Forbes Israel Logo

29. קרן טרנר

"מעניין אותי להשפיע, לקחת אחריות על איך הדברים נעשים ואיך ייראו החיים של כולנו", אמרה קרן טרנר לפורבס ישראל ב־2014, כאשר נכללה ברשימת הצעירים המבטיחים בארץ, ואף הביעה אז תקווה כי בעתיד תהיה בתפקיד ניהולי בכיר באחד ממשרדי הממשלה.

הכתבה מופיעה בגיליון יולי של מגזין פורבס ישראל

לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645

לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל

לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק

החודש, פחות משנתיים לאחר מכן, החלה טרנר לכהן כאישה הראשונה בהיסטוריה של משרד התחבורה בתפקיד המנכ"לית. מדובר באחד התפקידים המשמעותיים במשרדי הממשלה, שבמסגרתו היא פועלת תחת שר התחבורה, ישראל כץ, ומנהלת תקציב שעומד על 16 מיליארד שקל (כולל סובסידיות).

מנהלת תקציב בהיקף של 16 מיליארד שקל. טרנר | צילום: ששון תירם

טרנר (37) עובדת בשירות המדינה כ־12 שנה. לאחר לימודי כלכלה ומינהל עסקים באוניברסיטה העברית, החלה לעבוד באגף התקציבים במשרד האוצר. לפני כחמש שנים עברה למשרד התחבורה, שם הפכה בגיל 32 לסמנכ"לית תשתיות ותיאום. במסגרת התפקיד היתה אחראית על גיבוש תוכניות עבודה והקצאת תקציבים לביצוע כבישים עירוניים ובינעירוניים, רכבות כבדות וקלות וצירי אוטובוסים. בשנה האחרונה כיהנה גם כמשנה למנכ"ל משרד התחבורה, לאחר שזכתה במכרז לתפקיד.

לתפקיד הטרי מונתה על ידי השר במטרה לעודד נשים נוספות לתרום מיכולותיהן בתחום התחבורה. דווקא כמי שמכירה את המשרד היטב, יעמדו בפני טרנר לא מעט אתגרים, כמו שיפור התשתיות, הגברת הבטיחות בדרכים ופיתוח התחבורה הציבורית. בין היתר, טרנר תצטרך להתמודד עם הביקורת על פרויקט הרכבת הקלה והאתגרים שיוצרות העבודות עליה.

יהיה מעניין לראות מה תהיה עמדתה של טרנר על כניסת אובר לארץ, לאחר שקודמה בתפקיד עוזי יצחקי הצהיר כי אין לו כוונה לקבל את מיזם הנסיעות המשותפות, ובמקום זאת קידם תוכנית להוזלת תעריפי המוניות. נושא נוסף שעומד לפתחה בימים אלו הוא רשויות מקומיות שהחלו להפעיל תחבורה ציבורית בשבת, ובראשן הרצליה. הפעולה עוררה מחלוקת ציבורית, ובימים אלו משרד התחבורה דן בה יחד עם משרד הפנים. תפקידה של טרנר בכך יהיה מכריע כמובן.

לדירוג המלא של הנשים המשפיעות בישראל 2016


הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.