אילון מאסק כבר רגיל לעורר שערוריות. אבל אפילו מנכ"ל טסלה וחובב הציוצים השנויים במחלוקת יהיה חייב לנוח לאחר שבוע בו הופיע בתקשורת ללא הפסקה.
יום שני: מאסק הודיע כי חברת הלוויין שהקים, SpaceX, תמשיך לשלם עבור שירותי האינטרנט הלווייני StarLink באוקראינה, ומשכה את בקשתה לפנטגון עבור מימון בסך 380 מיליון דולר, לאחר ש-CNN דיווחו כי החברה לא יכולה עוד להרשות לעצמה לספק את השירות.
יום שלישי: מאסק חגג את הסכם הרכישה של קניה ווסט של פלטפורמת המדיה החברתית הימנית Parler וצייץ (ומאוחר יותר מחק) "מם" אינטרנטי בו מופיעים דמותם של מאסק, ווסט, ונשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ (שייסד את Truth Social) כ"שלושת המוסקטרים" לצד רשתות המדיה החברתית שלהם.
יום רביעי: מאסק סיפק נתוני רווח ברבעון השלישי עבור טסלה, אשר נפלו מהציפיות, השמיע מספר הצהרות גסות בשיחה עם משקיעים, והצהיר שטסלה תוכל יום אחד לעלות על שווי השוק המשולב של החברות הגדולות בעולם: אפל ו-Saudi Aramco (טסלה שווה כעת 15% משתי החברות הללו ביחד).
יום חמישי: הוושינגטון פוסט דווח כי מאסק מתכנן לפטר כ-75% מכוח העבודה של טוויטר כאשר השליטה ברשת תעבור לידיו. בנוסף, בלומברג דיווחו כי ממשל ביידן שוקל לערוך חקירת ביטחון לאומי סביב מאסק וחברותיו, לאור קשריו עם הנסיך הסעודי אלוואליד בן טלאל, רשות ההשקעות של קטר – QIA, והחברה למסחר במטבעות מבוזרים המבוססת באיי קיימן – Binance שבבעלות המיליארדר הסיני צ'אנגפנג ז'או – כולם מממנים חלקית את רכישת טוויטר, וכמו כן, קשריו עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
יום שישי: מאסק פתח את היום בציוץ על כך שהוא מצפה שהמיתון העולמי יימשך עד תחילת 2024, בעוד ש-CNN דיווחו כי ממשל ביידן שוחח עם מאסק על הפעלת שירותי StarLink באיראן, שיתוף פעולה מפתיע בהתחשב בעוינות ארוכת השנים השוררת בין מאסק לנשיא ג'ו ביידן.
נתראה במוסקבה
על רקע הביקורת המוגברת על קשריו עם רוסיה, מאסק פנה בציוץ טוויטר לנשיא רוסיה לשעבר, דמיטרי מדבדב, ובירך את בעל הברית של פוטין על "בדיחה מעולה" כאשר התבדח על חשבון ראשת ממשלת בריטניה היוצאת, ושאל איך מתקדמת המלחמה בבחמוט אוקראינה, כאשר מדבדב כתב למאסק, "נתראה במוסקבה ביום הניצחון!"
מאסק מוכר באותה המידה כ:"טרול" הטוויטר בעל כמות העוקבים הגדולה ביותר ו-כיזם המיליארדר מאחורי החברה הציבורית השישית בגודלה בעולם עם טסלה, והחברה הפרטית בשווי 125 מיליארד דולר, SpaceX. איל ההון, יליד דרום אפריקה, עורר סערה בתחילת החודש כאשר התווה תנאי שלום עבור רוסיה והציע לאוקראינה לוותר על חלק מהשטח המוכר הבינלאומי שלה לשכנתה הפולשת. מאסק אימץ את השקפותיו משיחה שקיים לאחרונה עם פוטין, כך דיווח מייסד Eurasia Group, איאן ברמר בשבוע שעבר, אם כי מאסק הכחיש את הדיווח.