Forbes Israel Logo

35. אלי ברוד – Eli Broad

בנובמבר 2012, אלי ברוד חזר לאוניברסיטת מישיגן, כדי לחנוך את מוזיאון האמנות על שם אלי ואדית' רוד, פרויקט שאליו תרם 28 מיליון דולר.

רוד הוא בנם של מהגרים ליטאים, הוא נולד בברונקס וגדל בדטרויט. את עסקת הנדל"ן הראשונה שלו בגיל 20 והיה אחד ממייסדי בית קאופמן הגדול בשנת 1957 שייסד בעזרת 25,000 דולר שהושאלו מחמותו. בית קפאומן הוא אחד מבוני הבתים הגדול ביותר של המדינה כשהחברה מספקת להורים של דור הבייבי בום דיור בר השגה.

ב-1971 הוא קנה את ביטוח החיים Sun ושינה את שמה ל-SunAmerica. ב-1998 הוא מכר אותה ל-AIG בכ-18 מליארד דולר. עכשיו הוא מקדיש רבות מעיסוקיו לטובת פילנטרופיה, ותרומתו נאמדת ב-3.5 מליארד דולר (יותר מ -50% מהשווי הנקי הנוכחי שלו) לצדקה, ובכלל זה 600 מיליון דולר למחקר בתחום הביו באוניברסיטת הרווארד ו-MIT.

ברוד | צילום: רויטרס

הוא ואשתו, אדית' יצרו את הקרן לאמנות ברוד בשנת 1984, ועכשיו היא מחזיקה יותר מ-2.4 מליארד דולר באמנות, כסף ששהיא מעניקה למוסדות אמנות ברחבי העולם.

הזוג בונה, מוזיאון חדש לאמנות עכשווית ברוד ומטה עולמי לבסיס שלהם, כדי לפתוח בלוס אנג'לס בתחילת 2014. "אשתי ואני כבר התברנו בהצלחה יוצאת דופן", אמר ברוד לפורבס. "אנחנו רואים בזה זכות להשקיע את המשאבים שלנו ולהפוך את החיים לטובים יותר עבור לא מעט אנשים על ידי שיפור חינוך ציבורי, קידום מחקר מדעי ורפואי וטיפוח הערכה ציבורית של האמנויות".

ברוד, כמו וורן באפט, תומך בהעלאה מסים לעשירים. "אלה מאתנו שזכו להצלחה גדולה, מוטלת עליהם החובה לשלם יותר מסים", אמר לפורבס בשנת 2011. "פינקו אותנו כבר מספיק זמן והעניקו לנו הטבות מס של-99.9% מהציבור אין וזה לא הוגן."

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.