חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

HSBC: ישראל במקום ה-13 בעולם ברגישות לשינויים במחירי הנפט

ישראל מדורגת במקום ה-13 מבין מדינות העולם, מבחינת מידת ההשפעה שיש לשינויים במחירי הנפט על הכלכלה המקומית, כך עולה מסקירה בנושא שפרסמו כלכלני HSBC.

הסקירה מבוססת על השפעת הירידה האחרונה במחירי הנפט על הכלכליות המרכזיות וזאת, לאחר שמחיר חבית נפט מסוג "ברנט" ירד ב-12.5% מתחילת החודש.

על פי "מדד המדינות הרגישות לשינויים במחירי הנפט" של HSBC, המדינה שהכי מושפעת משינויים אלו היא מקסיקו, ואחריה מדורגות נורווגיה, ערב הסעודית וצ'ילה.

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

ישראל כאמור מדורגת במקום ה-13, מעל שוויץ אך מתחת להונג קונג. מדד הרגישות למחירי הנפט הוא מכלול של 5 אינדיקטורים: צריכת נפט נטו, יבוא נפט כאחוז מהתוצר, יעילות אנרגטית, חוב תוצר ואיזון תקציבי.


צילום: רויטרס

"ההשפעה של ירידת מחירי הנפט, ככל שתתמיד, על הכלכלה העולמית, צפויה להיות חיובית", נכתב בסקירת הבנק. "עם זאת, את ההשפעה העיקרית של ירידת מחירי הנפט, אם המחירים אכן ימשיכו להיות נמוכים – נראה בשנת 2014, כשהמרוויחות העיקריות מכך צפויות להיות הודו וסין".

לדברי כלכלני הבנק, ההשפעה של ירידת מחירי הנפט האחרונה על מדיניות מערביות צפויה להסתכם בעלייה של 0.1% בתמ"ג ובירידה של 0.5% בממוצע באינפלציה. ככל שמחירי הנפט יישארו נמוכים ואף ימשיכו לרדת, תהיה לכך השפעה חיובית על הצמיחה במדינות אלה ב-2014. באופן כללי אומרים בבנק כי ההשפעה של ירידת מחירי הנפט אינה חזקה כמו ההשפעה השלילית שיש לעליית המחירים.


"מי שצפויות לספוג את הפגיעה המשמעותית ביותר בצמיחה הן יצרניות נפט גדולות כמו ערב הסעודית ורוסיה – כך, לדוגמה, רוסיה צפויה לספוג פגיעה של 0.6% בתמ"ג" כתבו כלכלני HSBC

מצד שני צרכניות הנפט הגדולות מבין המדינות המתפתחות, כגון הודו, טורקיה ודרום אפריקה, צפויות להיות המרוויחות הגדולות מהתבססות המחירים ברמה של 90 דולר לחבית".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן