חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
תום ליבנה - מייסד ורביט. צילום: אריק סולטן
תום ליבנה - מייסד ורביט. צילום: אריק סולטן

ורביט שנבחרה לרשימת היוניקורנס הבאים של פורבס הופכת ל"חד קרן"

הסטארט-אפ המפתח מערכת תמלול מבוססת בינה מלאכותית, גייס 157 מיליון דולר על פי שווי של למעלה ממיליארד דולר: "הקורונה הגבירה באופן משמעותי את הביקושים של הטכנולוגיה של החברה"

הסטארט-אפ המבטיח שכבר הספיק לקיים: רק אתמול פורסמה בפורבס רשימת היוניקורנס הישראלים הבאים, ואחת מההבטחות כבר הספיקה להתממש. לפרויקט המיוחד נבחרו 15 חברות לאחר תהליך בחירה קפדני, והן דורגו כחברות המובילות ובעלות הסיכויים הגבוהים ביותר להפוך ל"חדי קרן" – חברות בעלת שווי של למעלה ממיליארד דולר.

פחות מחצי שנה לאחר סבב הגיוס הקודם וארבע שנים בלבד לאחר הקמתו, הודיע היום סטארט-אפ ה-AI ורביט (Verbit) על סבב גיוס נוסף של 157 מיליון דולר לפי הערכת שווי של יותר ממיליארד דולר.

ורביט, המפתחת מערכת תמלול מבוססת בינה מלאכותית לתמלול קבצי אודיו ווידאו בזמן אמת, גייסה מאז הקמתה כרבע מיליארד דולר. את סבב הגיוס האחרון, הרביעי במספר והגדול ביותר עד כה, הובילה קרן Sapphire Ventures, לצד משקיעים חדשים Third point של דן לאוב, גוף ההשקעות הישראלי מור, Lion Investment Partners ו-ICON Fund. בנוסף אליהם לקחו חלק בגיוס הנוכחי משקיעים קיימים שליוו את החברה בסבבים הקודמים הם Stripes Group ,Vertex Ventures, Vertex Growth ,HV Capital, Oryzn Capital, Viola Ventures ו-ClalTech.

The next billion dollar startups logo

לדברי החברה, סבב הגיוס הנוכחי יתרום לצמיחתה המואצת וישמש אותה כדי לעמוד ביעד גיוס של כ-200 עובדים חדשים עד לסוף השנה הנוכחית. יעד זה מהווה לדבריה אבן דרך חשובה בדרכה לכיבוש יעד נוסף וחשוב לא פחות, הנפקה הצפויה להתקיים במהלך שנת 2022.

ורביט הוקמה ב-2017 על ידי תום ליבנה, והפכה תוך שנים בודדות לאחת השחקניות המובילות בעולם בתחום התמלול והיא מעניקה כיום שירות למעלה מ-1500 לקוחות. כיום מעסיקה החברה 350 עובדים, מהם 140 עובדים בישראל, והיא מפעילה משרדים בתל אביב, ניו יורק, קליפורניה, קולורדו וקייב. במקביל נעזרת חברת התמלול הטכנולוגית בשירותי הפרילנס של כ־30 אלף מתמללים אנושיים מ־120 מדינות, במטרה לשפר את רמת דיוק לכדי 99.9% ולהגיע לתמלול במהירות גבוהה יותר משאר המתחרים הקיימים בשוק.

ליבנה, עורך דין בהתמחותו, הקים את ורביט עם אריק שלף, מהנדס מחשבים ודוקטור למתמטיקה שעמד בעבר בראש תחום זיהוי הדיבור בחטיבת ה- Wearable Computing באינטל, ועם קובי בן צבי שעבד גם הוא ביצרנית השבבים הבינלאומית כמהנדס. יחד השלושה פיתחו טכנולוגיה מורכבת שחוללה מהפכה בכל הקשור לתחום ה-  SPEECH TO TEXT.

חברת התמלול הטכנולוגית המשלבת תמלול אוטומטי מבוסס בינה מלאכותית וכן בינה אנושית, התבלטה בזירת ההיי-טק הישראלית וזכתה לאמון המשקיעים, כפי שאכן בא לידי ביטוי בסבבי הגיוס המוצלחים שהשלימה.

בסבב הגיוס הקודם שנערך בחודש נובמבר האחרון, השלימה החברה גיוס של 60 מיליון דולר לפי שווי של 300 מיליון דולר. בגיוס הנוכחי כאמור זוכה הסטארט-אפ המצליח להערכת שווי של למעלה ממיליארד דולר.

צוות Verbit. צילום: אריק סולטן
צוות Verbit. צילום: אריק סולטן

"הקורונה הגבירה את הביקוש לטכנולוגיה שלנו"

במהלך השנה האחרונה הגדילה החברה את הכנסותיה פי 6 לעומת השנה שעברה, וקצב ההכנסות החוזרות השנתיות שלה קרוב כעת ל-100 מיליון דולר. עם גיוס זה, תמשיך ורביט להתרחב לעולמות נוספים כדי לשמר את קצב הצמיחה העקבי.

האסטרטגיה של החברה מכוונת לרכישת חברות תמלול ידניות עם שולי רווח נמוכים. כעת ישנן למעלה מ-5000 חברות מסוג זה ברחבי העולם, ובסיס הלקוחות שלהן יכול לשמש את הפלטפורמה של החברה במטרה לייצר כוח עסקי משמעותי בשוק, שלפי הערכות פנימיות מגלגל כ-30 מיליארד דולר בשנה.

ב-ורביט דיווחו השנה על בוסט אדיר בהשפעת השלכותיו של וירוס הקורונה: ״משבר הקורונה העביר את הפגישות, ההרצאות והכנסים לדיגיטל״ ציינו בחברה, ״והמגמות הללו הגבירו באופן משמעותי את הביקושים לטכנולוגיה של החברה״.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן