המסחר בבורסות וול סטריט ננעל הלילה במגמה חיובית על רקע העליות בבורסות אירופה, המשך עונת הדוחות בארה"ב ונתוני מאקרו שפורסמו היום בארה"ב. מדד הנאסד"ק הגיע לשיא של 12 שנים ומדד ה-S&P 500 נמצא ברצף העליות הארוך ביותר שלו מאז 2009.
מדד הדאו ג'ונס התחזק ב-0.7%, מדד הנאסד"ק ,ה-S&P רשם גם הוא עלייה של 0.7% ומדד הנאסד"ק הוסיף 0.9% לערכו והגיע לשיא של 3,307.02 נקודות.
באירופה ננעל במגמה חיובית: בורסת לונדון התחזקה ב-0.4%, בורסת פרנקפורט הוסיפה 0.7% לערכה ובורסת פאריס רשמה זינוק של 1.5%. המסחר בבורסות אסיה ננעל היום במגמה מעורבת: מדד ה-MSCI אסיה-פסיפיק המשיך לטפס לאחר שבשבוע שעבר זינק ב-2%, ורשם את העלייה השבועית החדה ביותר מזה 16 שבועות לאחר שעלה היום ב-0.3%. בורסת הונג קונג טיפסה היום ב-0.1%, ובורסת סיאול השילה 0.1% מערכה. בורסות שנחאי וטוקיו היו סגורות לרגל חג.
צילום: רויטרס
בארה"ב פורסמו היום נתוני הצריכה הפרטית ונתוני ההכנסה לחודש מרץ, אשר עלו שניהם ב-0.2%. כתוצאה מכך נותרו נתוני החיסכון הפרטי ללא שינוי. ציפיות האנליסטים עמדו על עלייה של 0.4% בנתוני ההכנסה הפרטית ועל עלייה של 0.1% בנתוני הצריכה, אשר בפברואר עלתה ב-0.7%. מאוחר יותר היום יתפרסמו נתוני מכירות הבתים בחודש מרץ, אשר ירדו בחודש פברואר ב-0.4%.
חברת פרוטליקס, העוסקת בפיתוח תרופות מבוססות חלבון מן הצומח, הודיעה היום כי קיבלה את אישורי הוועדה הפדרלית להגנה מפני סיכון תברואתי במקסיקו ואת אישור המוסד לבריאות הציבור בצ'ילה לשימוש ב-UPLYSO, תרופה לטיפול במחלת הגושה במבוגרים. מניית החברה רשמה עלייה של 2.7%.
|