארדרים.
אולג דריפסקה היה אחד המיליארדרים הרוסיים הראשונים שמשרד האוצר האמריקני הטיל עליהם סנקציות באפריל 2018 בשל האשמות שהוא הלבין כספים בשמו של פוטין. ארקדי רוטנברג הוא חבר ותיק של פוטין והיה שותפו לאימוני ג'ודו. משרד האוצר האמריקאי טען כי פוטין העניק לאחים רוטנברג מיליארדי דולרים בחוזים עם ענקית הנפט והגז Gazprom. הם ספגו סנקציות של האיחוד האירופי בשנת 2018 עקב השתתפותם בבניית גשר המקשר בין קרים ליבשת רוסיה.
ברון האלומיניום, יליד אוקראינה ויקטור וקסלברג נמצא תחת סנקציות שהוטלו על ידי ארה"ב ב-2018. בראיון לפורבס רוסיה ב-2021, הוא חשף שהוא לא יכול לגשת ליותר מ-1.5 מיליארד דולר בנכסים בחו"ל.
ידוע בתור "הבנקאי של פוטין", יורי קובלצ'וק פגש לראשונה את נשיא רוסיה כאשר פוטין היה סגן ראש עיריית סנט פטרסבורג בשנות ה-90. משרד האוצר האמריקני הטיל עליו סנקציות ב-2014 לאחר סיפוח קרים, וכך גם האיחוד האירופי. הנכסים הגדולים ביותר שלו הם אחזקותיו בחברת הביטוח SOGAZ ובנק רוסייה.