Forbes Israel Logo

23. קרן נויבך

בימים אלו מעלים הילוך תהליכי הקמת תאגיד השידור הציבורי החדש של ישראל, לקראת תחילת שידוריו. על רקע זה, שוב לא ברור עתידה של אחת העיתונאיות המוערכות והפופולאריות בישראל – קרן נויבך – שעובדת ברשות השידור זה שנים רבות וזוכה במסגרת שידוריה ברשת ב' להצלחה גדולה. אין לדעת מה יוליד יום, כשיפתח התאגיד את שידוריו, אבל דבר אחד ברור – היא אחת העיתונאיות שמנהלות מאבק מול התאגיד החדש והתנאים שהוא מציע ליוצאי רשות השידור. אם להסתמך על ניסיון העבר, אפשר להמר שנויבך תישאר חזקה ובולטת על מפת התקשורת הישראלית.

הכתבה מופיעה בגיליון יולי של מגזין פורבס ישראל

לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645

לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל

לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק

אין זו הפעם הראשונה שנויבך (46) מתמודדת עם עתיד מקצועי לוט בערפל. הקריירה שלה, שהחלה לפני כ־28 שנים בגלי צה"ל, נמשכה בשורות הערוץ הראשון ככתבת מפלגות, כאשר בשנת 2004 החליט מנכ"ל הרשות דאז יוסף בראל להפסיק את עבודתה ככתבת ולהעבירה למשרות הגשה. גם בשנת 2011 חוותה נויבך הדחה בערוץ, הפעם מהנחיית התוכנית "מבט שני".

לאור הקמת תאגיד השידור הציבורי, לא ברור מה עתידה. נויבך | צילום: דוברות רשות השידור

זאת ועוד, לפני כשנה עבר בכנסת חוק השידור הציבורי, שאחד הסעיפים הבעייתיים ביותר בו ביקש לאסור על השדרנים והמגישים ברשות השידור להביע את דעתם. הסעיף זכה אז לכינוי "חוק קרן נויבך", משום שרבים האמינו כי מטרתו היתה לצמצם את הביקורת שהיא נוהגת למתוח על עבודת הממשלה בתוכניתה היומית "סדר יום", המשודרת ברשת ב' ועוסקת בנושאים כלכליים וחברתיים.

התוכנית הפופולארית מובילה את טבלאות הרייטינג של תוכניות הרדיו ומתמודדת בהצלחה עם רצועת האקטואליה של גלי צה"ל בשעות אלו. לפני פחות משנה גם זיכתה אותה התוכנית בפרס סוקולוב היוקרתי, המוענק לעיתונאים מטעם עיריית תל אביב. בשנת 2009 זכתה נויבך בפרס תנועת אומ"ץ לחושפי שחיתויות, ב־2011 זכתה באות זכויות האדם על שם אמיל גרינצווייג, וב־2012 הוענק לה גם אות אבירת איכות השלטון.

לדירוג המלא של הנשים המשפיעות בישראל 2016


הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.