Forbes Israel Logo

אייל עופר

שווי: 6 מיליארד דולר
מקור: ירושה
גיל: 62
מגורים: מונטה קרלו, מונקו
אזרחות: ישראל
השכלה: BA, אטלנטיק קולג׳ 
דירוג עולמי: 198

אייל עופר, המרכז את הפעילות הבינלאומית של המשפחה, מעדיף לשמור על פרופיל נמוך, אך הוא בעל קשרים בינלאומיים ענפים בארה"ב ובבריטניה. הוא חולש על פעילות הנדל"ן והספנות. הוא בעל האחזקה בחברת השיט רויאל קריביאן, הנמצאת בבעלות משותפת של משפחות עופר ופריצקר, בה הוא מכהן גם כחבר דירקטוריון. אימפריית הספנות כוללת גם את זודיאק הבריטית, הכוללת צי של כ־130 ספינות, וגם את חברת הספנות הסינגפורית טנקר פסיפיק העוסקת בהובלת נפט וכימיקלים.

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

את עיקר זמנו מקדיש אייל עופר לפרויקטים בתחום הנדל"ן בלונדון ובניו יורק. הוא מאמין גדול בנדל"ן האמריקאי, והמשיך להקים מגדלי מגורים יוקרתיים בתפוח הגדול גם במהלך המשבר הפיננסי. על פי הערכות, הצליח לגרוף כסף רב במכירת דירות בפרויקטים אלה, כיוון שמחירי הדירות בניו יורק לא ירדו.

אייל עופר מכהן גם כיו"ר משותף בחברת ההשקעות בנדל"ן מילר גלובל נכסים, שבבעלותה מלונות ובנייני משרדים בארה"ב ובאירופה. החברה מקימה אתרי נופש שיהיו בניהול רשת המלונות מריוט. גם הוא, בדומה לאחיו, פועל כדי להיכנס לפעילות בסין יחד עם שותפיו האמריקאים.

אייל עופר | צילום: סיוון פרג'

אחיו הצעיר, עידן עופר, האיש העשיר בארץ ובעליה של החברה לישראל, הוביל במשך עשור וחצי את הרחבת פעילות הקבוצה שנרכשה מיורשי שאול אייזנברג, אחד הטייקונים המקומיים הראשונים. הרכישה של חברת ההשקעות תמורת 300 מיליון דולר התגלתה כהשקעה מוצלחת – ממנועי הצמיחה של אימפריית משפחת עופר.

עוד לפני פטירתו של אביו, סמי עופר, בוצעה חלוקת הנכסים העיקריים בין שני הבנים אייל ועידן. זאת כדי שלא יתגלעו מריבות דומות לאלו שאירעו סביב מות אחיו של סמי, יולי עופר. שני האחים אף השכילו, בעצת עורכי הדין המנוסים, להפריד כוחות לפני שנים אחדות, ולמנוע חיכוכים בין בני הדודים.
היותו של עידן עופר בוגר לונדון ביזנס סקול ובעל שנות פעילות בסינגפור, בהונג קונג ובמדינות המפרץ הפרסי סייעו להתפתחות הקבוצה וחברות הספנות הפרטיות של המשפחה. עם זאת, איש העולם הגדול לא נודע בהצטיינות יתרה ביחסי אנוש. מי שמרגיז אותו, יזכה לחטוף מנחת לשונו. יש לו ביקורת רבה כלפי עיתונאים, ואף הפנה כלפיהם אצבע מאשימה בעבר, בטענה כי רודפים אותו.
חוסר ההצלחה של צים, על אף ניסיונו העסקי הרב בתחום הספנות, מתסכל את עופר, שהפקיד את הצלת החברה בידיו של מנכ"ל החברה לישראל, ניר גלעד, המתוגמל ביד נדיבה. הוא נמנע מלהשתתף באסיפות בעלי המניות של החברה לישראל, ומשגר במקומו את מנהלי החברה והיועצים המשפטיים.

למעשה, צמצם עידן עופר את מעורבותו בניהול השוטף של הקבוצה. הוא מתרכז בפרויקט המכונית החשמלית בטר פלייס ומעניק ליזם שי אגסי גיבוי מלא. להערכתו, המפנה בשוק החשמליות צפוי להתרחש כבר ב־2015. כמו כן, הוא מטפל באופן אישי בהשקעה בחברת צ'רי הסינית, במטרה לעזור לפרויקט לפרוץ את שוק הרכב הבינלאומי.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.